Erik Gulacsi, cel mai tânăr european care a ajuns pe vârful Aconcagua

Joia trecută, la ora locală 15.35, Erik Gulacsi, sportiv al Federației Române de Alpinism și Escaladă, legitimat de Clubul Sportiv Montan Altitude, a atins vârful Aconcagua din Argentina, de 6.962 metri (cel mai înalt din America). A devenit astfel cel mai tânăr alpinist din Europa care a reușit această performanță.

Ascensiunea lui Erik a început la ora trei dimineața, de la altitudinea de 5.970 metri. În 12 ore, proaspătul recordman a parcurs o diferență de nivel de 1.000 de metri în condiții de vânt cu rafale de până la 50-70 km/h și cu temperaturi extrem de scăzute. „O nouă provocare pe care am dus-o la bun sfârșit! Sunt mândru că am reușit să escaladez cel mai înalt vârf din afara Asiei, după ce primul meu record european a fost pe Elbrus, în munții Caucaz, în vara anului 2016. Priveliștea de la aproape 7.000 de metri te lasă fără cuvinte, uitând de oboseală și de efortul depus. Fiind cel mai tânăr alpinist din grup, pot spune că m-am simțit răsfățat de cei care m-au însoțit“, a declarat tânărul alpinist brașovean, potrivit gadget.ro.

Pe toată durata expediției „Energy, pe cele mai înalte culmi ale lumii“, Erik a fost însoțit de tatăl său, Bela Gulacsi, și de mai mulți alpiniști experimentați din țară și din străinătate. Tânărul alpinist a realizat mai multe fotografii cu smartphone-ul Allview P9 Energy, iar cele mai interesante imagini au fost publicate pe pagina de Facebook a companiei brașovene. „Suntem extrem de mândri de Erik, care la numai 12 ani ne-a uimit cu determinarea și maturitatea sa. Este un exemplu care ne inspiră și ne bucurăm că am putut să-i fim alături în această aventură și să-l ajutăm să-și transforme visul în realitate“, a declarat Lucian Peticilă, manager general Allview. Odată cu stabilirea acestui record european la categoria băieți de către tânărul alpinist, ne putem mândri și cu unul feminin mondial, ce a fost stabilit anul trecut, de către Dor Geta Popescu. Compania românească Allview l-a susținut pe Erik Gulacsi, în vârstă de 12 ani, în inițiativa sa de a deveni cel mai tânăr european de pe vârful Aconcagua din Argentina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.