Fost preşedinte condamnat la moarte

Fostul președinte pakistanez, Pervez Musharraf, a fost condamnat la moarte în absenţă de către un tribunal din Islamabad, fiind acuzat de înaltă trădare și încălcarea Constituției.

Judecat de o instanță antiteroristă formată din trei magistrați, el a fost acuzat că a impus starea de urgență în 2007. O majoritate de două treimi a prevalat în hotărârea Curții.

Pervez Musharraf nu a fost prezent la pronunţara verdictului. În prezent el locuiește în Dubai, unde urmează un tratament medical.

El este primul militar adus în faţa justiției din Pakistan din acest motiv.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat pentru articolul 6 pentru încălcarea Constituției Pakistanului „, a declarat Salman Nadeem, ofițerul de drept al guvernului.

Musharraf, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999, a condus mai târziu ţara din funcția de președinte.
El și-a dat demisia mai târziu în 2008, după ce partidul politic care l-a sprijinit a pierdut alegerile generale. De atunci și-a petrecut o mare parte a timpului în străinătate.

Ultimii ani ai guvernării sale au fost marcați de lupte cu puterea judecătorească care decurg din dorința lui de a rămâne șef al armatei în timp ce era și președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Astia din Pakistan si din Coreea de Sud vad ca au o dambla. Isi baga fostii presedinti la bulau, una-doua. Oare mai au pretendenti? Vad ca americanii s-au oprit momentan din actiunea clasica de a-si impusca presedintii. Ce lume interesanta!

  2. …in 1989 romanii au fost singurii din fostul bloc sovietic de Est care s-au impuscat intre ei si si-au excecutat conducatorii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.