Fostul primar din Miercurea Ciuc, judecat în stare de libertate

Magistrații Tribunalului Harghita au decis, miercuri, revocarea măsurii arestului la domiciliu, astfel că primarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, va fi judecat în stare de libertate.

De asemenea, viceprimarul Szoke Domokos va fi judecat sub control judiciar, după ce magistrații au înlocuit măsura arestului la domiciliu, având interdicție de a-și exercita funcția pe o perioadă de 60 de zile. Viceprimarul a contestat decizia luată de magistrații Tribunalului Harghita.

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, și viceprimarul Domokos Szoke au fost trimiși pe 17 iunie în judecată de DNA, în stare de arest la domiciliu, fiind acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de primar, Robert-Kalman Raduly a aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Acest lucru s-a produs și ca urmare a relațiilor existente între Robert-Kalman Raduly și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității respective.

De asemenea, în perioada 2007 — 2011, Robert-Kalman Raduly și Domokos Szoke ar fi aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă.

În aceeași zi în care a fost trimis în judecată de DNA, primarul și-a dat demisia din funcțiem arătând că este un gest de onoare și de moralitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.