Doi guriști de mare talent: Dan Puric și Dan Bittman

 Apropierea campaniilor electorale determină partidele să-și testeze posibilii candidați care vor fi propuși pentru fel de fel de funcții și chiar să avanseze unele nume ca fiind certe. Desigur, constituția garantează oricui dreptul de a candida, dacă nu este vizat de vreo restricție din partea justiției.

Pentru unii, campania electorală nu este altceva decât o continuare a ieșirilor publice în care să își exprime ideile. Pentru alții, o eventuală candidatură înseamnă o speranță de ”a se ajunge” politic, cu alte cuvinte, de a se alege în câte-o funcție publică.

În această situație sunt și doi dintre indivizii care se mișcă în spațiul public prin ziceri mai mult sau mai puțin politice. Unul este Dan Puric, altul este Dan Bittman. Unul a fost turnător la securitate încă de pe vremea liceului, după cum probează decizia CNSAS cu nr. DJ/2292/03.10.202. Celălalt este membru al formației vocal-instrumentale Holograf, un fel de trupă ”de protocol” a Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România.

Primul este un actor de incontestabilă valoare, celălalt este un bun solist vocal al unei trupe deloc de neglijat din punct de vedere muzical, dar care nu s-a sfiit ca, în anii 80, să compună piese pe texte comunistoide. De aici și senzația de ”trupă de protocol” a UASCR-ului, fapt care, cu siguranță, a avantajat-o. (Despre filiația celorlalți membri ai trupei nu e cazul să discutăm acum, oricât de interesante ar fi informațiile.) Primul se visează președinte al României, al doilea, măcar consilier la Primăria Sectorului 1, după cum dezvăluia Pro TV acum două zile.

Dar, dacă atunci când e vorba despre teatru sau muzică, prestațiile vocale ale celor doi sunt de aplaudat, să luăm aminte la prestațiile lor orale, cu gura, adică, atunci când vine vorba despre politică, lume, sănătate publică sau alte teme de interes general. Trebuie să facem lucrul ăsta, pentru că este foarte posibil ca unul să candideze din partea AUR la funcția de președinte al României, iar celălalt să fie pe lista de candidați ai aceluiași partid pentru alegerile locale la Sectorul 1 al Bucureștiului.

Pentru Dan Puric, datul cu părerea pe teme politice nu e nou, nici dificil, de vreme ce a prestat cu gura la securitate încă din liceu, turnându-și colegii. Personal, sunt curios să știu dacă făcea distincția între informația pură sau adăuga puțină culoare notelor informative, prin interpretările pe care le dădea faptelor.

Peste ani, se știe: A revenit în atenția publicului general cu expozee digerabile despre România, credință sau românism, pentru a ajunge ca acum să se scalde în zoaiele unei propagande pro-Rusia și pro-Putin, neuitând să presteze cu gura și polonicul atunci când vorbește despre tehno și rock, muzici pe care le numește inamici ai identității culturale românești.

Dar, gândind la rock, tare sunt curios să știu cum îl vede el pe rockerul Dan Bittman, posibil coleg de partid în AUR. Inamic ideologic? Un individ denaturat care, prin muzica pe care o cântă, s-a depărtat de filonul cultural românesc și distruge moralitatea poporului? Cine știe!? Dar ar fi amuzant de asistat la un dialog politico-ideologic al celor doi, nu credeți?

Unul ar aduce ca argument Scriptura, lucru care nu e rău deloc. Mai greu, însă, i-ar fi lui Puric să lipească în discurs cuvântul Domnului de cel al lui Putin și al propagandiștilor ruși pe care îi admiră, dar asta ține de conștiința sa, dacă are așa ceva. Gândind la angajamentul semnat la Securitate în anul 1976, nu prea cred.

Dar celălalt, adică Bittman, ce argument să aducă? Tora? Nu e rea nici ea. Talmudul? Nici ăla nu e rău. Sau i-ar vorbi despre cum a încercat să se aranjeze ca funcționar public, pe vremea când a fost cosilier la Ministerul Finanțelor, numit de amicul său, pârnăiașul Sebastian Vlădescu, ori cum a încercat prin 2008 să se aleagă primar ca membru al Partidului Ecologist Român, cum a luat bani ca prezentator al spectacolelor organizate de primării sau cum bălmăjea informații false în contra campaniei de vaccinare din timpul pandemiei de Covid 19? Sau ar încerca să-l convingă pe Puric că muzica rock nu ține de satana, ci de bugetul primăriilor, ceea ce, să recunoaștem, e cu totul și cu totul altceva. Sau nu e? Nu știm.

