Filmul ororilor Hamas reconstituit de anchetatorii israelieni

Poliţia israeliană a anunţat marţi că anchetează asupra unor violenţe sexuale, între care violuri şi mutilări, în privinţa cărora există suspiciunea că au fost comise asupra femeilor de combatanţii Hamas pe 7 octombrie, o investigaţie care promite să fie lungă şi delicată, relatează AFP.

Pe 7 octombrie comandourile Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului din Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană, comiţând atacuri asupra civililor de o amploare şi o violenţă fără precedent de la crearea statului Israel, în 1948. Circa 1.200 de persoane au fost ucise, în majoritate civili, potrivit autorităţilor.

David Katz, unul dintre şefii unităţii poliţiei criminale Lahav 443, a anunţat că lucrează „la mai multe cazuri” de agresiuni sexuale şi adună indicii medico-legale de la supravieţuitori, imagini de pe camerele de supraveghere şi informaţii date în timpul interogatoriilor cu combatanţii palestinieni arestaţi după masacru.

Poliţia a prezentat presei internaţionale câteva documente care servesc drept bază pentru această anchetă care va dura „mai multe luni”, potrivit lui Katz.

Într-o fotografie realizată la locul petrecerii rave de la Reim, unde a avut loc unul dintre atacuri, poate fi văzut trupul unei femei dezgolit în partea inferioară, lungit pe spate, cu picioarele desfăcute şi prezentând urme de arsuri în talie şi la membre. Într-o altă imagine poate fi văzută o femeie goală, cu chiloţii căzuţi şi cu picioarele desfăcute.

Poliţia a mai prezentat şi audierea filmată a unei supravieţuitoare de la rave party. Tânăra „S” povesteşte că a văzut o femeie violată de mai mulţi bărbaţi. „O ţineau de păr. Un bărbat a împuşcat-o în cap în timp ce o viola”, spune tânăra în interviu.

„Marea majoritate a victimelor violurilor şi altor agresiuni sexuale de la 7 octombrie, între care mutilări genitale, au fost asasinate şi nu vor putea depune niciodată mărturie”, afirmă Cochav Elkayam Levy, preşedinta comisiei parlamentare care anchetează crimele comise împotriva femeilor pe 7 octombrie.

Dean Elsdunne, purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, dă asigurări că examinări medico-legale au fost efectuate chiar în „zona de conflict”, pe „cadavrele recuperate” şi apoi transportate la baza militară de la Shura, în centrul Israelului.

„Am adunat indicii vizuale, probe ADN, am făcut fotografii detaliate cu corpurile”, a mai precizat el. Dar din cele 1.200 de cadavre înregistrate, „sute” erau într-o stare foarte degradată, potrivit poliţiei.

Încă din prima săptămână, mărturiile salvatorilor din cadrul ZAKA (echipe de intervenţie în caz de urgenţă formate din voluntari – n. r.), printre primii ajunşi la faţa locului, menţionau violuri printre abuzurile comise de combatanţii islamişti.

La centrul de identificare a cadavrelor de la Shura, doctorul Alon Oz, care răspunde de rămăşiţele a „sute de soldaţi” care se află printre victimele de la 7 octombrie, a declarat pentru AFP că a văzut „femei arse cu mâinile şi picioarele legate”.

„Am văzut locuri de impact ale gloanţelor în părţile intime (…), un cap lipsă, membre lipsă”, a spus el, adăugând că aceste mutilări erau „de asemenea” prezente la trupurile soldaţilor bărbaţi.

O altă persoană care se ocupă de toaleta mortuară şi care a cerut să fie identificată sub numele de Sherry a declarat pentru AFP că anumite femei soldat aveau „lenjeria intimă plină de sânge”. „Alte persoane din echipă au descoperit bazine, picioare şi pelvisuri strivite”, a adăugat ea.

