Firea reîncălzeşte proiectul Spitalului Metropolitan

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că va duce la bun sfârşit proiectul Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-a început în mandatul de primar general, în cazul în care va câştiga alegerile locale.

„În domeniul Sănătăţii trebuie să reluăm construcţia de spitale pentru ca toţi bucureştenii să aibă acces la servicii de sănătate de calitate. După construcţia de clădiri noi la Spitalul de copii dr. Victor Gomoiu sau de la Spitalul Foişor, îmi propun să duc la bun sfârşit şi proiectul ambiţios al Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-am început în mandatul meu anterior”, a spus Firea, conform unui comunicat de presă transmis de PSD.

Gabriela Firea a punctat că sunt încă probleme în sistemul medical, aproape jumătate dintre unităţile medicale din întreaga ţară nu sunt autorizate ISU, peste 230 de clădiri din cele 3.040 aflate în reţeaua publică de sănătate se află în risc de prăbuşire şi există un deficit „crunt” de medici, România situându-se pe penultimul loc la nivelul UE, cu un număr de 304,7 medici la 100.000 de locuitori.

Potrivit comunicatului PSD, Firea, „o militantă dedicată respectării drepturilor femeilor şi protejării familiilor tinere”, vrea să realizeze şi o serie de proiecte, cum ar fi: centre pentru sănătatea femeii- fie că este vorba despre adolescente, femei tinere sau senioare, reluarea programului pentru creşterea natalităţii, susţinerea cuplurilor infertile şi programul de fertilizare in vitro.

„De altfel, când vine vorba de sănătate şi accesul la servicii medicale, autorităţile au aproximativ acelaşi discurs în care reclamă nevoia de acţiune, de sprijin al sistemului medical, de facilitare a accesului pacienţilor la servicii medicale de înaltă calitate, de îmbunătăţire a ratei de vindecare a pacienţilor şi de a asigura o satisfacţie mai mare a populaţiei în ceea ce priveşte îngrijirile medicale. Cu toate acestea, proiectele de extindere, modernizare şi reabilitare a unităţilor medicale fie sunt prea puţine, fie se lovesc de blocaje birocratice care întârzie sau anulează concretizarea lor, iar cei care pierd, în final, sunt tot pacienţii care ajung cu greu sau târziu la medic”, mai spune comunicatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Ati flotzarit o cu autostrazile cu spitalele de ne am cam saturat. Alte patern- uri nu mai aveti? Un spital costa minim 100 milioane euro, minim, metropolitat poat 500, dar voi nu aveti bani de pensii si salarii, speciale si la stat, imprumutandu va in fiecare zi. Evident vindeti gogosi. Unele sunt mustinde.

 2. Miorita laie,laie bucalaie.De trei zile-ncoace gura nu-ti mai tace.Si promiti de toate Cu ciolacu-n spate.
  Parca vad ca mai curand va construi o noua Catedrala a Neamului ,de data asta pentru muieri.Eu zic sa conduceti comasat si primaria,o zi tu una Burdujel Amerecanu.Asa puteti face un spital metropolitan…..SUBTERAN.Baga si un aeroport international in Voluntari ca doar nu te doare gura.

 3. De Nimicușor mai știe cineva ceva, doarme pe undeva, sau ne destăinuie si nouă ce are de gând să facă în eventualitatea unui nou mandat(Doamne Ferește)? În Cișmigiu a reușit să asfalteze două alei, la cât de mare este parcul, cred că-i trebuie două mandate ca sa-l finalizeze.

 4. Gabitzu sa nu uiti de companiile municipale si de azilele pt seniori din Bukres. Godacul godel someaza n-are ce sa manance si gura lui ceva caviar.

 5. din nisip nu faci mancare,etc
  Numai de tromboane se tine firea, e din firea ei,avem mai multe paturi de spital per capita decat orice alta tara europeana,si ce folos?
  Preventia bolilor =ZERO taiat unde ati vazut mai multe reclame cu mancare distructiva si concursuri TV de bucatari sa mananci pana crapi,decat in Romania?
  Deja avem obeza cca 40% din populatie,enorm pentru parlita Romania

 6. Firea Sarmancur vinde castraveti la gradinar!Chiar crede ca mai gaseste fraieri sa-i interneze in lagarele din Voluntarichwitz?

 7. Firea reîncălzeşte proiectul Azilului Metropolitan;

  29 mai 2019 · Deşi Proiectul cedării Palatului Dacia către „Elie Wiesel” a căzut de trei ori la vot,
  Gabriela Firea a introdus iar Proiectul şi în şedinţa …

  -blesteme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.