Fondatorul Forumului de la Davos, Klaus Schwab, se va retrage

Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, se va retrage din funcţia actuală de conducere şi va deveni preşedintele consiliului de administraţie al WEF în lunile viitoare, a anunţat organizaţia, într-un comunicat citat miercuri de AFP şi Reuters.

Schwab, în vârstă de 86 de ani, va lăsa ‘în curând’ rolul de ‘preşedinte executiv’ pentru cel de ‘preşedinte al consiliului de administraţie’, potrivit comunicatului WEF. Schimbarea ar urma să se producă înaintea viitoarei ediţii a Forumului, prevăzută în ianuarie 2025.

Anunţul retragerii lui Schwab de la conducerea executivă după mai mult de 40 de ani marchează punctul culminant al lungii tranziţii începute în 2015 de Forum, care va trece astfel de la ‘o organizaţie condusă de fondatorii săi la o organizaţie în care un preşedinte şi un consiliu de administraţie asumă întreaga responsabilitate executivă’, menţionează WEF.

Statutul WEF – organizaţie cu sediul la Geneva şi 800 de angajaţi în lume – va evolua de la simplă ‘platformă de întrunire’ la cel de ‘principală instituţie mondială de cooperare public-privat’, adaugă comunicatul.

Acesta nu face nicio precizare despre succesorul lui Klaus Schwab. În prezent, numărul doi al WEF este preşedintele Forumului, Borge Brende, 58 de ani, fost ministru de externe al Norvegiei.

Klaus Schwab, născut la Ravensburg, în Germania, în 1938, era profesor de management la Universitatea din Geneva – unde a predat până în 2003 – în 1971, atunci când a lansat ‘Forumul european de management’, precursorul Forumului actual.

El l-a extins apoi invitând şefi de companii americani, reuşind să-şi creeze un uriaş carnet de adrese şi transformând această reuniune într-un mare eveniment internaţional dedicat relaţiilor de afaceri şi schimburilor de idei, atrăgând elita economică şi politică mondială la mesele rotunde organizate în staţiunea de lux din Alpii elveţieni.

Evenimentul anual de la Davos, altădată privit ca un promotor al globalizării, nu este lipsit de detractori.

Recunoscând această schimbare, WEF a intitulat tema conferinţei de anul trecut ‘Cooperare într-o lume fragmentată’ şi i-a chemat pe liderii mondiali să răspundă crizelor economică, energetică şi alimentară şi să pună în acelaşi timp bazele unei lumi mai sustenabile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Sa-l inlocuiasca cu Schwartz Gyuri ca are doar 94 de anisori, neajuns inca la maturitate. Boshorogimea infantila se joaca-cu soldateii din plumb sau cei din teracota.

 2. Cuplul de „directori executivi” SOROSH/SCHWAB, este retras de „planetari” pe motiv de incontinenta urinara.
  Vom vedea ce urmeaza in Actul 2.

 3. SHOBOLANII parasesc CORABIA GLOBALISMULUI ! 🙁 🙁 🙁

  RAMAI cu „NOI” KLAUS👌 SCHWAB🦨 ! Cui ne laaaaasi … ? 🥲🥲🥲

 4. IATA un Mare Subiect de discutat in Universitatile Lumii :

  — De Ce populatiile germanice produc cele mai toxice idei si cele mai ingrozitoare personalitati ?
  ADN-ul germanic o fi oare defect , incompatibil cu progresul Omenirii ? ??

 5. Iohannis ce faci?…dă fuga la Davos, e un loc liber!…cică KLAUS pleacă cu tot tacâmul complet…de la portar la ospătar!…sa vedem ce mai găsești liber…

 6. N. 30.03.1938, 86 batoane împliniți. Născut să comande, să conducă, un individ puternic incercat in perioadele importante ale vieții, până la 15 bastoane nu își găsea echilibrul și drumul în viața, după vârsta de 16 ani a găsit o cale de singur nebun cu risc uriaș: ori pierd ori câștig, totul pe o idee, pe o afacere, pe o acțiune, pe o carte și la 27-28 ani era deja pe cai mari. A intrat în rahat că a dorit ceva ce l-a îngenuncheat rapid, posibil neîncrederea în sine, țepele și însingurarea sau marginalizarea, a coborât cu picioarele pe pământ în viața lui în jurul vârstei de 31 ani. De la 32 ani, a găsit alt fir al oportunităților și mai hotărât că niciodată, șantajând partenerii, a evoluat brusc pentru că, a învățat rapid din propriile greșeli și din geselile celorlalți, la 49 ani era mare șef, mare cap important, apoi ceva in familie l-a zgâlțâit puternic rămânând lipsit de încredere și de personalitate, posibil divorț urat și la 61 ani, deja simțea efectul traiului prin nerespectarea partenerului de viață, are 86 ani și inca mai are câțiva ani(2-3) de lăfăială dar nu relaxare ci, haos în viața lui, nu recunoaște nimic din ce a făcut grav celorlalți, e omul, dictatorul care își cumpără prietenii cu doi bani.

