România la CE Germania Edi Iordănescu pregătește o schimbare

O regulă nescrisă în sport spune că echipa învingătoare nu se schimbă la următorul meci. Și în proporție de 99 la sută selecționerul României, Edi Iordănescu va respecta această regulă la următoarea confruntare, sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00, la Koln, în partida cu Belgia, principala favorită la câștigarea grupei.

Belgia a pornit absolut neașteptat cu stângul după ce a pierdut cu 1-0 în fața Slovaciei și este acum cu spatele la zid.  Un alt rezultat negativ ar putea avea drept consecință trimitrea acasă a unei echipe văzute inițial cu șanse importante de a ajunge în sferturi de finală și chiar posibil semifinale.

România s-a situat la polul opus și pornea cu a doua șansă în partida cu Ucraina. Cu toate acestea, tricolorii, având un suport fantastic din partea celor 30.000 de români din tribune, s-au impus cu 3-0 și au mari șase de a urca în optimi. Mai au nevoie de un punct din ultimele două jocuri pentru a fi siguri de calificare.

Belgia a arătat rău în partida cu Slovacia, a avut, ce e drept, și două goluri nevalidate de VAR, dar e clar că va da totul împotriva noastră, pentru a evita o rușine istorică. Vor fi operate mai muilte schimbări în formula de start de către selecționerul Domenico Tedesco, dar oamenii grei, Kevin de Bruyne, Romelo Lukaku sau Jeremy Doku nu vor lipsi.

La noi este foarte posibilă o singură modificare. Încă din partida cu Ucraina fusese anunțat titular pe banda stângă în linia de mjloc vitezistul Parmei, Valentin Mihăilă, dar o stare febrilă acuzată de acesta cu câteva ore înaintea jocului a dus la titularizarea lui Florinel Coman, fostul craiovean intrând abia în a doua repriză.

Acum, refăcut complet, este foarte probabil ca Valentin Mihăilă, având și atuul acelei viteze supersonice, să joace din primul minut, iar Coman să treacă pe bancă. În rest Edi va trimite la luptă toți ceilalți titulari din victoria cu Ucraina, adică Niță în poartă, Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Marius Marin – Man, Răzvan Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

1 Comentariu

  1. Ha, ha! Nghi să face rău, ș’ nu-i di la caniculă. N-o trecut dicăt un meci ș’ dija auz “supersonic” “supergalactic” ș’ alte to’ feliu di injuraturi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.