Gabriela Firea ne face ”cunoștință”. Primul copil născut…

Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtășesc cu toată lumea, spune Gabriela Firea. De ce estre vorba? Despre primul copil născut prin programul național pentru susținerea natalității!  „Faceți cunoștință …!, este îndemnul fostul edil al Capitalei.

”Este o rază de speranță pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinți din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor”, arată Firea în mesajul său.

🩷 Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranță pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinți din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor.

👏🏻 Felicitări părinților că au avut încredere în programul pe care l-am inițiat în calitate de ministru al Familiei și că nu au abandonat speranța că prin proceduri medicale vor deveni părinți. Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului și au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinții fericiți ai unui băiețel sănătos și vânjos.

📍 Alte aproape 10.000 de cupluri își pun speranța în acest proiect. Sunt aproape 7.400 de vouchere emise și tot atâtea proceduri începute sau care urmează. Sigur, nu toate se vor transforma în sarcini, dar este un început. Și un pas important pentru creșterea natalității în România, pe lângă tratarea unei probleme grave, infertilitatea.

🤝🏻 Am pus foarte mult suflet în acest proiect, muncit alături de fostul meu coleg Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii la vremea respectivă, și echipele din cele două ministere. Am avut și sprijinul lui Adrian Câciu, ministru de Finanțe când a fost aprobat programul, care a înțeles și sprijinit programele pentru creșterea natalității. Le mulțumesc și liderilor coaliției de guvernare – actualul premier Marcel Ciolacu, pe atunci președintele Camerei Deputaților, și Nicolae Ionel Ciucă, acum președintele Senatului, atunci premier – care au susținut acest proiect”, a conchis Gabriela Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. ce jnapanca, la cat de inumana este cu lagarele de batrani din Voluntari

 2. L-a nascut Firea? O femeie mai ipocrita ca Firea mai este Mulguta de la Craiova. Dar gata, s-a uitat despre cazurile cu batranii maltratati?

 3. Gabriela se straduie ca femeile sa poata avea copii chiar daca au probleme….Copiii ajung batrani in Azilele lui Barzoi, care a fost soferul lui Gabriala, RTv vrand sa – i ia gatu Gabrielei, sa o scoata din Alegeri, ne asigura ca batranii lui Barzoi sunt gazati prin infometare iar Barzoi a fost pe bune soferul Gabrielei, deci Gabriela e complice….Prin urmare Gabriela ajuta copiii sa se nasca pentru a fi complice peste timp la gazarea lor prin infometare in Azilele lui Barzoi…

 4. Chiar nu mai vedeti? Tara in fiecare an devine tot mai mica prin scaderea natalitatii si exodului. Nu toti au norocul de aavea copii unii au nevoie de tratamente etc. De ce sunteti egoisti si nu puteti intelege ca si altii vor sa fie parinti ca voi. Mai bine ca ajuta pt venirea pe lume a unui copil decat pt beculete si tot felul de cantari…Nu va place nu o mai votati pe Firea, dar daca a facut un program care da sansa sa se nasca un copil trebuie felicitata…poate nu stiti ca vom ajunge 15 milioane de locuitori pana in 2050, chiar nu va pasa?

 5. Bravo Firea ! Iata ceva concret dar ii reprosez ca nu a facut gradinite multe , bune, cu program pana la 5 , scoli primare cu after school la stat adica masuri pentru a-i stimula sa faca copii pe cei ce pot ! Este mai usor. Chestia cu azilele este dubioasa…este prea politica …

 6. Oricine ajuta o persoana ca să aducă pe lume un suflet e binecuvanta de Dumnezeu.
  PS. Stimați progresisti usristi, spre deosebire de voi care militati pe toate fronturile împotriva vieții, Firea militeaza pentru viata. Lăsați gargara cu scula corectitudinii politice în gura și vedeti-va de hoitul pe care-l lăsați în urma voastră, fiindcă mai nou asa e in viata. Unii trag după ei viata, iar alții, ca voi, hoituri ideologice neomarxiste.

 7. „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii” face curand doi ani de cand este in vigoare
  Sprijinul financiar este acordat din bugetul statului sub forma a doua vouchere, pentru medicamente si pentru proceduri medicale de fertilizare în vitro, totalizând suma de 15000 lei.
  In doi ani au obtinut 1(un) succes:)))
  cati batrani au murit cu zile in acesti doi ani in lagarele din Voluntari patronate de cuplul Bonnie Sarmancur & Clyde Pandele???
  Unde ati vazut o fatarnicie mai mare ca la acesti…

 8. Menționează biblia nașterea prin fertilizarea in vitro ?!,….., dacă ,,DA”- e de bine ; dacă ,,NU”- e de rău. Medicină, ori religie ?!,când ești religios prin biserică, contribuim financiar in ambele domenii?! PS. Respect și comentați decent.

 9. Doamna Firea se agata de orice program, directiva ca sa rămână in politica. Doamna Firea copiii după cum bine știți se fac ușor și dacă părinții, partenerii vor pot fi …mulți, problema este cu ce cresc, in ce case cresc, in ce societate cresc. Va întreb dacă aveți o evidentă a familiilor cu venituri mici , câți copii au, ce venituri au, in ce case trăiesc, ce mănâncă, unde învață și cum sunt educați, dacă serviciile sociale se ocupa de aceste probleme in mod real sau pe hârtie!? Aveți și dumneavoastră un slogan copii mulți , dintre ei mulți ajung in orfelinate, centre sociale, pe străzi, prada traficului de persoane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.