Fără valoare nominală. Ai card de energie, ai calitate de beneficiar

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar aferent anului 2024 categoriilor de persoane vulnerabile, pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Beneficiarii vor avea, astfel, un card de energie, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea parţială a cheltuielilor cu energia, precum şi pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Pentru compensarea costului achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, sprijinul acordat persoanelor vulnerabile este în valoare nominală de maximum 750 de lei, acordat pe locuinţă sau gospodărie vulnerabilă, numai după montarea de către o societate autorizată a unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, inclusiv robineţi pentru reglarea consumului de energie termică, pe baza procesului verbal de montare şi a facturii şi poate fi utilizat până la data de 27 decembrie 2024.

Deţinerea cardului de energie confirmă titularului calitatea de beneficiar al sprijinului pentru compensarea preţului la energie, respectiv pentru achitarea datoriilor curente şi sau restante la furnizorii de energie, sau, după caz, al sprijinului pentru compensarea costului achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică. Nu are valoare nominală şi nu poate face obiectul tranzacţionării.

Orice tentativă de tranzacţionare atrage după sine anularea cardului de energie, precum şi a dreptului de a deţine sume în mandat poştal pentru a compensa preţul la energie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Dacă avem contor la intrarea in blocul, cu ce drept vrei sa intri și sa legifereze în condominiu?

 2. Dupa ce ca esti vulnerabil te obliga astia PRIN LEGE sa mai dai si niste bani la smecheri.

 3. Pomeni electorale!…s-a trecut de la găleată și ulei la carduri pomană!..
  Asta-i mită nenorociților!…

 4. Da, a promulgat o altă pomană electorală. Vin alegerile și pensionarii împreună cu familia trebuie să îi voteze. Personal am pierdut orice speranță pentru poporul ăsta. Aștept falimetul să văd când adevărații stăpâni ai țării iși vor arăta fața. O să fim mai rău decât grecii.

 5. Am card de Energie dar nu l-am folosit si nu o sa-l folosesc !

 6. Am 1 Repartitor in Functiune si o sa-mi vina Caldura intre 100 SI 150 de lei si la Intretzinere de Plata intre 350 si 400 de lei din Februarie 2024 !

 7. @4M sau mult mai multa .ue.
  ” Dacă avem contor la intrarea in blocul, cu ce drept vrei sa intri și sa legifereze în condominiu ”

  -cica daca vita de la bloc are „majoritatea”
  atunci au si dreptul sa dea dreptul …..nu este asa!

 8. …un experiment:sunt cele doua contoare, de intrare si iesire pt a masura debitele si temperaturile pentru determinarea energiei consumata…acum, insumarea citirilor tuturor repartitoarelor, indiferent de faptul ca unii tin deschise mai putine calorifere, nu se pupa cu rezultatul celor doua contoare capete de coloana…daca-mi explica cineva cum se face ca in instalatie intra 100 giga iar din insumare reies 150 il declar cel mai mare fizician al universului!…

 9. Mai am 100 de lei de Mâncare pentru 10 zile ! Mi-am cumpărat Cremwursti pentru 9 zile si piept de pui si am cheltuit 250 de lei ! Ieri mi-am plătit si Impozitul la Casa 145 de lei ! Nu prea mai am bani decât 100 de lei pentru ca trebuia sa-mi cumpăr de Mâncare pe 9 zile !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.