Dar asta tot de conștiință ține, însă o avea și Bittman așa ceva!? Când mă gâdesc la modul absolut scârbos în care căuta să își justifice prezența în calitate de consilier la Finanțe, mă tem că logica lui e pe lângă noțiunea de conștiință.

De asta cred că, cel mai probabil, un dialog pe teme politice între Puric și Dan Bittman ar semăna cu o imagine în care, în timp ce prestează cu gura, își dau unul altuia să înghită cu polonicul fel de fel de idei comunistoid-patriotarde de inspirație moscovită. Sună aberant? Desigur, dar e aberația lor, nu a mea.

Are nevoie AUR de astfel de candidați? E treaba lui. Dar au nevoie românii de un președinte precum Dan Puric? Sunt convins că nu. Dau au nevoie locuitorii Sectorului 1 din București de un consilier precum guristul Dan Bittman? Sunt la fel de sigur că nu. Iar alegerile vor confirma acest lucru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

19 Comentarii

 1. doua lepre batrane,bolnave si balonate de nesimtire,lansate ca antivaccinisti si astazi in grava pana de idei

 2. Niste Clowni cu pretentii de sexsimbol si intelectual filozof relicve neocomuniste exponeti din etnia celor care au condus regimul de trista amintire care si azi trag umbla cu aceleasi marsavenii manipulatoare de tip Sharmuta.

 3. Anticomunismul ne-a dat inapoi iar anticomunistii astia d’alde stoian nu stiu altceva….daca-i scoti din anticomunism nu mai stiu nimic ! In rest articolul ….inutil, autorul s-a speriat degeaba.

 4. Mda, turna la secu’ in perioada romana, ma intreb CNSAS-ul de care imparat a fost infiintat…

 5. @nicu olahus
  -ajuns intr-o FUN-DA-TU-RA istorica
  trebuie sa te intorci:
  nu am ajuns macar la 1947 daramite la 1921!

  tot ce au facut comunistii a fost FARA DREPT,
  „tot” inseamna tot!

  CHINA TREBUIE DISTRUSA!

 6. D-le Stoian ai amestecat borcanele. Primo, artistul Puric nu se pricepe la puricare, ca nu nimereshte cine trebuie, dovada este Dan Bittman. Seniorul Bittman venea dupa ora 9 a.m. la fabrica FEA, lucra la CTC, shi ishi arunca shi el scarbit paltonul ca a trebuit sa vina la munca. Securiciul din fabrica, ca sa nu vorbim de directziunea poolitruca, nu cuvantau pentrru ca nevasta lui era chipurile savanta de la ICECHIM, care pregatea cartzile cu poolicromi a savantei tov.Elena=pasarica lui Ceashka. Artishtii angajatzi cu contract sunt shi ei produsul kamunizst, platitzi de la govern, adica primaria Capitalei, precum echipa de hanbal, nu ca pe vremea trupelor capitaliste gen C.Tanase, asha ca sunt vocea governului precum altzi securici. Dan zice ca are copii, dar n-are nevasta, asta de pe vremea cand repeta in cluburile gen Modern Club, samd, unde a lucrat shi Stelian Tanase, shi alte pile precum fata lui Sararu, evidentziatu la 80 de ani.
  Poate sa mai frece chitara, mandolina, ca sa zica ca este bun de Preshedinte, etc., precum kkahaazarii noshtrii.
  O zi buna.
  Con

 7. @nicu olahus
  Eminescu spunea ca
  „cu voi viitorul TRECE „,
  care este problema?

  -si asa ajungem sa intelegem ce vrea sa spuna Harari cu „mancatori inutili”
  si ca ala e mic copil,
  hai sa vorbim despre cei care manca de furat!

 8. @Con
  -„artistul” care mananca subventzii publice (alea private se discuta separat!)*
  nu este decat MASCARICIUL REGELUI,
  un ba’shinos vandut!

  *subventiile private se discuta separat
  pana aflam ca de fapt provin din…subventii publice!

 9. @Con
  -apropos de „artisti”
  ne-am amintit de comunismul ala care nu-i displace lu @nicu olahus
  si de intervalul urmator in care
  PLATA OBLIGATORIE A ABONAMENTULUI RADIO/TV SE FACEA PRIN SHANTAJ,
  veneau impreuna cu factura la „electrica”:

  -evident ca sentimentele noastre acum nu sunt dintre cele mai …slabe!

