Dumitru Dragomir îi trezește pe tricolori

Fost președinte al LPF ani de zile până în 2016, Dumitru Dragomir a rămas un om foarte implicat în fenomenul fotbalistic. Cel supranumit Corleone sau Oracolul din Bălcești nu vede cu ochi buni naționala lui Edi Iordănescu.

Mitică Dragomir este genul care totdeauna spune lucrurilor pe nume, nu umblă cu jumătăți de măsură, ceea ce gândește și spune. El nu este entuziasmat de nivelul evoluțiilor tricolorilor nici măcar în condițiile în care aceștia s-au calificat la turneul final al EURO 2024 și consideră că există un singur jucător care se află deasupra celorlalți.

„La meciul cu Irlanda de Nord am văzut un joc slab, cu un singur jucător de nivel internațional, Dennis Man. Restul, o apă și un pământ, dar au fost momente, 5-10 minute, în care s-a jucat.

Dacă spui că ți-a plăcut România în preliminarii înseamnă că mă jignești. Să luăm în calcul cu două echipe care n-au jucat pe teren propriu niciun meci (n.r – Belarus și Israel). Acele echipe au jucat numai în deplasare. Dacă jucau acasă, altul era rezultatul.

„Să nu ne ia valul și să credem că suntem chiar o echipă puternică. Trebuie să punem lucrurile pe făgașul cinstit. Dacă jucam normal, tot ăsta era rezultatul, ne calificam? Așa trebuie pusă problema. Să nu credem că ne-am calificat în urma unor victorii de răsunet! Dacă facem asta, ne-am păcălit.

Ce am văzut la meciul cu Irlanda de Nord? Lipsă de valoare la jucătorii naționalei. Fac o glumă acum. Nu e frumoasă, dar o fac. Noi numai în trei compartimente avem lipsuri – în apărare, la mijloc și în atac. În rest, stăm foarte bine.

Edi Iordănescu nu trebuie să fie dezamăgit. El trebuie să își asume și victoriile, și înfrângerile. Noi nu spunem cu răutate. Dacă noi spunem că X, Y, Z au jucat mai slab, noi nu o spunem cu răutate, ci spunem adevărul, spunem ce vede lumea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.