Fotografii dansând

Fotografia și dansul sunt vedetele manifestării incluse în Festivalul Internațional de Dans Sportiv, organizat săptămâna aceasta la Oradea. Fotoreporterul olandez Rob Ronda este autorul celor 110 imagini expuse în Muzeul Cetății din Oradea începând de săptămâna aceasta. Ronda fotografiază dansul sportiv din 2004. El spune că „arta fotografică poate fi un instrument important pentru a transforma o imagine frumoasă într-una şi mai interesantă. Este posibil să evidenţiez şi mai mult subiectul atât timp cât nu e exagerat.“ În portofoliul său se regăsesc și cele mai importante locuri în care a fost invitat să fotografieze: Ostrava (Republica Cehă) la campionatul de dans latin din 2005 și Singapore (Republica Singapore) în 2007. Prima sa vizită în România i-a dat ocazia de a fotografia Concursul Internațional de Dans Sportiv „WDSF Varadinum Dance Festival 2017“, desfășurat ieri la Opera Events Hall din Oradea (Calea Aradului).

La vernisajul care a avut loc luni în Muzeul Cetății, Ronda a vorbit despre cele două pasiuni ale autorului: fotografia și dansul. „Călătoresc în toată lumea să fotografiez competiţii de dans sportiv şi astfel, prin imaginile mele îmi exprim pasiunea pentru dans. Mă bucur pentru faptul că una din fotografiile mele a fost valorificată ca inspiraţie pentru o pictură care a devenit apoi copertă de carte“, a mai povestit artistul. Vernisajul a fost găzduit de artistul fotograf Ștefan Tóth (AFIAP), Președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art“ și curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 27 august 2017, de marți până duminică între orele 09.00 – 18.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Evelina Chirica 8 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.