Economist, după votul de duminică: Există trei Românii

Economistul Radu Georgescu consideră că votul de duminică a confirmat existenţa a trei Românii, despărţite de o prăpastie creată de modul în care se distribuie banii în economia ţării: România anti-sistem, România care depinde de banii de la stat şi România enclavă.

„România nr. 1 – România antisistem. Eu m-am născut într-un oraş mic de provincie. Dacă părinţii mei nu ar fi avut bani să mă trimită la meditaţii în clasa a 12-a şi să mă ţină în facultate, acum eram pe un şantier din Spania sau făceam „combinaţii” în oraşul meu. Este o greşeală să-i jignim pe cei care au votat antisistem. Partea inteligentă este să schimbăm sistemul economic, astfel încât să fie cât mai puţini oameni antisistem. România nr. 2 – România care depinde de banii de la stat. Aici intră bugetarii şi pensionarii. Dacă eşti în această categorie este logic să votezi cu PSD. Ei au crescut salariile bugetarilor şi pensiile în 2024. Este tot o greşeală să-i jignim pe cei care au votat PSD. Partea inteligentă ar fi fost să stopăm pierderile din sistemul bugetar. Cu banii economisiţi să subvenţionăm firmele din oraşele mici de provincie. Aceste firme puteau angaja surplusul de oameni din sistemul bugetar”, a explicat economistul pe pagina sa de Facebook

În opinia acestuia, a treia Românie este România enclavă, cu zonele care „încă mai susţin economia privată”.

„Câteva zone din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu. Economiile care se bazează pe enclave sunt economiile din America de Sud. Noi ar fi trebuit să dezvoltam toate oraşele mici pentru a acorda şanse egale şi celor din aceste oraşe. Warren Buffett a devenit miliardar chiar dacă nu a plecat niciodată din oraşul natal mic de provincie, Omaha”, crede Georgescu.

Conform acestuia, „haosul din politica monetară” va determina „haos social”.

„De 2 ani explic periodic familiei, clienţilor şi celor care mă urmăresc pe reţelele sociale că haosul din politica monetară şi fiscală va genera haos social. Inflaţia se predă în primul an de economie de la ASE.  Inflaţia este generată doar de haosul monetar şi fiscal. Warren Buffett spune că inflaţia este mai periculoasă decât bomba atomică
De ce spune asta? Inflaţia a declanşat al doilea Război Mondial. Inflaţia a dus la dispariţia imperiilor. În 2024, cea mai mare Românie este antisistem în condiţiile în care acest an a curs cu „lapte şi miere”. S-au mărit salariile şi s-au mărit pensiile. Am fost toleraţi de creditori pentru că erau alegeri. De la anul, se schimbă filmul”, arată Radu Georgescu.

Economistul Radu Georgescu avertizează că trebuie făcute „ajustări economice”.

„Aş băga mâna în foc că peste 2 ani partidele anti-sistem vor avea peste 50%”, avertizează Georgescu.

Făcând o comparaţie între gravitaţie şi economie, Radu Georgescu conchide: „Suntem influenţaţi de două legi. Toate lucrurile se mişcă în Univers datorită gravitaţiei. Orice lucru se mişcă pe Pământ datorită economiei. De aceea, este foarte important să înţelegem principiile de bază ale economiei”.

 

Recomanda 2
Author

15 Comentarii

  1. „Partidele antisistem „vor avea oamenii de valoare care sa te faca sa le votezi?
    Uitati.va acum: clotilde,lasconi,becali,etc

  2. Dl. „economist”, mare parte din ce spui dta se rezolvă cu descentralizare; de ce plătesc tulcenii construcția de centuri în Oradea; de ce plătesc vasluienii taxele de care sunt scutite firmele de IT din CJ și B; de ce plătesc oltenii pentru reconstrucția bisericilor din Suceava?
    În loc să avem ordonatori de credite – adevărați – la nivel local, această onoare aparține guvernului, care decide care zonă din România primește garanții și finanțări ca să se dezvolte (zone care – „întâmplător” – sunt păstorite de partidele guvernamentale).
    România este una singură: cea formată din oameni muncitori care vor să trăiască liniștiți, să aibă suficientă prosperitate cât să-și crească familia și să fie respectați; restu-i zgomot de fond.

  3. Sunt bugetar si nu am votat niciodata psd…Nu zic ca e ciuma rosie, e prosteala de toate culorile, cu adunatura lor de ultrabogati prin afaceri securistice cu statul, si mitomani care propovaduiesc egalitati in care nu cred….

  4. “Din banii economisiți la salariile bugetarilor să dăm subvenții “
    Frate tu ești întreg la minte ?

    Problema ta este că :
    “Ei au crescut salariile bugetarilor şi pensiile în 2024. Este tot o greşeală să-i jignim pe cei care au votat PSD. Partea inteligentă ar fi fost să stopăm pierderile din sistemul bugetar”
    Deci să tăiem din pensii și salarii ca să subvenționăm firme hahaha “antreprenoriale” care vor converti o parte din banii respectivi în salarii = locuri de muncă în activități economice care în lipsa respectivelor subvenții n-ar exista
    “ Cu banii economisiţi să subvenţionăm firmele din oraşele mici de provincie. Aceste firme puteau angaja surplusul de oameni din sistemul bugetar”

    Deci din 100 lei luați din salarii deci din consum să plătim doar 30-40 de leii salarii la firme căpușe, subvenționate politic ca să ce ?
    Da de restul de 70-60 % să fie loc și de profit și de parandărăt ?
    Ca să ce ?

