Două vești pentru România: una bună și una rea

România este una din țările UE unde datoria publică raportată la PIB este încă scăzută dar este și țara cu cel mai mare deficit guvernamental raportat la Produsul Intern Brut din spațiul comunitar, conform datelor prezentate de Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, în aceeași zi, primim o veste excelentă și una rea. Conform Eurostat, România are o datorie publică de 35% din PIB, cu mult sub media eurpeană. de 85,9%. Nivelul datoriei publice în PIB este una dintre cele cinci condiții pe care România trebuie să o îndeplinească pentru a adera la moneda euro. Maximul admis este de 60%.
La nivelul Uniunii Europene, România a avut cel mai mare deficit guvernamental raportat la Produsul intern brut în primul trimestru din acest an, cu 4,5% din PIB, în condițiile în care, în zona euro, deficitul guvernamental a fost 0,5% din PIB iar Uniunea Europeană a avut deficit guvernamental de 0,6% din PIB, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4557 Articole
Author

2 Comentarii

  1. CARE E PROBLEMA?SE REGLEAZA!SA II VAD PE EI,ACOLO LA MIZERIILE POPULISTE ARUNCATE,VREAU SA VAD!DACA AU PROSTII LOR,NU MA INTERESEAZA,EU VREAU IQ PTR.ROMANIA!

  2. Nu au existat niciodată în toată istoria României, guverne atât de inconsistente precum în ultimii 2,5 ani. Cred că în total miniștrii aveau suma cea mai scăzută a IQ-ului și cea mai crescută a șmecheriei. Așa că nu ne miră „rezultatele”, lozincii papagalicești recitată de ministrul „Zăroni al doilea”, cel mai prost PM din lume: „Coaliția urmează programul de guvernare”, cel care a produs doar pagube ireparabile țării și buzunare pline hoților din parlament, senat si aparatul stufos de stat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.