 10. @Con
  -„artistul” care mananca subventzii publice (alea private se discuta separat!)*
  nu este decat MASCARICIUL REGELUI,
  un bă’shinos vandut!

  *subventiile private se discuta separat
  pana aflam ca de fapt provin din…subventii publice!

 11. Autorule, pana la urma ce mare smecherie e politica asta daca o face Dancila, Dragnea, Ciuca, Ciolacu, Johanis, Drula, Voiculescu… ??? Pana la urma o facem toti pe strada si poate mai bine ! Iti trebuie carti multe pentru o vedere clara, ca scoala de mancat rahaaan este la SNSPA !

 12. Păzea, a reapărut Ilie, acest Pintilie al netului!!! Hai, Iliuță, nu te lăsa!

 13. Domnul Stoian e prudent in ce priveste APARTENENTA la Securitate a ILEGALILOR si ACOPERITILOR INSTITUTIEI GENOCIDULUI si bine face daca ma gansesc cum l-ar infuleca pe nerasuflate SCLAVETII SOVIETICI DE PE FORUM!!! Dar totusi, sa nu dezvolti EVOLUTIA liceenilor
  de la „ciripitor” la ofiter acoperit scos din CONSPIRATIVITATE abia din 2020, mi se pare condamnabil…Chiar nu a avansat in grad si in functie din 1976 pana-n 2020 sau macar din 2020 pana azi, daca i se pregateste legendarea in Deal?

 14. Bolsevicul asta nu intelege ca scorul electoral al aur va fi direct proportional cu galetile de laturi aruncate de el in capul acestui partid.da-i inainte ilie si pregateste-te de pensie!

 15. Alatrinezu lu Maresalul PROFI din Padurea Faget nu a „iepuizat” variantele de „Ion”, „ion” „ION”, aparand mai nou ca „Ionut”, fapt care nu aduce vreo modificare structurii, concentratiei si dampf-ului fetid al dejectiilor…SCLAVETELE SOVIETIC „Ionut” nu stie ca FACATURA POLITICA SOVIETO-SECURISTA Aur l-a nominalizat pe Puricele prostituat pentru fotoliul din Deal si nu pe PROFI…

 16. Romanii adevarati pot fi optimisti pentru viitorul lor si al tarii cata vreme exista printre ei romani de exceptie ca buzoianul Dan Puric. Face cinste marilor inaintasi pe care i-a daruit tarii acest judet.

 17. O fi Puricele prostituat „spectaculos” cand face salturi, scenice, insa atunci cand sta pe loc e nociv prin doua cele „calitati” esentiale, suge sange si provoaca pandemii, tot BOLSEVICE…Faptul ca e buzo Ian ii amplifica nocivitatea specifica speciei…
  Chestie de inaintasi, vorba „unuia pe dinafara” cu DEMOCRATIA…

 18. @ Charlie: Tot pe aratura ramai fratioare! Ori nu te duce deloc doxa, ori esti un complexat incurabil. Dar pierd vremea cu cei ca tine. De unde zici ca esti?

 19. Văd mult venin în aceste comentarii , ca să nu mai pomenesc de articol. Este un semn bun , ”securitatea” se teme de această candidatură. Aș dori pe cât posibil să se înscrie în cursa pentru președenșie cât mai mulți ROMÂNI de talia domnului Puric.
  Motivul este simplu , românii vor realiza ce au ratat când au votat cu: Iliescu, Constantinescu ,Băsescu, Iohannis, Ponta, Gioană.
  Au ratat normalizarea societății civile după 45 de ani de comunism . Au mai ratat încă 34 de ani când au votat cu acești măscărici politici care deja i-am amintit. Vor mai rata încă 5 ani când vor vota cu noile produse ale securității (de rit nou) : Kovesi, Ciucă , eventual Ciolacu , Simion , Drulă și alții ca ei. Așteptăm oameni noi în politică , iar începutul l-a făcut Dan Puric.
  Doamne ajuță și să avem parte de cât mai mulți candidați de talia acesta. În pădure la Băneasa probabil e panică mare în ciuperci. Domnule Stoian presa ”echidistatntă și obiectivă” se face cumva pe arginți ? Se pare că da, e o molimă a acestui secol. din păcate vaccin nu există pentru boala aceasta, ca să mă încadrez în spiritul vremilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.