(FOTO) Incident stupefiant într-un spital din România

O pacientă de 36 de ani care era supusă unei investigaţii imagistice, după ce a suferit un accident vascular cerebral, a fost lovită după ce computerul tomograf s-a dezintegrat. Incidentul a avut loc la Spitalul Judeţean din Timişoara.

S-a întâmplat sâmbătă.

Femeia în vârstă de 36 de ani era în stare gravă, după ce a suferit un AVC. Medicii au supus-o unei examinări imagistice, la un computer tomograf. În timpul examinării, o bucată de metal s-a desprins şi a căzut peste pacienta care era imobilizată în aparat.

”Am avut parte de un eveniment halucinant despre care nu am mai auzit să se întâmple. Cupola de protecţie a Computerului Tomograf, care constă într-un cerc cu diametru de aproximativ un metru, de aluminiu, s-a desprins în tip ce un pacient era scanat. Acea cupolă se roteşte cu aproximativ 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Putea sa se întâmple un dezastru. La acea viteza cupola putea să-i secţioneze gâtul, corpul, putea să se intâmple o tragedie”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

”Este vorba de o pacientă de 36 de ani care a suferit AVC si a avut nevoie de o intervenţie rapidă. Am reuşit să o ducem cu un etaj mai sus unde avem un aparat de angiografie. Din fericire a avut nevoie doar de trei fire de sutură”, a mai precizat Pătraşcu.

Computerul Tomograf fusese achiziţionat în 2018 de Ministerul Sănătăţii şi a funcţionat doi ani fără autorizaţii.

”Acest CT care a fost achizitionat în 2018 de Ministerul Sănătăţii, de o calitate foarte slabă, a fost recepţionat de către spital, dar nu avea autorizaţie de funcţionare din partea CNCAN. Noi l-am oprit imediat, am chemat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, raportul Corpului de Control arată că Ministerul a fost indus în eroare de către reprezentanţii spitalului când aceştia au semnat pentru recepţia acestuia, iar aparatul a funcţionat fără autorizaţiile necesare care nu au fost cerute către CNCAN. Noi l-am oprit in februarie, iar autorizaţia am primit-o la sfârşitul lunii iunie. Noi nu am mai vrut să folosim acest aparat din cauza calităţii slabe, dar am fost nevoiţi. La începutul pandemiei am reuşit să aducem în spital, cu ajutorul Consiliului Judeţean un aparat de înaltă performanţă, însă am întâmpinat aceleaşi dificultăţidin partea CNCAN, deşi am depus toate documentele necesare”, a zis managerul.

Raul Pătraşcu a mai adăugat că a făcut plângere penală, in rem, în cazul CT achiziţionat de Ministerul Sănătăţii.

Conform managerului Spitalului Judeţean Timişoara, CT-ul nou, cumpărat de Consiliul Judeţean Timiş, a costat 400.000 de euro şi este de opt ori mai performant decât cel chinezesc, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2018, cu aproximatit tot atâţia bani.

În acest moment, la Spitalul Judeţean Timişoara mai funcţionează un singur Computer Tomograf.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Computer tomograf american,mai bun decat cel chinezesc,ca se bio-dezintegreaza!Dai un ban,dar stii ca nu ii mai ai

  2. Hallooo!, hArafat cu urgenta ta 112 insotita de ragete terorizante pe micile ecrane, care e treaba cu securitatea bolnavului/bolnavilor in spitale? Pare ca de-al dracului si in bataie de joc lucrati permanent! Bai hArafat, poti sa imi fii tata, mama, frate, sora si orice neam principal, atitudinea si comportamentul tau terorizant si bolnavicios, nu ma poate convinge si nu numai pe mine care stiu ce inseamna respectul primit de la un cadru medical, nu din tara, nu ai nicio sansa faci ce vrei tu din noi! Sa iti intre in cap pentru totdeauna! Sunt medici excelenti pe care ii respect si vorbesc permanent cu ei, doar cei care ofera respect, primesc respect! Nu e si cazul tau!

  3. Domnule manager Raul Petrașcu parcă s-au mai blocat cândva, undeva un cuplu care se hârjonea în Computerul tomograf? Nu o fi o situație similară și la Timișoara și când s-au extras au dizlocat cupola care e cerc care se rotește cu 400 rotații pe secunda adică 24000 rotații pe minut! Bune lagăre sau rulmenți are cilindrul rotitor. Dar dacă cine la montat a strâns numai jumătate din șuruburi și-i de vină CNCAN și fabricantul chinez. Și incă ceva când după schimbarea cauciucurilor de iarnă îți sare o roată nu dai în judecată dealerul sau fabricantul mașinii.

  4. Ai putea sa gandesti inaite de a vorbi si implicit sa fii civilizat. Ce legatura are un secretar de stat, sef la URGENTA cu sectia de Radiologie sau Imagistica din spitale? Ce legatura are Urgenta cu BIROUL DE APROVIZIONARE? Ce are URGENTA cu NERESPECTAREA NORMELOR DE PUNERE IN FUNCTIUNE? In BUCURESTI TATARU A BLOCAT PUNEREA IN FUNCTIUNE peste 80 de zile, dar totusi a avizat in final. Ce are Urgenta cu incercarea Primariei Timisoarei de a da vina pe PSD ca sa le iasa scuza.
    In final
    IATA ca in AFARA de COVOD la 36 de ani o femeie a facut Atac vascular cerebral adica i s-a spart un vas, fenomen care se obicei se intampla la o varsta mai inaintata si la barbati…

  5. DACA NU NE UCIDE COVRIGU’ PLANDEMIC adica infectiile nosocomiale si spitalele infecte, NE UCIDE SIGUR PROSTIA SI INCOMPETENTA „SPECIALISTILOR” SI/SAU REAUA LOR VOINTA SI MITUIREA CU BANI GREI PENTRU CONTINUAREA ISTERIEI BOLSEVICE, precum si APARATURA „DE INALTA GENERATIE”. VAI DE CAPUL NOSTRU DE COBAI NEFERICITI !

  6. Este normal sa se intimple caci numai secaturi securiste conduc spitalele si institutiile medicale din Romania!
    Securistii au acaparat tot in Romania si acum fura si devalizeaza tot!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.