Film documentar despre Marele Război și Marea Unire

Muzeul Municipiului București invită locuitorii Capitalei interesați de subiect să descopere istoria participării României în Marele Război, în filmul documentar „Memoria cinematografică a Marelui Război și a Marii Uniri” (seria I și seria II), realizat în colaborare cu Asociația pentru educație – TEOFOR.

Proiectele cinematografice au fost realizate cu material remontat după standarde la zi, provenind din arhiva națională de filme și colecții private, cu relevanță antropologică și sociologică pentru utilizatorii erei digitale.

De la premisele conflictului armat în Europa până la finalul războiului care a adus României Marea Unire sunt explicate și ilustrate momentele importante și personajele cheie, într-o narațiune clară și simplu de urmărit.

Detaliile despre mecanismele politice sunt însoțite de imagini de front, într-o perspectivă integrată, complexă și revelatoare asupra naturii conflictului care a schimbat granițele Europei.

„Izbucnirea primului Primului Război Mondial a trezit în români ideea reunificării. Glorioasa epopee a lui Mihai Viteazul și etapele făuririi statului român modern au fost clamate zilnic, efectul fiind trezirea spiritului eroic într-un neam răbdător și blând….”

Prezentarea filmului este organizată joi, 25 ianuarie, între orele 18.00-19.00 și face parte din seria de evenimente pe care Muzeul Municipiului București (bdul Ion C. Brătianu, nr. 2) le dedică Centenarului Marii Uniri din 1918.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. De ce o singură prezentare? Nu poate să fie prezentat o zi pe săptămână până pe 1 Decembrie 2018

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.