Oradea: O parcare cu vestigii istorice

Parcare mai pu╚Ťin obi╚Önuit─â ╚Öi, tocmai de aceea, mai special─â la Oradea. ÔÇ×­ŁÉĆ­ŁÉÜ­ŁÉź­ŁÉĄ&­ŁÉĹ­ŁÉó­ŁÉŁ­ŁÉ×-ulÔÇŁ din Pia╚Ťa Emanuil Gojdu este nu doar un spa╚Ťiu modern ╚Öi func╚Ťional, destinat s─â faciliteze accesul ╚Öi mobilitatea urban─â ├«n Oradea, ci ar putea fi considerat chiar un muzeu ├«n aer liber.

Constructorii au decis ca toate vestigiile arheologice descoperite pe parcursul lucrărilor de săpătură să fie puse în valoare, astfel: ruinele celor două etape ale Bisericii Sfântul Spirit și o parte din contraescarpa ravelinului au fost conservate, restaurate și au rămas la vedere, iar zidul ravelinulului, al clădirilor medievale importante și al contraescarpei sunt marcate în pardoseala din demisolul parcării.
Parcarea subteran─â dispune de 225 de locuri pentru autoturisme ╚Öi 31 de locuri pentru motociclete. Alte 6 locuri sunt destinate ├«nc─ârc─ârii ma╚Öinilor electrice, iar 9 locuri sunt destinate pentru vehiculele persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi (acestea fiind situate ├«n vecin─âtatea zonelor de acces, a automatelor de plat─â ╚Öi a celor trei lifturi).
Aboneaz─â-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente ╚Ötiri ╚Öi informa╚Ťii de actualitate. Fii cu un pas ├«naintea tuturor, afl─â primul despre evenimentele importante, analize ╚Öi pove╚Öti captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul ├«╚Öi propune s─â g─âzduiasc─â informa╚Ťii ╚Öi puncte de vedere diverse ╚Öi contradictorii. Publica╚Ťia roag─â cititorii s─â evite atacurile la persoan─â, vulgarit─â╚Ťile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invit─â cititorii s─â comenteze subiectele articolelor sau s─â se exprime doar pe seama aspectelor importante din via╚Ťa lor si a societ─â╚Ťii, folosind un limbaj ├«ngrijit, ├«ntr-un spa╚Ťiu de o dimensiune rezonabil─â. Am fi de-a dreptul bucuro╚Öi ca unii comentatori s─â semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acurate╚Ťea spa╚Ťiului afectat, redac╚Ťia va modera comentariile, renun╚Ť├«nd la cele pe care le consider─â nepotrivite.