Două cutremure produse miercuri în România. Ce magnitudine au avut

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit la 4 magnitudinea cutremurului produs miercuri după-amiaza, la ora locală 16:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit noilor date afişate de INCFDP, seismul a avut loc la adâncimea de 129,8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 52 km vest de Focşani, 55 km nord-vest de Buzău, 64 sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 km est de Braşov şi 82 km nord-est de Ploieşti.

Este al doilea cutremur produs miercuri în judeţul Buzău după cel de la ora 9:25 care a avut o magnitudine de 4,3.

De la începutul lunii octombrie, în România, au avut loc 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,3 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. S-a cutremurat Pământul pentru ca a zis ca da la pensionari 14 la suta ! Si acum da 13 virgula 5 la suta ! Nici Pământul nu mai rezista la Minciunile Politicienilor !

  2. I-auzi: unul pe la Focsani si altul pe la Sf. Gheorghe!
    Hai ca cel de la Sf. Gheorghe inteleg – latra balaurul pe-afara de foame ca voia oi si n-avea de unde.
    Celalalt insa, nu stiu! Poate vine de la sarbi la pachet cu primul ca doar ei traduc Vrancea in tinutul ciorilor. Ce onoare pe romani! 😁

    Dle Ponta,
    Nu le aduceti romanilor chiar nimic nou sau util de la sarbi? Stau doar sa va asculte cum putreziti in casa in fata tv-ului? La varsta dvs. ati anchilozat deja in functia de consiglieri. La iarna ce mai faceti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.