Din puțul guvernării. Ciolacu spune că sunt măsuri fiscale, nu reformă fiscală

Proiectul legii de asumare a răspunderii privind măsurile economice va fi discutat, în primă lectură, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri după-amiază, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală, care în opinia sa trebuie dată cu un an înainte să fie pusă în aplicare. 

”Dacă avem recomandări de la fondurile internaţionale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în aplicare din octombrie, care din ianuarie.

Sunt nişte măsuri fiscale, nu vorbim de reforma fiscală prevăzută în cererea de plată numărul 4 de anul viitor. Sunt două lucruri total diferite. Să încercăm să ne încadrăm cât mai aproape de ţinta de deficit asumată de către un Guvern al României, indiferent cine l-a condus sau din ce coaliţie a fost creat. Mi se pare un test de maturitate politică şi nu numai”, a spus premierul despre pachetul de măsuri cu care îşi va asuma răspunderea în Parlament..

”Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, potrivit lui Ciolacu.

Marcel Ciolacu a arătat că ”sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă”.

”Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa. Nicio ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale îngropând ţara. Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE, avem zeci şi sute de facilităţi fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa”, a mai zis el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

 1. Nu-i nici reformă, nici măsuri fiscale, sunt lături fiscale intrate în putrefacție și servite poporului pentru a vedea că Ciolacu muncește. Da, dar pentru activul lui de partid și pentru conservarea înșurubaților PSD și PNL în instituțiile și companiile statului. Restul bugetarilor, care mai și muncesc, afară cu ei, gândesc hienele Coaliției!

 2. Vi s-a spus de mii de ori: reforma fiscala nu se poate face fara informatizarea ANAF, iar aia nu se face fara voie de la ambasade, parintii marilor contribuabili !

 3. Sosoaca merita felicitari!
  @urlete-in-parlament-george-simion-si-diana-sosoaca-s-au-ocarat-azi-ca-la-usa-cortului-in-sala-senatului-pe-tema-fetei-agresate-sexual/
  Violatorii AUR trebuie pedepsiti de Justitie urgent,fara timiditate!

 4. Sosoaca merita felicitari!
  @urlete-in-parlament-george-simion-si-diana-sosoaca-s-au-ocarat-azi-ca-la-usa-cortului-in-sala-senatului-pe-tema-fetei-agresate-sexual/
  Violatorii AUR trebuie pedepsiti de Justitie urgent,fara timiditate!

  PS hal de tara si de clasa politica,plecati fratilor cat mai sunteti tineri

 5. @ Margelatu.Fi sigur ca absolut toti tinerii vor pleca unde vor vedea cu ochii.Romania nu se mai poate face bine si sa revina la normal cu asa o clasa politca.

 6. Si putin spunea ca e ‘operatie’ militara in ukraina si e razboi total cu ucideri si distrugeri in masa pe baza de invadare! De ce nu ar minti si ursarul daca 2023 e anul oricaror minciuni, escrocherii si hotii in afara de vanzari pe ascuns?

 7. Multinaționalele nu vor plăti nici impozitul pe 1% din cifra de afaceri pt ca le-au lăsat o portiță anume ca nu se calculează investițiile la baza de impozitare așa vor încadra consultanta, cursurile de formare ca fiind investiții și, și când vor face investițiile le vor face la supra preț cu companii surori.
  Iar cei aflați la limita aplicării de 50 de milioane de euro vor sparge o companie mare în mai multe să fie sub pragul de 50 de milioane de euro.
  Clamează ca scot excepțiile dar introduc altele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.