Despre noul vaccin Novavax – o veste îmbucurătoare

Noul vaccin Novavax, eficient peste 90 %
Potrivit agenției France Presse, în lupta contra Covid-19 a apărut un nou vaccin care se dovedește foarte eficient în combaterea acestui virus.

Firma americană Novavax a afirmat luni că, urmare a unui studiu realizat în cazul a peste 30.000 de persoane din SUA și Mexic, vaccinul său anti-Covid este eficient în proporție de 90%, inclusiv împotriva variantelor virusului. Vaccinul „a dovedit o protecție de 100% contra formelor moderate și severe ale maladiei și de 90,4 % din punct de vedere global”, a anunțat firma americană de biotehnologie într-un comunicat. Ea folosește o tehnologie diferită de cele la care s-a recurs în cazul vaccinurilor autorizate în lume : este un vaccin zis „sub-unitar”, realizat pe bază de proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus. Contrar altor vaccinuri, el nu are nevoie să fie păstrat la temperaturi foarte joase, ci între 2 și 8 grade, ceea ce permite transportarea lui în țările mai puțin dezvoltate.
Novavax apreciază că va fi în stare să producă o sută de milioane doze pe lună, apoi 150 de milioane până la finele anului. „Novavax s-a apropiat de obiectivul său de a răspunde cererii persistente și cruciale pentru sănătate publică în lume a noilor vaccinuri anti-Covid ”, a declarat Stanley Erk, PDC al firmei producătoare.
În încheiere, agenția France Presse reamintește că peste două miliarde doze de vaccinuri anti-Covid 19 au fost administrate în întreaga lume, dar inegalitățile sunt foarte mari între națiuni. Vineri, în cadrul recentului summit G7, statele cele mai bogate au promis un miliard doze de vaccin anti-Covid celor mai sărace țări ale lumii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Fix plamărioară,.Incep să am indoieli de chiar are rost. Mă tem că am luat o cacialma.. Nu că virusul nu ar exista. E prezent și ucide.. Dar ”leacul”, rețetele, e suspect. Văd o concurență, văd o imbulzeală a firmelor farma, evident prea mondiale, care conving chiar guverne și somități de ce să bage in organismul tău.. Nu cred că azi se intâmplă ceva cinstit, ceva demn de incredere. Poate așa e calculat să ai indoieli la un moment dat..

 2. Noul vaccin este cumva „noul vacs” , adica unsoarea aia pentru scrambi , marca urs?

 3. Cu ce se lupta …?
  Nea Titi, mata’ chiar inghiti prostiile astea?

 4. „un vaccin zis „sub-unitar”, realizat pe bază de proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus. ”
  Bucatele de informatii, asa se prezinta un vaccin „minune”?
  Care este mecanismul care declanseaza producerea de anticorpi?
  Csnd am citit titlul, eram aproape hotarat sa ma vaccinez cu „Nova vax”, dupa ce am citit articolul sunt aproape hotarat sa nu ma mai vaccinez cu minunea „vax”

 5. „Până la 30 mai, peste 245.000 de persoane au răspuns la chestionare privind efectele secundare după ce au făcut prima doză de vaccin Pfizer și peste 140.000 de persoane au răspuns după doza a doua.

  Aproape două treimi dintre cei chestionați nu au raportat reacții după prima doză, iar 40% nu au raportat reacții după a doua doză. Efectele secundare cele mai frecvente au inclus dureri de cap, dureri musculare și oboseală, în special după a doua doză.

  Efectele secundare au apărut de obicei în primele 24-48 de ore după vaccinare. Potrivit AusVaxSafety, acestea durează de obicei între două până la trei zile. Aproape toți cei care au avut reacții adverse revin la o stare bună la o săptămână după vaccinare.

  Reacțiile alergice
  După vaccinul Pfizer, mulți au suferit anafilaxii. În general, se estimează că anafilaxia apare la aproximativ cinci persoane pe milion de doze de vaccin Pfizer administrat. Anafilaxia are loc aproape întotdeauna în primele 15 minute până la jumătate de oră după vaccinare.

  Anafilaxia este ușor tratată cu o injecție cu adrenalină, efectuată de către personalul medical din centrele de vaccinare, iar persoanele se recuperează rapid.

  Recent, au existat rapoarte, în special din Statele Unite și Israel, despre apariția miocarditei (inflamație cardiacă) și pericarditei (inflamație a mucoasei inimii) după vaccinul Pfizer.

  Cu toate acestea, nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între vaccin și miocardită. O serie de studii în curs de desfășurare în țări precum Israel, Regatul Unit și Statele Unite caută să vadă dacă există o legătură între miocardită și vaccinul Pfizer.”

  P.S. E de noaptea minții să susții senin, dar criminal că „nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între vaccin și miocardită.” !!!!!

 6. Sa-l injecteze americanilor !!!
  TOT !!!
  Sau SUA vrea sa iasa din dezastrul economic prin vinzarea de otrava spalatilor pe creier !!!

 7. Posibil Novavax sa fie cel mai bun. Fragmentul de proteina de virus este facut in cazul Pfizer si Moderna chiar de celule omului asta e de fapt smecheria cu m-rna care intra in celule si le instructeaza sa produca fragment proteina de corona v. In cazul Novavax fragmentul de proteina e produs de fabrica si injectat. O metoda clasica. Problemele ,rare e adevarat, cu Pizer si Moderna sunt ca m-rna injectat se poate duce si in alta parte decat muschiul bratului de exemplu in muschiul inimii si stimula celulele din inima sa produca proteina. Si sa dea in rare cazuri miocardita. Alte probleme sunt trombozele care sunt si la cele doua dar si mai frecvente la Astrazeneca si J&J care sunt altfel, pe baza de dna. Novavax cu f buna eficienta se pare si la tulpinile noi poate fi cel mai bun sa vedem…

 8. Nu ai cum să afli eficacitatea unui vaccin nou cînd ai vaccinarea în masă începută cu alte vaccinuri.
  E valabil şi cu testarea vaccinurilor pe copii.
  În plus, la copii, nu ai cum să judeci că vaccinul antisarscov2 este benefic, fiindcă rata de supravieţuire la această categorie de vîrstă este de 99,99%.
  Mai mult, eficacitatea vaccinurilor utilizate în prezent este cît se poate de contestabilă, din motive ce ţin de tehnica actuarială. Au obţinut nişte date statistice, dar studiul pentru cei care au primit serul şi cei din grupul martor-placebo s fost efectuat în focar? Subiecţii au vrut să nu se ferească de contaminare?
  Mă îndoiesc.
  Şi ce beneficiu aduce o rată de 95%, rată mai mică decît cea de supravieţuire?

 9. nu „virusul” este problema ci „proteina” – aceea este otrava care declanseaza modificarea celulelor si a adn-ului si care conduce la boli cardio-vasculare si moarte. GENOCIDUL ABIA INCEPE PRINM EXPERIMENTELE MENGELE PE OMENIRE. JEGURILE ANTI-UMANE SE CHINUIESC SA REECREEZE GRIPA SPANIOLA! care a fost declansata de un alt experiment mengele facut de rockefeller asupra soldatilor americani care au venit la razboi in europa!. substanta din „vaccinul impotriva meningite” rockefeller contine exact aceeasi proteina care este existenta astazi in „vaccinurile” covrigate. INFORMATI-VA SI TREZITI-VA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.