DNA, despre întâlnirea dintre Kovesi și ministrul francez de Externe

DNA confirmă, la solicitarea Mediafax, întâlnirea dintre Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA și ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, aceasta având loc miercuri, 11 aprilie, la sediul ambasadei Franței la București, fără a da detalii însă despre temele discutate.

„O întrevedere a avut loc la data de 11 aprilie 2018, la sediul Ambasadei Franţei din Bucureşti, aceasta fiind pe agenda oficialului francez https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/roumanie/evenements/article/roumanie-deplacement-de-jean-yves-le-drian-11-12-04-18 . Pentru detalii despre conţinutul întâlnirii vă rog să vă adresaţi Ambasadei Franţei, gazda întâlnirii”, se arată în răspunsul Direcției Naționale Anticorupție, la solicitarea MEDIAFAX.

Întâlnirea a avut loc înainte de discuțiile oficialului francez cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Externe, Teodor Meleșscanu, aceasta fiind programate pentru ziua de joi, 12 aprilie.

Potrivit unor surse, întâlnirea s-a desfășurat, miercuri, înainte de dineul de la ambasada Franței la București organizat în cinstea oficialului francez.

După discuțiile cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian a refuzat să facă vreo declarație legată de întrevederea de miercuri cu procurorul șef al DNA.

Ambasada Franței este una din cele șapte reprezentanțe la București care a transmis, în decembrie 2017, un mesaj către factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei, cerându-le să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.