Farsa învestirii: Guvernul meu II, perfect egal cu Guvernul meu I

Biroul Executiv al PNL a aprobat luni lista neschimbată a miniștrilor pentru Cabinetul Orban II și programul de guvernare cu mici schimbări. Astfel, Orban se va prezenta în fața Parlamentului cu toți miniștrii cu care a guvernat până acum și care au fost demiși prin moțiune de cenzură.

„Guvernul va avea aceeaşi componenţă.  Sunt mulţumit de activitatea fiecărui ministru. Echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă ca şi Guvernul care a funcţionat de la data de 4 noiembrie. În privința programului de guvernare, am scos acele obiective care au fost atinse și am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, administrației, obiective ccare sunt ca un supliment la programul de guvernare anterior. Nu luăm în calcul un scenariu prin care să nu ajungem la anticipate”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței partidului.

Orban a mai precizat că va trimite la Monitorul Oficial toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate săptămâna trecută, care au stârnit scandal: „Trimitem la Monitorul Oficial toate OUG-urile adoptate în ultima ședință de guvern. Deja au fost trimise unele OUG-uri, azi și mâine le vom trimite pe restul. Am adoptat OUG-uri indispensabile”.

Șeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă anunțat anterior că din programul de guvernare au fost scoase o parte dintre angajamentele asumate şi deja realizate de vechiul Guvern şi au fost adăugate noi măsuri pe termen scurt.

„Programul de Guvernare PNL a fost actualizat. Au fost scoase o mare parte dintre angajamentele asumate și deja realizate în trei luni de guvernare și adăugate noi măsuri pe termen scurt. Lista miniștrilor, la fel, este gata. Urmează să fie aprobate în această dimineață (luni – n.red.) în Biroul executiv de conducere al PNL și depuse astăzi (luni – n.red.) la Parlament. Este prima zi din restul zilelor necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a scris, luni, Dancă.

După aprobarea în şedinţa PNL, lista de miniştri şi programul de guvernare ajung pe masa conducerii Parlamentului. Teoretic, urmează ca cele două Camere să stabilească calendarul în care Ludovic Orban va veni să solicite votul de încredere. Numai că Marcel Ciolacu a anunțat că va sesiza CCR în legătură cu a doua desemnare a lui Orban ca premier, astfel că va fi așteptată decizia Curții.

Luați voturile de pe mine!

VIDEO declarații Orban

Declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal

Declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 10 februarie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8477 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. E un guvern bun care a facut in 3 luni cat altii in 3 ani
  .succes!

 2. Te doare capul!
  Vai de noi și de istoria noastra, de economia tarii si de elitele care stau ascunse in colturi, nu cumva le intreaba cineva „cum se face”?
  Succesul asta, la dușmani urare!!

 3. Cap patrat, nu limpede. Si nesimtit. NB: nu sint pesedist! Sint doar roman.

 4. Daca nu ma insel, parca Einstein spunea ca „adevarata imbecilitate e sa bagi intr-o ecuatie aceleasi date si sa te astepti sa obtii rezultate diferite” …

 5. Sfidare nesimtita si aroganta debila. Pai daca acest guvern, fiind de porc, a fost demis, despre ce investitura mai poate fi vorba? „Capitalisti” liberali (din lefuri de la stat / ajutoare de somaj) in opozitie (prin incalcarea constitutiei, legilor si a normelor elementare de bun simt) cu parlamentul (reprezentanti alesi ai poporului) – manati din spate de meditatorul stapan al serviciilor si justitiei, asta-i toata agenda de tara normala.

 6. Acelasi guvern Penal,reinvestit,pentru jefuirea romanilor,de catre acelasi Penal-voda,guvern si Tartor si mai Penali dupa cele 25 de OUG-uri ilegale.Printre manipulari cu masa calda si gratuitati pentru copii,plus starea si mersul trotinetelor,si-au plasat si praduiala romanilor programata intru servirea clientelei lor.

 7. Multi fanatici mai are pesedeul printre postaci! Nu citesc,au clase puține, sunt îndoctrinati , cum e ma rău pentru țara.

 8. Ce „simpatica” este chestia, ca „agramatul revolutionar cu rol determinant” din Buzaul fara „rivolutie”, care a fost „parazit social” pana la 37 de ani cand a fost pus parlamentar de actualul priponit, el sesizeaza CCR; mai ghiolbanilor voi nu intelegeti „constitutia” si antecedentele din tara cu Boc si ce a mai fost in alte tari cu democratie adevarata, ori voi dati un „ordin de zi” kgb-istului dormeanu ca sa-l mature romanii?!

 9. @ CAP LIMPEDE

  Altii te critica, fie ca ai capul patrat, fie ca esti în suferinta.

  Eu zic ca ai dreptate 100%, ai capul limpede, adica transparent, de se poate vedea ca printr-o sticla curata!

 10. O data la trei luni sa vina GuWernaru1=GuWernaru2=GuWernaru3=…. pana se satura si aia care si-au voata Presedintele Neamtz de 10.000 de ordonante de urgenta.

  Sa ajunga si astia in aceiasi groapa ca PDL.

