Explozie la Stănileşti. Victimele, transportate în unități medicale în Iaşi

Cei trei copii în vârstă de 5, 7 şi 8 ani şi tatăl acestora, răniţi în urma unei explozii produse în locuinţa lor din comuna Stănileşti, judeţul Vaslui, vor fi transportaţi la unităţi medicale din Iaşi.

Potrivit evaluării făcute de echipajele medicale prezente la locul producerii evenimentului, victimele prezintă arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe corp.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu, a afirmat că Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca, într-o primă fază, victimele să ajungă la Iaşi deoarece acolo sunt linii de gardă pe Chirurgie Plastică, urmând ca apoi să se decidă un eventual transfer la alte spitale din ţară în funcţie de gravitate şi locurile disponibile.

„Cele patru victime au fost evacuate, evaluate şi li s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Huşi. Victimele sunt transportate la unităţi medicale din municipiul Iaşi.

Cei trei copii sunt transferaţi la Spitalul ‘Sfânta Maria’ Iaşi, în timp ce tatăl acestora este transportat la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ „, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Explozia nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu. În urma deflagraţiei, au fost avariate baia, planşeul din gips carton şi o uşă.

Cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumularea gazelor într-un spaţiu închis, furtunul de la o butelie care alimenta un boiler instant pentru producerea apei calde în baie fiind deteriorat.

 

Vaslui: Explozie într-o locuinţă din Stănileşti; trei copii şi tatăl lor au fost răniţi

 

Trei copii de 5, 7 şi 8 ani şi tatăl lor, un bărbat în vârstă de 36 de ani, au fost răniţi, sâmbătă seara, în urma unei explozii produse la o locuinţă din comuna Stănileşti, judeţul Vaslui.

„Persoanele sunt rănite, dar conştiente. Au fost trimise două ambulanţe B2 din cadrul Serviciului de Ambulanţă şi o autospecială B2 din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu.

Echipajul de prim-ajutor din cadrul Secţiei Huşi a preluat o fată de 7 ani care prezenta arsuri gradele I şi II la nivelul membrelor superioare şi al feţei şi pe tatăl acesteia care a suferit arsuri gradele I şi II la nivelul membrelor superioare şi la faţă.

Echipajele SAJ Vaslui au preluat o fată de 8 ani şi un băiat de 5 ani, diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II pe faţă şi corp.

Explozia nu a fost urmată de incendiu şi s-a produs în baia locuinţei, fiind dislocate planşeul de rigips şi uşa de acces în încăpere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. INCHEIERE
  In LOC sa fie DEZVOLTATE sau in cel mai Rau CAZ SIGILATE, CONSERVATE si PAZITE de FURTUU’si Distrugerea executate de CARDuri Pasari de Prada SI HAITE de Lupi Autphtoni si Haite de Șacali de Import,
  – prin PAZA DIRECTA,
  – prin PAZA Legilor DURE, pana la EXECUTIE,
  NU sa NE fie DISTRUSE TOTAL si FURATE TOATE Averile POPORULUI ROMAN!
  Fără ca VINOVATII sa fi suferit Rigorile LEGII Juridice SI a Legii MORALE.

  A mai fost, sunt si vor mai fi Accidente de ACEST Tip, pentru ca SARACIA Crâncena merge, este DUSA înainte in NeSimțirea TOTALA a Indivizilor STRANII aflați SUS PUSI de Lifte si Zmeckers PROFITORI

 2. MEREU și MEREU MAGARIA Repetata A TAIERII posturilor care SPUN Adevărul.

 3. MAI era o PARTE, înainte de CE a apărut.
  COmportamente de IOSATIONISTI InDarjiti, frenetici …::)

 4. ai probleme serioase, accidentul e accident, nu din saracie omul acela are baie a carei incalzire functioneaza cu gaz, daca explozia a fost produsa de o acumulare de gaz. Vinovat poate fi instalatorul daca a fost din cauza unei etansari defectuase sau poate altceva n-a functionat. A doua cauza poate fi un boiler electric, un cazan la care a cedat o sudura, peretele din cauza unei coroziuni. Este o drama si pot fi afectati pe viata, dar nu are nimic cu politica lumii, este doar o situatie grava.

 5. scoala, fara cei sapte ani de acasa, asta ne asteapta!
  Tara te vrea prost, deviza postdecembrista isi face efectul.
  Papusarii isi fumeaza trabucul ranjind.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.