Executivul a tăiat subvenţia la căldură!

Guvernul a aprobat ordonanţa privind eliminarea subvenţiei pentru încălzire, după ce actul normativ a fost discutat marţi de executiv.

Potrivit proiectului, persoanele cu venituri sub 786 lei lunar vor beneficia de un ajutor de încălzire. Familiile unde venitul pe membru de familie este mai mare de 786 de lei vor plăti facturi mai mari în această iarnă, în contextul în care gigacaloria nu mai este subvenţionată.

Vor fi acordate ajutoare de la stat doar pentru familiile cu venituri reduse. De exemplu, acolo unde venitul pe membru de familie este mai mic de 155 de lei, factura la încălzire va fi compensată de către stat în proporţie de 90%. În situaţia în care venitul pe membru de familie este de 785 de lei, factura va fi compensată în proproţie de 5%


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.