Un cititor scrie Digitalizarea lui pește!

Un cititor a lăsat un comentariu la articolul UE schimbă cardurile bancare

”Digitalizarea lui peste ! Practic am avut ceva de trimis in tara la colet. Sun la o firma veche pe piata … prea devreme ora 7 ca acum se lucra de la 9am. Revin dupa ora 9 si sun si sun pe toate cele 4 numere ca nu aveau unul dedicat pt ridicare colete…mai bine de 30 min. Ma enervez dupa atitea melodii de hod on si texte recitate poetic. Merg on line cu tel mob la concurenta … instaleaza aplicatie ca din browser nu vrea, seteaza cont personal cu date personale de la adresa, tel, mail si date bancare de pe card. Mai trece inca o data doate datele astea in comanda dupa care pt ca vrei ramburs pune si IBAN …plus platese si online cu card. Mesaj de la banca pe sms ai nevoie de parola dubla/sau split mai seteaza inca o parola valida pt 6 luni apoi fa plata cu noua parola…formular mare care nu incape in partea de jos unde trebuie sa bagi pass ca acolo ai tastatura miniatura a tel mob si ai 60 de ani deja, ochlari de miop pe nas..pifff ! Am bagat datele pe nevazute si am reusit. Vine mail de confirmare ca am platit si pot merge sa bag coletul la dulpul ala stradal cu alt pin si alt cod QR  … Primesc alt mail prin care zice ca pot sa platesc la dulap direct cu cardul ca la magazin ! Usa dulap prea mica pt pachet …apasa buton deschide alta :-). Inchid usile … Dulapul zice : am vazut ca ai inchis doua usi dar nu-i problema coletul tau e in sguranta cu noi ! Pina la urma a fost bine dar puteam plati cu card direct la dulap de ce m-au muncit cu online nu inteleg logica lor de AI. Hai pa si aveti grija pe ce dati banu’ !

Uniunea Europeană a decis o schimbare majoră în modul în care sunt gestionate plățile bancare, prin eliminarea numerelor de cont tradiționale vizibile pentru clienți. Această măsură, care va trebui aplicată și în România, face parte dintr-un proces amplu de digitalizare și securizare a sistemelor de plată în toate statele membre, scrie Realitatea Plus. Până în anul 2030, numerele de cont bancar, împreună cu alte informații precum data expirării sau codul CVV, vor dispărea de pe cardurile bancare fizice.

Recomanda 6

12 Comentarii

  1. Conform DEX, digitalizare=administrarea de digitalina organismului. Digitalina are efect laxativ. De aceea merg lucrurile asa la noi. Ceilalti, din lume, se ocupa de DIGITIZARE.

  2. Trimiti citirea contoarelor on.line!
    Aiurea: la cateva luni vine un LUCRATOR- nu ti se spune in care zi,la ce ore( informativ macar)!
    Vine,nu vine- te trezesti cu o scrisoare ca ” ai impiedicat sistematic accesul la…”, desi esti pensionar si ai asteptat.ca fraierul toata luna!?
    Atunci?

  3. Oameni buni, și prin posta se trimite greu, după 6-7-8 zile de stat în Romania abia ajunge corespondenta in afara țării! Ce pastele mamii lor digitalizare dacă ți se cere acte fizic legalizate de mizeriile din structurile statului român din afara țării? Știam că digitalizare înseamnă că tu cetățean nu mai ești obligat să umbli cu hârtii numite acte, totul e online! Doar escrocheriile, înșelătoriile și minciunile fac casa buna cu online-ul cu care se lauda mincinos mizeriile politice din România. Mai curând puteți apela la firme serioase pentru pachete/coletărie, ajung in 24-48 sau 72 ore și prețul e accesibil cat de cat.

  4. ANAF a plătit peste 10 milioane de euro pe niște deșeuri informatice. Nu că te încurcă, nu funcționează! Ăsta-i PNRR: vă dăm bani, îi dați înapoi cui vă spunem noi, nu contează dacă v-ați rezolvat problema sau nu. În acest timp, DNA se ocupă cu găinari de joasă speță.

  5. Digitalizare ?? Glumești,. De fapt un chin pentru clientela politică de a mai introduce și in calculator ceea ce de fapt trece și in ceva formular de pus undeva la un dosar,.nu in memoria vre-unui server..A fost o vreme cînd de mă duceam la doctor pentru o rețetă, nu apucam să stau jos, că mi-o dădea in mînă,.Acu aștepți poate ore,. mai ales de nu funcționează cartela, ori e leneș sistemul..Instituții importante de stat nu sunt interconectate,. Nu știe unii de ce fac alții.. Adică ești cu gura mare cu IT-iștii teribili,. dar rezultatul e varză..

  6. Înainte de toate cititorul trebuia să citească ce-i apăruse pe ecran pentru a alege un sertar adecvat, deh, vrem să utilizăm dar fără o minimă informare!

  7. ca o tara va garanta prin Constitutie monetarul, iar alta tara tot UE le explica sa aiba in casa numerar pt trei zile daca pica…ceva in sistemul atat de sigur si de inteligent…poate ca si romanii trebuie sa ceara lege de garantare a numerarului si economiilor ca orice alta proprietate si bun personal precum periuta…

  8. Dacă ai de trimis un pachet, fa bine și du-te la un oficiu al Postei Romane. Altfel, lenea se plătește !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.