Dr. Olga Simionescu: „Cu hidroxiclorochină salvăm vieţi”

Prof. dr. Olga Simionescu spune că mulţi sunt împotriva hidroxiclorochinei, pentru că este un medicamet ieftin. „Sunt pro Didier Raoult, medicaţia singură sau în combinaţie funcţionează în fazele asimptomatice şi uşoare de boală. Prescriem hidroxiclorochină zilnic în specialitatea noastră, îi salvăm”, spune ea.

Prof. dr. Olga Simionescu, şeful Clinicii 1 Dermatologie a Spitalului Colentina, spune că un studiu publicat de prestigiosul „The Lancet” desfiinţează recent tratamentul cu hidroxiclorochină singur sau în combinaţie cu azitromicină (introdus de către celebrul Didier Raoult ca tratament COVID-19 până la găsirea vaccinului salvator).

96000 de pacienti intră în analiza autorilor din „The Lancet”. Prof. Simionescu atrage însă atenţia asupra hibelor din articol şi explică utilitatea acestui medicament din perspectiva clinicianului.

„Concluzia este că nu numai că nu au răspuns la tratament, dar, vai, au şi decedat după înghiţirea unui medicament pe care numai în specialitatea noastră îl prescriem în fiecare zi, pentru alte boli (îmi place să ştiu că nu omorâm oamenii care ni se adresează, ba chiar îi salvăm, it’s part of the job). Un pistol este aţintit asupra scaunului electric unde, rând pe rând, sunt aşezaţi susţinătorii medicamentului generic (ieftin, nu este legat la big money care urmează în vaccinuri) – hidroxiclorochină. Convinşi că funcționează în faze iniţiale şi medii de boală, aceşti susţinători ai hidroxiclorochinei (de fapt, sută la sută corelaţi politic peste ocean, iluminaţii şi oculta mondială, Scaraoţchi si Doamne iartă-mă alţii şi mai şi ?!), privesc terifiaţi la saliva care le curge în plescăituri ample unor nimeni care şed întotdeauna pe margine, în dorul chibiţării. Sunetul proletar din Mioriţa (bourii mioritici grobieni şi fără operă), dar şi revărsarea lor de urdoare, accelerează sângele nu numai în vinele autohtone (că nu pot să spun vintre), ci chiar la scară planetară”, spune medicul.

În continuare, prof.dr. Olga Simionescu spune că „OMS se sesizează şi retrage instant orice studiu pe clorochină, ca să nu răpună populaţia care a supravieţuit COVID (există viaţă după moarte!), bazându-se pe pedigree-ul lui The Lancet. Nu trec 9 zile şi OMS îşi ia vorba înapoi, fiind o organizaţie flexibilă şi atentă la nevoile stiinţifice ale lumii (!). Trei dintre autorii articolului se retrag din publicaţie şi solicită retragerea articolului, iar comunitatea internaţională asistă stupefiată la dezvăluirile care leagă publicaţia de o companie care deţine, se pare, inclusiv actori din filmele pentru adulţi, deci conectaţi diferit cu nevoile medicale ale omenirii (ca să spun mai pe şleau, sexul este şi el o nevoie). În Jurnalul meu de pandemie am fost pro Didier Raoult, fiindcă îmi plac publicaţiile lui superbe şi pertinente, cunosc medicaţia singură sau în combinaţie, cred ca funcţionează în fazele asimptomatice şi uşoare de boală COVID-19 şi am apreciat faptul că s-a aplicat in tratamentul SARS-Co-V2 la scară planetară. Nu-mi retrag convingerile”, mai spune Olga Simionescu.

