Dragnea, despre atacarea Siriei

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook, că este solidar cu decizia aliaților țării noastre SUA, Marea Britanie și Franța de a ataca cu rachete Siria, considerând că este un răspuns pe măsură, în cotextul atacului cu arme chimice asupra populației siriene.

„Exprim solidaritatea cu aliații noștri SUA, Marea Britanie și Franța, care au răspuns, la 14 aprilie 2018, de o manieră fermă şi proporţională la atacul chimic din localitatea Douma, Ghouta de Est (R. A. Siriană), soldat cu victime în rândul populației civile, inclusiv copii. Consider că folosirea armelor chimice este inacceptabilă în orice circumstanțe și constituie o încălcare flagrantă a regimului internațional de neproliferare, a normelor fundamentale de drept internațional”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România este solidară cu acțiunile alianței SUA, Marea Britanie și Franța, care a lansat, sâmbătă dimineață, un atac cu rachete de croazieră în Siria. Șeful statului reiterează condamnararea atacului cu arme chimice al ui Bashar-al-Assad asupra populației

„România reiterează condamnarea folosirii armelor chimice în Siria, lucru care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici”, scrie Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat că România este solidară cu decizia aliaților strategici SUA, Anglia și Franța în atacul cu rachete din Siria, adăugând că MAE va pleda pentru o anchetă în cazul folosirii armelor chimice de Bashar-al-Assad

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis, sâmbătă, un comunicat în care a precizat că atacurile coordonate de SUA împotriva Siriei reprezintă acte de agresiune şi a adăugat că Rusia va cere reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, relatează site-ul cotidianului The Guardian. Putin a afirmat că va Rusia va cere reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre ”acţiunile agresive ale Statelor Unite şi ale aliaţilor săi”.

”Iranul avertizează că vor exista consecinţe regionale după bombardamentele asupra Siriei. Iranul a avertizat sâmbătă că atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei vor genera ”consecinţe regionale”, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Probabil ca Dragnea confunda rachetele de croaziera cu pacheboturile de croaziera, pe Mediterana, si si-ar dori si el vreo doua, pe lacul Belina ! Pai ce sa faca, saracutul ? Da si el declaratii, ca daca nu, la urmatoarea vizita la Tara Sfinta ii servesc aia doar cotlete de porc !

    • Fara solidaritatea lui Fernando de Teleorman aliatii aveau o retinere daca sa ii mai bage lui Assad niste bombe de dulce….Fernando moare de frica ca ii retrage Jupanul viza si nu se mai vede cu Broidy,cu tot pasaportul lui diplomatic, oy vah asa un penal reusit..

  2. Toti sunteti solidari cu altii,cu romanii cand veti fi solidari tovarase Dragnea ?

  3. Dragnea a pierdut o buna ocazie sa taca, dupa cum spunea cineva mai demult. Stie el daca a avut loc un atac cu arme chimice sau nu? Si daca da, stie cine l-a facut?

  4. Romania saraca si tradata de presedintii pe care i-a avut, si inca, ii mai are…de ce sa fim solidari, cu bombardarea criminala a oamenilor, de oriunde-ar fi ?!

  5. De oare s-o fi bagat in subiect…de, sluga tot sluga… Comentariul meu este acelasi ca si la vorbele lui Calin…

  6. Totusi incepand cu turnurile Gemene( cum sa fie posibil un asemenea act terorist in SUA ? ), armele chimice ale irakienilor, avem oarece indoieli legat de folosirea unor arme chimice de catre sirieni, care cred ca nu sunt atat de naivi sa foloseasca asemenea practici sa le carabaneasca americanii si aliatii lor sute de rachete asupra unor baze militare ! Cred ca oamenii politici mai mici mai mari ai ROMANIEI ar trebui sa fie mai circumspecti in declaratii legat de apucaturile administratiei americane a lui Donald Tramp !Sa auzim si de mai bine !

  7. Hai Dragneo las-o jos ca macane ! Ti s-a inrosit urechile de cit de fals esti !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.