Gabriel Oprea poate fi urmărit penal

Nu au fost probleme la votul privind cererea procurorilor de începere a urmăririi penale. Senatoarea „mir” a punctat din nou. Război declarat MCV de către Criastiana Anghel.

Majoritate clară pentru începerea urmăririi penale

Liderul UNPR, fostul vicepremier şi ministru de interne, Gabriel Oprea poate fi uurmărit penal. În plenul Senatului cererea de începere de urmărire penală a fost votată cu 102 de voturi „pentru”, 30 de voturi „conttra”. Un vot a fost anulat şi senatorul UNPR, Iovescu, a refuzat să voteze, susţinând că nu este de acord cu scrutinul secret cu bile. Au lipsit din plen 33 de senatori, majoritatea din zona PSD şi PNL. Nu votul în sine ci unele luări de poziţie din plen au reprezentat „punctul forte” al şedinţei şi în special luările de poziţie împotriva raportului MCV.

Cine este MCV ăsta ca persoană fizică ?

Înainte de vot, au fost doar 4 luări de cuvânt. Gabriel Oprea a vorbit foarte puţin. „Legat de acuzaţiile de abuz. Nu am cerut şi nu am avut nimic în plus faţă de alţi miniştri de externe. Dovezile le voi prezenta în faţa procurorilor. Faţă de solicitarea DNA, cer să votaţi pozitiv. Este de datoria procurorilor să verifice”.

După liderul UNPR, a venit rândul senatorei Ruxandra Jipa (UNPR) să dea tuturor lecţii juridice: „Majoritatea nu sunteţi jurişti, nu aţi avut acces la dosar şi oricum nu aţi fi înţeles nimic. În ultimul timp, prezumţia de nevinovăţie s-a transformat în prezumţia de vinovăţie. Din ce am găsit în cele 14 volume, nu există nimic legat de infracţiunea de abuz în serviciu. A spus şi dl. Oprea ca şi alţi miniştri au beneficiat. Dânsul a avut şi calităţi în plus, a fost şi vice-prim ministru. I s-au pus în sarcină o groază de transporturi. Se face confuzie între coloană oficială şi ceea ce făcea dânsul. Avea dreptul la ceva ce nu a uzat vreodată, la persoane din trupele antitero. Nu a existat o cerere explicită pentru echipaje. Infracţiunea nu există. Folosul necuvenit nu există. Programul dlui ministru Oprea nu este 8-16, ştiţi, el nu a avut o zi de concediu”, a fost discursul senatoarei care l-a dat cu mir pe Dan Şova la un vot similar. Ca de obicei, de show-ul zilei a fost responsabilă Cristiana Anghel, de la ALDE, ex PC, ex grevistă a foamei: „Noi încălcăm suveranitatea naţională prin imixiunea în actul de justiţie. Se întâmplă lucruri urâte cu politicienii care deranjează şi nu au spus să trăiţi. Cine este acest MCV? Cine este ca persoană fizică acest MCV? Ştie cineva ce interese sunt în spatele acestui MCV, câte mii de euro se cheltuiesc pentru aceste interese. MCV vrea să fim o masă amorfă. Noi suntem depozitarii suveranităţii poporului român”. Mai ponderat a fost PSD-istul Şerban Nicolae: „Nu am să mă refer la proiectul de hotărîre ce se va vota, ci la statutul nostru de senatori. Sesizarea DNA nu a venit la toţi senatorii. Ar trebui să avem toţi acces la materiale. Deşi nu mai sunt membru al Comisiei juridice, am studiat documenntele. Din punctul meu de vedere nu pot accepta statutul pe care ni-l impune raportul MCV”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.