Potrivit acesteia, trebuie spus că noua decizie OMS de a relua studiile pe Hidroxiclorochină se bazează pe voci autorizate din întreaga lume, „care au atras atenţia asupra hibelor din articol (două sunt îngrozitoare: nu selectează formele de boală si recrutarea pacienţilor este bizară, ca să nu spun dubioasă). Conducerea prestigiosului The Lancet se delimitează de lucrare şi o anchetă este acum în derulare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Nu va mai luati dupa englezi! Se dau priceputi, dar nu mai prezinta credibilitate. Amintiti-va de cazul fostului spion KGB, otravit cu NOVICIOK. Adica rusii nu puteau sa-l impuste, sa-l injunghie, sa-i dea branci in fata trenului, ori sa-i dea cu o caramida-n cap. Trebuia sa unga paharele din carciuma cu toxina lu` Peshte, ca sa-l omoare. Doamna doctor are dreptate! Medicamentele si tratamentele ieftine trebuie inlocuite cu altele, scumpe si care nu se gasesc. Avem o gasca de diletanti la guvern si niste smecheri cu ifose de mari doctori, care bajbaie la ordin.

  2. Deci, Trump si medicii lui nu sint idioti. Ca de bani nu se punea problema…

  3. La vârful OMS au fost nenumărate bâlbe, prostii cât lumea, de la începutul pandemiei. Dacă avea onoare, directorul
    Tedros trebuia de mult timp să-și fi dat demisia. Dacă n-a făcut-o, trebuie să le dăm crezare celor care l-au acuzat
    că e păpușat…

  4. Patru din semnatarii acelui „studiu”precum insasi minunata revista s-au deja retractat caci articolul este nu un studiu ci o suma de citate copiate, selectate si trunchiate pentru a convinge sa chloroquina este daunatoare.Insasi OMS a trebuit sa ceara un alt studiu.
    La Marsilia, unde prof. Rault a tratat cu chloroqina pe toti cei care au cerut asta, mortalitatea a fost de sub 5 la mie in timp ce la Paris unde sunt toti vandutii BIG PHARMA si dusmani ai lui Rault mortalitatea a fost de aproape 20 la mie.
    In fond, chloroquina este inlocuitorul de sinteza a banalei chinine …….

  5. Nu stiu daca cititorii isi mai amintesc de mine, dar eu am aparat in continuu aceasta schema de tratament care este o solutie (Nu miraculoasa) pentru salvarea a numeroase vieti pana la aparitia unei medicatii specifice. Un medic trebuie sa-si trateze pacientii si sa-i salveze cu orice are la indemana, juramantul lui Hipocrat il obliga! Din pacate ticalosia unor indivizi mai degraba contopisti decat medici, a incercat sa blocheze o schema de tratament care sub conducerea Prof Didier Raoult a salvat peste 4000 de oameni doar in clinica sa, cu o mortalitate totala de sub 2%, deci au fost salvati si multi dintre cei care prezentau comorbiditati grave. Industria Pharma si-a angajat o armata de birocrati care latra cu putere si se preteaza la ticalosii pe bani, pentru a bloca folosirea medicamentelor ieftine care nu aduc profiturile visate de Big Pharma. Ticalosia, lacomia si inconstienta acestor indivizi nu-i lasa sa vada ca o pandemie, care ar afecta sute de milioane de oameni (din fericire gratie izolarii avem doar 7 milioane pana acum), nu se rezolva cu medicamente scumpe inaccesibile omului de rand si pe care nici ei nu sunt capabili sa le produca in serie mare. Prin urmare pe viitor daca toata lumea moare, cine va mai cumpara medicamentele scumpe produse industria Pharma pentru a imbogatii fara limite niste actionari ticalosi?

  6. @cornelius
    Inlocuieste chinina? Aaaa, pai este grav, chinina provoaca avorturi, a fost interzisa in Romania exact dn cauza asta. Pai atunci persoanele peste 60 de ani care au organismele mai fragile, nu ar putea suporta avorturile, e vorba aici atat de barbati cat si de femei (conform vechii clasificari de gen) pentru ca in ziua de azi nu se mai face diferentiere intre sexe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.