 11. Mesaj pentru Sica Mandolaba! Macar la Finante si Sanatate schimba-i netotule ca au facut cele mai mari gafe… Au paradit sistemul bugetar!!!

 12. Lichelele galbene, dupa lichelele rosii, care ii diferenta ?. Au plecta niste mincinosi, au venit niste mincinsoi care au plecat si ei si sau intos, care ii diferenta ?. Huoooooooooooooooooooooooooooo

 13. Hai cu salvarea, voi de la USR care va urlati permanent ca salvati orice…pana ajungeti in guvern! Acum nu mai faceti mitinguri in tara si bucuresti sa salvati poala popii de pnl? Sikkktir mincinosilor!

 14. bataie de joc…astia de-si zic liberali…sint LaFurat nu LiBerali
  guvern ilegitim fara reprezentare, venit la putere prin mentinerea in libertare a lui Tilhareanu si propasirea secu aripa Ponta

 15. Oana- nivelul analizei pe care l-ai facut nu depășește,cu mult, genunchiul broaștei raioase.
  Ps. Ca sa fii mai profunda nu mai citi cărti de credit, carti poștale si carti de vizita.
  Ps. La postacii liberali întâlnești, numai, logică, bun simt, moderație, viziune si empatie. Apropo cand mai organizați seri de rugăciuni împotriva prostiei care bântuie prin mințile galbene, amestecate cu mult portocaliu in zona frontal? Ps3. De ce tot insistat ca fiecare membru de partid sau simpatizant să citească, numai titlul romanului Idiotul, fără a-l parcurge integral? Am auzit ca-n ultima perioadă sunteti interesati de romanul Delirul. Vi se trage de la mandolina sau de la Gigina?
  Ps. Sper ca nu imparti cu Oana Pelea aceeasi scena si aceleasi idealuri #rezist?
  Si mai sper ca nu sari pe verticala in speranta ca o sa ai mobilitate pe orizontală?

 16. În vederea susținerii ,,utopiei” mele privind abolirea partidelor politice, am citit recent un articol al blogger-ului marocan Bassim KHABER care scrie pe blog-ul său:,,Guvern Bis -pentru ce și cum?…Politica nu este o lume a ursuleților de pluș și a utopiilor ci o lume a contrazicerilor și a raporturilor de forță.Un partid trebuie să facă lucruri care garantează supraviețuirea și realegerea sa pentru a accede la putere.Cererile de demisie sau de retragere, pentru a fi văzut drept un erou al poporului sau pentru a păstra demnitatea, nu sunt făcute pentru această lume iar modul de analiză trebuie să fie rece și condiționat de ceea ce un partid va câștiga sau va pierde în această acțiune.A propune soluții de mândrie care nu vor face decât să amplifice criza politică și să creeze un climat de instabilitate în care fiecare se încuie în câmpul său, fără a căuta un teren de înțelegere, nu înseamnă decât a reproduce modelul egiptean care nu a adus decât haos.Să te faci că scazi numărul portofolului ministerial(văzut ,mai de grabă, de către cronicarii politici),înseamnă să lași politica pe seama mulțimii și să întreții lenea intelectuală.A nu da oamenilor mijloacele de a înțelege ceea ce se întâmplă,înseamnă a-i împinge spre un dezinteres total.” Cei care au citit editorialul dlui Nistorescu (Eugene Ionesco și Tzara au doi prozeliți: Orban și Iohannis)au citit probabil și comentariul d-nei Marie France Ionesco care ne spune că guvernele ,,Bis” au funcționat bine prin Marea Britanie și nu mai știu unde!Eu nu prea am regăsit acest succes în lecturile mele! Ce succes va avea guvernul II față de Guvernul I?A dezamorsat o mină și calcă pe alta?

 17. Dupa ce vor ingropa si PNL-ul, urmasii lui Basescu vor migra la USR. Alta umbrela alt nume, deja il si vad pe Tinel cu comenteaza ca USR-ist de vaza cat de rau e PSD-ul 😀 Mama ce hai de tara, ce duda de presedinte, ce caricatura de prim ministru…

 18. Daca nu ai priceput inca ca guvernul MEU este al lui Iohanis atunci este grav. Mandolina nu poate face nici o schimbare in guvernul MEU pana nu-l intreaba pe proprietar. Responsabil UNIC al tot ceea ce se intampla este IOHANIS.

 19. Imbecilul asta mai e normal cand spune „Trimitem la Monitorul Oficial toate OUG-urile adoptate în ultima ședință de guvern. Deja au fost trimise unele OUG-uri, azi și mâine le vom trimite pe restul. Am adoptat OUG-uri indispensabile”? Bai dobitocule, guvernul tau a fost trimis la plimbare, nu mai exista!!!!!Si daca nu mai exista, ce vrei sa trimiti? Sau legile in „Romania normala” pe care vrea impostorul de la Cotroceni sa o instaureze, este maculatura? Astia chiar ne ia de prosti!

 20. Constitutie, legi, ce-s astea pentru nemernicii astia? Dobitocii astia calca legile in „numele poporului”, ca asa vor romanii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.