 7. Scuze, Plavanul se laudă că îi e prieten acest individ. Tare aș rade in hohote că Plavanul nici nu e băgat în seamă de către acest Klaus Schwab.

 8. Nu crezi ca misheteaux e mai destept decat Snowden si Assange ?
  Deseori facerile din umbra-s mai subtil sigure decat trancaneala aiurea !

  Toate cele bune !

  PS: De fapt … cine-i sau cine se crede mishteaux sa straniu-periculos ANTE-stie atatea ?
  „gruppul celor 3” = IRLANDA-SPANIA-NORVEGIA ? (oricum ca lovitura nu doar de imagine, Israelului ci chiar si de cconfrère-ie USA-ei din care ca NATO, fac „astia 3 parte” e devastatoare !)

  „27 mai” e … precum ” ochii pe butelie” , „investitorii galbeni” , POGROAME pre-anuntat-necrezute, si GENOCID la filisteni
  pentru ca de-posedandu-i sa starteze LEVIATHAN_ul gazos al GAZEI … etc.

  Nimic dintr-o data ci doar „pas-cu-pas” doae … sigure 1/1000 ! (daca se poate si putini „delphian” zise pentru ca doar ulterior predictiilor sa fie intelese de majoritate … inainte ajunge ca doar cativa sa participe si ei la „jocul lumii” 😛 )

  SHALOM ! (oricum e de rau ! vezi pretul aurului -> „NINGE PE FED!” si chinezii vand obligatiuni yankeie TAMAN acum !)

 9. Din cauze CULTURAL-RELIGIOASE
  la nemti a aparut (istoric ajutat de anglicismul englez) ruperea de Roma a PROTESTATNITSMULUI anti catholic !

  S-au batut vreo 30 de ani pe thema … care CRESTINISM e mai putin lacom de bani … cel nordic anglican ajuns PROTESTANTISM in nordul Germaniei sau cel lacom , original, catholic roman !

  Chestiile astea …30 de ani in istoria relativ recenta lasa urme pa „sufletul unei natiuni”
  HITLER voia chiar …in timp … o noua religie pentru a vindeca ranile aduse natiunii germane de … incoherentele interne ale crestinismului catholic … ETC !

  Multi vad putini pricep ! deseori cauzele-s simple insa invizibile celor ne-inzestrati genetic cu un IQ superior !
  MDA !

  PS: Avut-a dreptate MISHTEUAX in predictii ? … E adevarat ca-n saptaman pre-deces-oare „27 mai” se vede „gruppul celor 3” si urmarile mondiale ale relevarii lui !

  SPANIA-IRLANDA-NORVEGIA au facut primul pas contra … scopurilor- iudeice in GAZA !

  PPS: Era si clar daca gandesti in termeni de n´bani din energie 😉 … de ex. NORVEGIA nu vrea sa imparta profitul din GAZ-ul ei vandut Europei cu gazul din LEVIATHAN-ul palestinian confiscat abuziv din „7 octombrie” de ceilalti ! 😀

  ____________
  Te asigur ca toate se ante-stiau „undeva” altfel mishteaux chiar e un PROPHET TALMUDIC-STRANIU !
  Mie mi-e de la inceput para-statistic tipul , aidoma prophetilor talmudic-biblici in straniilei predictii !

  CICA „grupul celor 3” si pe urma la FIX (= in saptamana pre-deces-oare !): SPANIA-IRLANDA-NORVEGIA ! ❤️❤️❤️🤣👌😎
  😉 😉 😉 (acum perceptie stranietatea inteligenteai mishteaux-iene 🙁 🙁 🙁 MDA !

  MAGA !

  [cu 3301 ca mishteaux …poate pierde 😋MARELE BLOND😋 dac-au GENII pariat pe el ? 🙁 😐 ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.