Fifor îi transmite lui Iohannis „să-și pună poftele în cui”

Mihai Fifor atrage atenția că este important ca Guvernul să dea banii pensionarilor și copiilor și să nu dea naștere unei crize politice într-un context global complicat, subliniind că Executivul a fost numit de o majoritate de conjunctură, care nu îl ajută pe premier „să se dea în stambă”.

„Îl ascultam ieri siderat pe premierul Orban justificând intenția de a ostoi «pohtă ce-a pohtit» a președintelui Iohannis, adică o Românie fără PSD. Cum? Prin organizarea de alegeri anticipate. De ce? Pentru că PSD e prea numeros în Parlamentul României și stă în calea modului șugubăt al Președintelui de a interpreta democrația în țara această. Zice Orban că să redăm puterea poporului… Ferească Dumnezeu de astfel de oameni politici!!!”, a scris senatorul PSD pe pagina sa de Facebook.

Configurația actuală a Parlamentului este data de votul poporului din decembrie 2016, care a decis câți membri PSD, PNL, USR să fie în acest for, pentru un mandat de patru ani, mai punctează Fifor.

„Dumneavoastră sunteți pus să vă dați cu părerea ca premier tot de votul Parlamentului acesta. Acum, nu e vina noastră că sunteți numiți de o majoritate de conjunctură, care nu vă prea ajută să vă dați în stambă, dar asta e politica și acesta e parlamentarismul în România și asta e Constituția României”, a mai scris fostul secretar general al PSD.

Important este ca Guvernul Orban să nu creeze o nouă criză politică, într-un context politic global complicat, „doar pentru că nu sunteți capabili să guvernați această țară”.

„Până atunci, însă, aplicați legile statului și dați banii pensionarilor și copiilor din această țară. Nu aveți niciun drept să vă jucați cu viața lor. Iar poftele unora…hmmm…să și le mai pună în cui sau să ne trimită pe noi, pe PSD-iști la stuf încolonați”, se mai arată în postare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

16 Comentarii

  1. Domnu’ Fifor, degeaba, domne ! Matale n-ai observat ca Iohannis nu e capabil sa puna nimic „in cui”, nici macar paltonul ? … Pe de alta parte, cred ca e inutil sa discutam ceea ce spune un individ care are parul vopsit (cănit, cum se spune) al lui Gică Petrescu, sprîncenele lui Horia Căciulescu si mecla unui Mr Bean mort de beat !

  2. „…să redăm puterea poporului…” zicere BOLSEVICA, promovata, firesc, de intaiul BOLSEVIC al tarii, cel de la COTROCENI.

  3. In opinia mea se intentioneaza alegeri”devansate”(in anul programat,dar cu 2-3 luni inainte de noiembrie) si nu alegeri „anticipate”(in general cu 1-3 ani inainte de termen)!
    Deci vorbim de DEVANSAREA datei alegerilor…

  4. – Corect, dar care-i tinta/tinta pe termen ultrascurt ?! … Oricum Nenea este fix degeaba, dac nu chiar pagubos !

  5. Acest…Firfor ☺ a fost la putere ani în șir. Ce-a făcut?! Zero!
    Și acum dă din gură.
    Să meargă la muzeu, am înțeles ca la asta se pricepe cât de cât.

  6. Sa maresti pensiile , salariile la medici si bugetari , sa dai pensii speciale la judecatori , procurori ,militari si politisti , sa cresti PIB ul cu 5 % anual si dupa 3 ani sa nu te mai voteze poporul! Prima data de cand a fost PSD la putere , lucrurile arata bine si poporul nu-i mai vrea! Ceausescu a scapat tara de datorii si cand urma sa creasca bunastrea poporului a fost impuscat!

  7. @taranistu, vad ca esti bine informat. ne spui si noua cate datorii a facut psd ca sa-ti mareasca tie si la altii pensia si salariile.Ceausescu nu a scapat tara de datorii,noi cei care munceam de luni pana dumineca am scapato.psd e pcr de altadata, iti creaza iluzia ca o duci bine. am ajuns o societate de consum fara sa producem nimic la loc.

