DNA, somată să spună

DNA trebuie să comunice până pe data de 4 decembrie dacă în dosarele Belina și Tel Drum a avut sprijin din partea SRI, iar în caz afirmativ să detalieze în ce a constat această colaborare, a dispus un judecător de la Tribunalul București.

Decizia aparține judecătorului de cameră preliminară din dosarul lui Sevil Shhaideh. În caz contrar, judecătorul a pus în vedere DNA că va emite o amendă judiciară.

Tot sub sancțiunea amenzii judiciare vor fi și avocații, dacă nu studiază în timp util răspunsul procurorilor anticorupție.

„Dispune emiterea unei adrese către Ministerul Public (…) Direcția Națională Anticorupție pentru a comunica dacă în dosarul penal nr. 218/P/2017 au fost obținute probe prin procedee sau mijloace probatorii la care au participat și lucrători ai Serviciului Român de Informații. În caz afirmativ organul de cercetare penală are obligația de a identifica mijloacele/procedeele probatorii astfel obținute, de a detalia implicarea Serviiciului Român de Informații și de a menționa dacă în cuantumul cheltuielilor judiciare efectuate în timpul urmăririi penale apreciate în rechizitoriu la cuantumul de 90.000 de lei au fost incluse și cele ocazionate de colaborarea dintre cele două instituții. Solicitarea vizează inclusive procedee sau mijloace probatorii administrate în dosarele penale 665/P/2017 (n.r.- Dosarul Belina) și 986/P/2014 (n.r. – Dosarul Tel Drum) ale Ministerului Public. (…) Învederează Ministerul Public (…) că are obligația de a formula un răspuns până la data de 04.12.2018 iar părților că au obligația de a-l studia până la următorul termen de judecată stabilit ulterior primirii răspunsului, sub sancțiunea amenzii judiciare. (…)” se arată în minuta deciziei.

Pe 27 iunie, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb în această cauză. Alături de aceasta, au mai fost trimişi în judecată Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, şi Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, pentru complicitate la abuz, alături de alţi funcţionari publici.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul întocmit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

4 Comentarii

  1. Pe cat mai curand procuror DNA bagat la puscarie pentru fals si uz de fals. Si plata banilor cheltuiti degeaba cu ancheta. Si despagubiri pentru cel acuzat in fals.

  2. Pe cand un judecător condamnat pentru decizii influentate de ochiul dracului?

    • ia sa ghicim, ce esti tu oana dimofte? judecator? NU! procuror? nici atat! aget de influenta al SS? nu cred, poate tzulara la #rezist! va cam suparara judecatorii in ultimul timp,nu-i asa?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.