Forțele israeliene au bombardat o tabără de refugiați

Ministerul Sănătăţii al guvernului condus de gruparea islamistă Hamas în Fâşia Gaza a anunţat marţi că cel puţin 50 de persoane au fost ucise într-o tabără de refugiaţi în urma unui bombardament israelian în partea de nord a enclavei palestiniene, transmite AFP.

Bombardamentul, al cărui bilanţ final ar putea fi mult mai mare, a distrus cel puţin 20 de clădiri în tabăra de refugiaţi de la Jabaliya, adaugă sursa citată.

Un reprezentant al Ministerului de Interne condus de Hamas a declarat, potrivit agenţiei EFE, că sunt cel puţin 400 de morţi şi răniţi în urma căderii a şase bombe „de fabricaţie americană” lansate de avioane israeliene asupra zonelor locuite de la Jabaliya.

Imagini înregistrate de AFPTV arată cel puţin 47 de cadavre înfăşurate în curtea unui spital după ce au fost extrase dintre dărâmăturile sub care s-ar putea afla şi alte corpuri. Aceleaşi imagini arată un crater imens şi distrugeri provocate de bombardament.

Deocamdată nu a venit niciun comentariu din partea armatei israeliene.

După ce s-a axat pe bombardamente masive în prima fază a ripostei ce a urmat atacului surpriză al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, care a provocat peste 1.400 de morţi şi peste 5.000 de răniţi, armata israeliană a intensificat începând de vineri şi mai mult atacurile aeriene şi a început desfăşurarea progresivă de trupe la sol în partea de nord a Fâşiei Gaza.

Bilanţul victimelor de partea palestiniană actualizat marţi de Ministerul Sănătăţii din Gaza indică 8.525 de morţi şi 21.543 de răniţi, majoritatea civili.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. si voi care credeati ca e de joaca si taiati capatinile oamenilor nevinovati .cereti cetatenilor sa plece sau nu va convine asta .

 2. Pe barbarii ăștia nu-i oprește nimeni? Gata, ne-am săturat de răzbunarea lor, de moartea pe care o sădesc de 80 de ani, de legea lor de căcat a talionului. E prea mult. Deja iau locul naziștilor. Faptul că au ales tabără câștigătoare a altor degenerați (americanii) nu înseamnă că au dreptate. Se mai miră de ce n-au avut 2000 de ani o țară. Nici n-o s-o aibă. Nu fac decât să-și clădească sicriul. Nimeni nu va mai avea milă de ei. Poate că ar trebui să se întrebe cum de toate popoarele au avut probleme cu ei. Și egiptenii, și babilonienii, și romanii, și palestinienii. Hamas pare organizație de binefacere pe lângă demenții ăștia (îndeosebi clasa conducătoare, căci refuz să cred că toți evreii sunt la fel).

 3. Ce tabăra de refugiați e în nordul Gazei? De unde s-au refugiat? De ce nu i-ați dus în sud? Încep să cred că Hamas și-a propus să-și omoare propriul popor.

 4. Cel putin 8.306 de persoane au fost ucise in atacurile israeliene asupra Fasiei Gaza incepand cu 7 octombrie. Cifra include 3.457 de COPII,2.136 de FEMEI si 480 de persoane in varsta.Cel putin 21.048 de persoane au fost ranite iar 1.950 de persoane sunt in continuare date disparute,inclusiv 1.050 de copii.
  Civilii,victime nevinovate in invazia israeliana din Gaza !.

 5. Am impresia că ăștia ucid de plăcere :
  „Organizaţia Amnesty International a denunţat marţi că Israelul a folosit proiectile cu fosfor alb în bombardamentele pe care le-a efectuat în sudul Libanului în ultimele săptămâni. Unul dintre ele, cel împotriva oraşului Dhayra, trebuie investigat drept „crimă de război”. E vorba de „folosirea nediscriminatorie” a unei arme interzise asupra obiectivelor civile, relatează agenţia EFE.”

 6. Cel putin 8.306 de persoane au fost ucise in atacurile israeliene asupra Fasiei Gaza incepand cu 7 octombrie. Cifra include 3.457 de COPII,2.136 de FEMEI si 480 de persoane in varsta.Cel putin 21.048 de persoane au fost ranite iar 1.950 de persoane sunt in continuare date disparute,inclusiv 1.050 de copii.
  Civilii,victime nevinovate in invazia israeliana din Gaza !.

 7. Israelul se comporta ca si cum e deasupra legilor. corul de institutii internationale care ar tb sa intervina si sa opreasca masacrul civililor palestinieni, TACE..portavioanele americane stau de sase la acest masacru de civili desculti si in papuci,….aceasta-i o lectie de cum se nasc teroristi dintre cei desculti…
  Dupa logica vremurilor de astazi,HORIA,CLOSCA si CRISAN,..au fost teroristi
  Ce se intampla pare a nu fi adevarat,..dar este…
  Si nu este decat inceputul,…inceputul sfarsitului ..celor carora puterea si bogatia le-au luat mintile
  In spatele lacrimilor,nedreptatii,durerii celor desculti..sta dreptatea divina,Dumnezeu,…

 8. Lui Zelenski nu-i pasă de ucrainieni pentru că nu e ucrainean. Lui Johannis nu-i pasă de români fiindcă nu e român. Lui Netanyahu nu-i pasă de palestinieni fiindcă nu e palestinian. Madeleine Albricht nu a fost sarboaica și astfel s-au trezit sârbii cu bombele americane cu uraniu sărăcit. Victoria Nuland nu e ucraineană și așa s-au trezit vecii cu Maidanul. Anthony Blinken nu e palestinian și uite așa a trimis portavioane în Mediterana și ucigași în Gaza. În afară de Johannis al nostru, toți cei numiți mai sus au un numitor comun. Ghiciți care.

 9. Câinii de zioniști ,mult mai răi ca fasciștii.Nu degeaba Netanyahu e fan declarat Hutler,vrea cu orice preț sa îl depășască.

 10. Si Rashela aia, venita nechemata in Parlamentul Romaniei, tipa la Ciolacu sa-l aduca pe Itzic acasa. Asa o obraznicie!

 11. Pentru americani, Doctrina Monroe(1823) reprezinta o premisă superioară Ligii Natiunilor(1920) și ONU(1945) unde prima dă naștere Comisiei pentru Refugiaţi iar a doua denumește, cataloghează și înmulțește soiurile de refugiați. Doctrina Monroe se referă la Lumea Nouă(de dupa 1600) fără intruziuni ale Lumii Vechi(de la era noastră). Doctrina Monroe nu cuprindea și Lumea Străveche(B.C.) pe care a luato în vederi ca un părinte pentru celelalte Lumi.

 12. Israelul este la fel de inconstient si de dement precum Elena Popa si s. Cu tot ajutorul american si al drojdierilor de englezi care hop si ei cu o nava pe acolo, viata viitoare a Israelului va fi ca un spital de nebuni. Daca ei cred ca dand cu bombe in orb vor mai pune capul pe perna linistiti pe undeva prin lumea asta se inseala amarnic. Am mai spus-o si o repet ca sunt derapati genetic. Vai mama lui de popor ales!

 13. Refugiati in Nord? Daca au ramas, au ramas din cauza ca teroristii musulmani hamas nu i-au lasat sa plece.

 14. Oriunde ar pleca în fugă cetățenii pe teritoriul israelei, tot sunt bombardați pe motiv „mincinos” hamas. Peste câțiva ani o sa auzim adevărul. Acum se vehiculează orice, știți că în dragoste și război orice e permis, după, vom vedea potopul și adevărul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.