    Și care ar fi diferența ?

    Dacă ăsta e “economist” atunci mai bine “combinator” pe plan local.

    Dar da există 3 Românii care conviețuiesc simultan pe aceași teritoriu.
    Cum să facem cu ele ?

  5. Proasta concluzie! De ce ar fi legați pensionarii și angajații pe banii bugetului de stat, de PSD, adică, sa voteze PSD obligatoriu? Pentru 2 bani și cascade de minciuni fara întrerupere? Dar ce, PSD, de ce sa nu respecte legea daca e clară și corect făcută? Cum adică, daca dispare PSD, pensionarii și bugetarii nu mai primesc drepturile financiare legal? Ce tâmpenii mai scoate și asta pe gura!

  6. “Din banii economisiți la salariile bugetarilor să dăm subvenții “
    Frate tu ești întreg la minte ?

    Problema ta este că :
    “Ei au crescut salariile bugetarilor şi pensiile în 2024. Este tot o greşeală să-i jignim pe cei care au votat PSD. Partea inteligentă ar fi fost să stopăm pierderile din sistemul bugetar”
    Deci să tăiem din pensii și salarii ca să subvenționăm firme hahaha “antreprenoriale” care vor converti o parte din banii respectivi în salarii = locuri de muncă în activități economice care în lipsa respectivelor subvenții n-ar exista
    “ Cu banii economisiţi să subvenţionăm firmele din oraşele mici de provincie. Aceste firme puteau angaja surplusul de oameni din sistemul bugetar”

    Deci din 100 lei luați din salarii deci din consum să plătim doar 30-40 de leii salarii la firme căpușe, subvenționate politic ca să ce ?
    Ca de restul de 70-60 % să fie loc și de profit și de parandărăt ?
    Ca să ce ?

    Și care ar fi diferența ?

    Dacă ăsta e “economist” atunci mai bine “combinator” pe plan local.

    Dar da există 3 Românii care conviețuiesc simultan pe aceași teritoriu.
    Cum să facem cu ele ?

  7. Acum e la modă „omul antisistem”. Eu nu prea înțeleg conceptul. Ar fi mai bun ” antiincompetenta”. Eu cred că de aici vine problema și mai cred că mai mult de jumătate dintre votanții anti sistem sunt ei însăși incompetenți la locul lor de muncă. Pe mine nu mă poate convinge nimeni că Simion e un geniu administrativ.

  8. To’arsul Radu Georgescu cum adica eu care am cotizat 47 la sistemul de pensii primesc banii de la stat?Dupa aberatii de genul asta se iau tinerii frumosi si liberi.Daca eu cotizam la sistemul privat , OTEMPORA- care nu a existat , luam banii de la ei. Si nu mai bateai cimpii.Cit despre restul , mergi la bufet , nu la Warren, ca acolo ti-e locul.PS -Iata un exemplu: CFR versus firme private de transport feroviar. .” Suptventiile” la firmele private merg pe numarul de locuri si la CFR pe numarul de calatori. Conditiile fiind la fel. De ce sa subventioneze statul o firma privata ? Ori esti capitalist , ori esti firma de stat!

  9. gheghea – pensia ta vine de la cei aflati in activitate plus bugetul de stat, fiindca nu se aduna destul din CAS ca sa te plateasca astia! ce ai cotizat tu erau pensiile din acea vreme, nu vreun fond de acumulare, gen Pilonul II sau III

  10. Tu zici că ești economist, noi după aberațiile pe care le scoți pe nas zicem că ești de la „taraba cu diplome”.
    Bazaconie!

  11. Ha, ha! Nghie-nghi pare distupat la căpățână bâietu, nu dijaba-l chiamă Jiorjiescu! Ca să să-nțăliagă mai ușor. Așe zâcia ș’ bunicu car’ o limbat la 98 di ani, Duamni hodine-l în pace! Dicăt iel să riferia la fimei: fimeia “suverana” (AUR) cari-o face dicăt cu bărbatu’ iei, fimeia “dimocrata” (PSD, PNL) cari-o face cu or’cini în afară di bărbat-so și fimeia “globalistă” (USR) car-o face chiar cu or’cini inclusiv bărbatu’ iei dac-o plătești ghini ș’ piștarii hin ca pi scoc… Aiasta n-ari mamă, n-ari tată!

  12. O laie, este una si aceeasi Romanie cu aceeasi oameni ai sistemului. Suveranismul este iluzia ce ni se vinde pentru anul 2025. Water,Energie,Food(WEF) va suna cunoscut . Va traduc apa,energie,hrana a salvatorului Georgescu.

  13. @ Dan , daca ar fi fost ” pilonii” sau pensiile private pe cind eu munceam si d-ta te jucai „cu putza-n tarina” , nu purtam discutia asta . Stiu cum primesc pensia si de unde . Dar discutii de astea puerile ale” marilor” economisti nu-si au rostul.Nu-s nici tinerii -care-s incitati de „economisti ” si nu numai , nici noi generatia a 3-a de vina. Puteti acum sa nu contribuiti la fondul de pensii , nici la cel de stat ,nici la „piloane” dar la incheierea activitatii din ce traiti? To’arsul economist mai bine ar vedea -ajutoarele sociale , pensiile speciale si cele nesimtite (din justitie) si apoi de legatura mea (a noastra) de marar si patrunjel. Auguri!

  14. Da si exista o singura media mainstream, de buda globalista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.