Fundaţia Regală Margareta a României. Campanie pentru sprijinirea seniorilor

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Fundaţia Regală Margareta a României lansează Campania „Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!”, pentru a sprijini de sărbători şi pe parcursul anului ce urmează seniorii aflaţi în situaţii dificile de viaţă.

„‘Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!’ este îndemnul adresat antreprenorilor şi liderilor din companii, pe care Fundaţia Regală îi invită să se alăture eforturilor de a susţine nevoile urgente ale vârstnicilor, pentru care timpul nu mai este un aliat. Investirea a 20% din impozitul pe profit sau venit din anul 2023 şi/sau redirecţionarea impozitului neutilizat în 2022 prin Declaraţia 177 reprezintă o mare oportunitate de a folosi taxele pentru o cauză concretă”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

În 2023, datele statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică referitoare la seniorii din România sunt, în continuare, îngrijorătoare: populaţia rezidentă de vârstnici peste 65 de ani depăşeşte 3,7 milioane de persoane, iar aproape 1,9 milioane dintre ei au rămas singuri (luând în calcul seniorii cărora le-au murit partenerii şi pe cei necăsătoriţi sau divorţaţi). Conform indicatorilor statistici ai Casei Naţionale de Pensii Publice privind pilonul I, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost în noiembrie de 2.009 lei.

Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit până în acest moment al anului 3.000 de seniori şi a oferit granturi pentru 23 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunităţile lor.

Numărul celor care sunt în dificultate şi caută ajutor este în creştere, iar Fundaţia Regală Margareta a României îşi propune să ajute anul următor peste 4.000 de seniori, prin proiecte sociale proprii şi prin partenerii sociali.

Potrivit sursei citate, persoanele vârstnice beneficiază de ajutor material – tichete sociale, produse igienice şi sanitare sau paramedicale, bunuri de necesitate, sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă, consiliere socială şi îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, dar şi susţinere emoţională, prin activităţi de socializare, servicii de alinare a singurătăţii sau consiliere psihologică.

Fundaţia Regală Margareta a României vrea să ajute peste 4.000 de seniori în anul 2024, iar pentru o astfel de susţinere sunt necesare resurse suplimentare. În acest scop, Fundaţia apelează la implicarea companiilor şi a persoanelor fizice.

Companiile pot direcţiona 20% din impozitul datorat statului pentru anul fiscal 2023 şi pot depune Declaraţia 177 la ANAF pentru a redirecţiona din impozitul anului 2022, dacă cheltuiala cu sponsorizarea nu a depăşit plafonul pentru sponsorizare. Suma disponibilă pentru sponsorizare poate fi calculată pe www.sponsorizez.ro.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. „regala” si „a Romaniei”….de unde pana unde??? Piei drace!!!!!

  2. Pe venetici astia o sa-i cred cand isi vor castiga existenta printr-o munca cinstita!

  3. Alte zeci de milioane desi prin abdicare a remuntat si la avere care, probabil nici nu era a lui, ci a domeniilor statului. Paraduiala lui ciolac si ioha.

  4. Carol 1 este autor de Genocid la 1907 cand cu Jandarmeria, Armata a tras pana si cu Artileria in taranii si satele care au indraznit sa arate mizeria regalista…..Va veni timpul cand paduchii monarhisti vor fi tratati in spiritul Adevarului…

  5. Un articol slugarnic, care nu face cinste nici ziarului Cotidianul, nici descendentilor fostului rege !

  6. se zvoneste ca statul plateste 50 de milioane de euro pt familia regala, de ce nu ajutati voi batranii direct…fara fundatie cu manutele voastre nobile…

  7. Madam Margareta „custodele ” (magazionerul, administratorul, paznicul ) ramasitelor regale din Romania, nu ajuta si nu sprijina cu nimic pe varstnicii romani, Duda iepurasul este singurul varstnic pe care-l cocoloseste pe banii din Buget, omul n-a muncit cinstit nici o ora in viata lui, acum se lafaieste in luxul bugetar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.