  8. Acest Fifor e un cretin. Un asemenea specimen nu putea face politică la vârf decât intr-un partid de cretini ca PSD-ul. Pentru existenta României e absolut necesar ca partide de tip PSD sa fie partidulete. Sau sa dispară. O țară se conduce de oameni inteligenți și integritatea, nu de pupicuristi libidinoși!

  9. @taranistul. Salariile si pansiile marite se plateau din taxele bancilor si companiilor care de ani de zile realizeaza profituri uriase pe care le scot din tara (vezi ordonanta 114). De ce e rau sa fie taxati la fel ca in alte tari europene? Ati vazut ca Franta impoziteaza firme americane IT. Americanii introduc tot felul de taxe vamale pentru tot mai multe tari. E normal ca cei care realizeaza profit intr-o tara sa plateasca . Nu vor putea sa evite mult timp aceste taxe pentru ele sunt conforme cu directivele UE.

  10. Și te aștepți să o duci mai bine cu actualul guWernerat? Oare vordim din nou de ,,românii nu văd ce treduie să voteze?” Păi am avut creștere economica substanțială, o agricultură prosperă cu multe programe începute și întrerupte . Doar trei ani au avut PSD-iști să-și pună programul în aplicare. De salarii și de pensii nu mai vorbesc că dacă nu recunoașteți ce a făcut Fifor și ai lui sunteți răutăcios și orice argument aș aduce tot nu v-aș convinge. Ori credeți că prietenia lui Orban-Rareș cu Iohanis va duce la progres? Vor avea toată puterea și nu se vor teme că-i va schimba cineva, așa cum este în democrație. Opoziția va fi slabă dacă noi votanții nu vom vota echilibrat ( de ex. așa cum sunt acum forțele politice acum). Va trece iar cel puțin 3 ani până se vor învăța miniștrii, salariații, noile scheme de angajări prietenoase de profit și conjunctură, noi contracte cu noi simpatii, doar știm că am votat de multe ori liberalii sau pe Băsescu și ai lui. Nu vedeți că sunt discuții și proiecte date pe fugă din programul lui Dragnea? Cei ce sunt la putere acum, de la care credeți că vă vor aduce mai mari binefaceri pentru ROMĂNI și așteptările d-vstră vor fi comparabile cu cei trei ani de guvernare PSD și vor fi meritele politice ale lui Rareș, Câți, Mister. Grindă, Violeta muncii conduși de un arbitru părtinitor că Iohanis iubitor de România și de români? Cine li se va mai putea opune în stilul de guvernare prin asumări de răspunderi. Cine-va mai trage de ?răspunderi pe cei ce iau măsuri dăunătoare economiei. Gândiți-vă cum e mai bine să votăm.

  11. @Andrei Tanase

    repeti o poveste care a mai fost spusa, in perioada interbelica de nazisti ( la noi de legionari), dupa razboi de comunisti…nevoia de puritate morala remarcabila in lumea politicii..

    pesemne ca nu-ti dai seama, ti se arata un *tap ispasitor* si o propunere de *fericire*..desfiintarea unui partid..

    democratia inseamna joc, jocul presupune partide politice, partidele politice urmaresc sa satisfaca grupurile de interese care le finanteaza…

    ori vorbim de acumularea primitiva a capitalului, or de reproducerea capitalului, fenomenul este acelasi…lupta pentru resurse…

    de vrei sa anulezi complet coruptia, trebuie sa anulezi notiunea de interes de grup, daca tii la aceasta ideea, trebuie sa nationalizezi capitalul si, in acest caz, nu mai este nevoie de democratie si de partide politice….

    adica sa ne intoarcem cu 30 de ani in urma…?

    presupun ca ai inteles despre ce este vorba…problema este daca esti dispus..or asta inseamna a intelege..

    uita-te acum ce se intampla in state, cum contraataca presedintele, cum incearca sa-i puna la colt pe democrati cu afacerile lor in Ucraina..

    unii pun la bataie razboaie, lovituri de stat pentru aceleasi obiectiv, controlul resurselor…

    fii realist…

  12. Fifor are dreptate în tot ceea ce afirma. Iohannis și Orban au tupeul sa disprețuiască milioane de români care au structura de centru – stânga, încălcând democratia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.