Dublu finalist la Roland Garros, eliminat în calificări, sub ovaţiile publicului

Tenismanul austriac Dominic Thiem, dublu finalist la Roland Garros în 2018 şi 2019, a fost eliminat miercuri în turul al doilea al calificărilor pentru acest turneu, de finlandezul Otto Virtanen, locul 156 mondial, care s-a impus în două seturi, 6-2, 7-5, informează AFP.

Dominic Thiem, fost număr 3 mondial, campion la US Open în 2020, ajuns în această săptămână pe locul 131 în clasamentul ATP, nu a mai trecut de primul tur pe tabloul principal de la Roland Garros după ce a ajuns în sferturi de finală în 2020.

Austriacul, în vârstă de 30 de ani, a anunţat, pe 10 mai, că la finalul sezonului se va retrage din activitate. Între motivele din spatele acestei decizii, Thiem a invocat accidentarea persistentă la încheietura mâinii drepte.

Austriacul a lipsit din circuit de la mijlocul anului 2021, din cauza unei ruperi a ligamentelor la încheietura mâinii drepte, iar de atunci nu a mai reuşit să îşi regăsească nivelul său cel mai bun, în 2022 coborând până pe locul 352 în clasamentul ATP.

În cariera sa, Thiem a cucerit 17 titluri. În afara celor două finale de la Roland Garros, el a mai pierdut una la Australian Open, precum şi două finale la Turneul Campionilor.

În ciuda rezultatelor pe care le-a obţinut în trecut la Roland Garros, Thiem nu a primit wild card pentru tabloul principal în acest an şi ar fi trebuit să-şi câştige locul trecând prin calificări.

Cu toate acestea, o ceremonie a fost organizată pe terenul Suzanne-Lenglen pentru ultima sa participare la Roland Garros. Sub ovaţiile publicului, el a primit un trofeu din mâinile directoarei turneului, Amelie Mauresmo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.