Ecaterina Andronescu: Trebuie să facem în toată ţara o reţea de licee agricole

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că trebuie creată în toată ţara o reţea de licee agricole care să pregătească specialişti, iar agricultura să nu se mai practice ca în secolul al XIX-lea, relatează Agerpres.

Ecaterina Andronescu a răspuns astfel unei propuneri venite din partea preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a prezentat un proiect de relansare a Liceului Agricol din Brăila, ”care a rămas agricol doar pe hârtie”, în sensul dotării acestuia cu o zonă pentru creşterea animalelor şi maşini agricole.

”Sunt absolut de acord cu propunerea legată de Liceul Agricol. Am vorbit şi cu domnul ministru Daniel Constantin că trebuie să facem în toată ţara o reţea de licee agricole, în care să îi învăţăm pe tineri să fie fermieri, să fie specialişti în maşini agricole şi tot ce are nevoie agricultura. Dacă nu, o să facem permanent agricultură ca în secolul al XIX-lea şi nu cred că ne mai putem permite. De aceea au prioritate liceele agricole”, a declarat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, odată cu înfiinţarea unei universităţi de stat la Brăila, proiect care se preconizează că va fi pus în practică anul acesta, va fi înfiinţată şi o facultate de ştiinţe agricole, care va lucra în parteneriat cu Liceul Agricol şi „va avea grijă de elevii din liceu, pentru că reprezintă pepiniera lor”.

Ministrul a efectuat şi o scurtă vizită la Liceul Agricol din Brăila, timp în care preşedintele CJ i-a prezentat proiectul de relansare a acestei unităţi, cu precizarea că investiţia va fi făcută de CJ, iar managementul activităţii va fi externalizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.