Atunci când combatanţii Hamas au aruncat în aer postul de frontieră de la Erez dintre Israel şi Fâşia Gaza ei au ajuns rapid într-o bază militară israeliană dedicată supravegherii frontierei, unde se aflau numai femei soldat. Mai multe dintre acestea au fost răpite, potrivit mărturiilor supravieţuitoarelor.

Una dintre ele a apărut rapid într-un video difuzat de Hamas, trasă de păr în spatele unui vehicul în Gaza, cu răni la glezne şi cu pantalonii pătaţi de sânge.

În acest stadiu, anchetatorul David Katz susţine că nu se poate şti dacă Hamas a dat ordin să fie violate femeile dar, dă el asigurări, „nimic nu a fost făcut la întâmplare”.

Părinţii ostaticelor, cel puţin 80 dintre cei luaţi prizonieri de Hamas fiind femei şi fete potrivit unei numărători a AFP, s-au declarat îngrijoraţi de ideea că acestea ar putea fi vizate de violenţe sexuale în timpul detenţiei.

Imaginile devenite virale cu israeliano-germana Shany Louk, de 22 de ani, care apare cu trupul dezgolit şi maltratată de mai mulţi bărbaţi în spatele unei camionete în Fâşia Gaza, au creat un climat de angoasă. Moartea tinerei femei, care a participat la rave party, a fost confirmată de autorităţile israeliene în octombrie.

În spitalele care ar putea să primească ostaticele eliberate a fost instituit deja un protocol, conceput de asociaţiile feministe şi de ajutorare a victimelor pentru a sensibiliza personalul în privinţa unor îngrijiri atente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

 1. Netanahui și sioniștii au permis comiterea acestor atrocități după ce ai coborât nivelul de securitate la zidul cel mai tehnologic de pe Terra și au lăsat nestingheriți toți acești teroriști sa prolifereze și sa se interneze că mai apoi să aibă motivație la genocidul și uciderea palestinienienilor ,femei și copii.
  .Asta.i popor superior ,călăuziți de religia binelui🤨

 2. Ministrul de finanţe Bezalel Smotrich, liderul unuia dintre partidele naţionaliste religioase din coaliţia lui Netanyahu,a spus clar ca sa inteleaga toti, motivele pt. care Israelul a planificat atacul gruparii teroriste Hamas.O tara care este singura din lume care este securizata cel mai bine ,nu poate sa lase atit de usor ,ca niste teroristi sa intre si sa faca ce sa intimplat pe 7 oct.

 3. Netanyahu si supremacisti sionisti au declansat un campionat de terrorism cu golanimea Hamas. Hamas violeaza si omoara soldati evrei si persoane adulte. In timp ce golanimea evreica bombardeaza hospitale si orase unde omor 10 copii pe zi. Cind au bombardat cel mai mare hospital din Gaza, au omorit multi bebelusi, tot asa cind bombardeaza, zi si nospte, cladiri pline de civile.

 4. atrocitatile au fost comise de araboci, da? atat conteaza, iar pedeapsa colectiva este cea recomandata

 5. Au ce invata copii la scoala din istoria holocaustului din anii 40, vazand, acum, cum s-au luat la intrecere evreii lu satanbibi de azi cu criminalii nazisti de ieri in pogromurile contra populatiei civile PS Oare procurorii izraelieni nu stiu ca la faradelegi, sa raspunde tot cu faradelegi?

 6. „MI-e frica de …POGROAME!”

  … si nu se ante-stia ? s-a inimplat a-cauzal, din senin ce-au patit evreii ?

  Nu stia MOSSAD-ul ? 🙁 !
  [oricum adevarul REAL nu-i de ureachea PROPSTIMI) si
  nu se-ntampla daca CA APOGEU … „democratii” yankei nu ar fi premediat(DE CINE 😉 !) ATACATI LA POMPA in asa fel
  incat cei care DIN SPATE care papuseaza „anti-TRUMP” n-ar fi siliti FINANCIAR sa piarda intr-atat incat „CEILALATI” din spatele
  pro-trumpienilor sa … TRUMP = POTUS 2024 ! MAGA ! (dintr-un PARIU de GENIU nu din motive MORALE ! IQ=? ❤️❤️❤️)
  SHALOM!

 7. Indiferent cum o dă presa pe stânga și fraierii cu păreri prefabricate, primulagresor e vinovat.Nu bagi bățu-n gard ca pe urmă să negociezi cu dulăul după ce a sărit gardul.Cât despre calitatea hamașilorsi a altora ca ei, li s-a dus vestea.Akbărekile ce se lasă cu vreun neamț mort sau vreo femeie/fată luată-n poștă ori vreun cerc de pedofili paki sunt deja banalități.Au vrut război și asta au primit.În plus, au fost ușuiți de peste tot pe unde s-au dat loviți:Iordania,Egipt, Arabia SaudităLiban(pe care l-au făcut țăndări)de unde au fost puși pe făraș fără menajamente după ce au început s-o bage cu politica și pretențiile față de gazde, însoțite de scandal și ostateci a doua zi după ce și-au întins corturile.Dar presa are amnezii pe dreapta.Că se ascund prin spitale și școli unde-și țin proprij cetățdni drept scut după fiecare ispravă,nu zlun.De data asta nu le-a mers.Asta-i tot.Europa a îngropat miliarde în”Palestina” bani folosiți pentru rente viagere date teroriștilor și, mai nou, pentru căsăpirea documentată a civililor evrei sau neevrei(creștini sau turiști). rava Bruxel prost!

 8. Sa nu uitam faptul ca Irak-ul are arme chimice si ca vaccinul e sigur, nu are efecte adverse. Restul e can-can

 9. Israel nu va mai accepta existența unei entități independente în Gaza”: Un important ministru din guvernul Netanyahu spune ” hot news

 10. Ma tu esti rus si ti-e ciuda ca primul agresor a fost Tara Romaneasca
  care_a trecut Prutul ! Atacand ne-provocata Rusia ! 😀

 11. Con spune:
  15 NOV. 2023 LA 12:22
  15 NOV. 2023 LA 10:02
  15 NOV. 2023 LA 9:25
  Moshia lui Rothschild, atata timp cat petrolul este bun de ceva nu va disparea, asha ca robii de acolo trebuiesc mobilizatzi, mai cu sion, mai cu zion (salam cu Zoia), ka ka khazarii majoritari de acolo (exportatzi de tov.Gorby=totzi shi toate heroinele URSS, secretari PCUS, syndicat, preshedintzi de colhoz=chibutz cunoscatori a metodelor bolshevice) vor face din rahatul muslim=bici=plici=bybyci, mult placut lor. O viatza traita cu arma la picior, ca sa ucizi, ca este dreptatea ta de Colon ist, acolo unde din Cosmos se vede clar ca avem un ghettou mult iubit de ei, este o imagine care vorbeshte > decat o mie de cuvinte. Pericolul este ca la Cominternishti, ce vor sa exporte revolutzia lor mondiala, ca sa traiasca Planeta dupa tiparul gandirii Rabyiilor lor, de ne intrebam oare catzi rabyii sunt/spalatzii lor pe creier cu minciunelele lor. Alea cu kamunizmul, nazismul, samd sunt fumate de mult. Cred ca vaccinul i-a palit rau di tot…
  O zi buna.
  Con
  P.S. Anchetatorii daca vor pace trebuie sa fie independentzi, ex.ONU, nu ca de la khazar la kha zar. Altfel va fi WW3!

 12. „Con spune:
  15 NOV. 2023 LA 14:37
  Con spune:
  15 NOV. 2023 LA 12:22”

  Intru-totul de acord , cum ziciai al timpul respectiv, yankeii isi dau duhul ! … Correct ! MAGA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.