Germania își face armată „aptă de război”

Ministrul german al apărării propune un nou model de serviciu militar, cu recenzarea obligatorie de potenţiali recruţi pentru a întări armata într-un context de riscuri sporite după declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei, informează miercuri AFP care citează surse parlamentare.

În virtutea acestui proiect, prezentat de Boris Pistorius în faţa comisiei pentru apărare din Bundestag, camera inferioară a parlamentului, tinerii ce au atins vârsta de 18 ani vor fi obligaţi să răspundă unui chestionar asupra dorinţei şi capacităţii lor de a servi în armată. Tinerele femei îl vor primi de asemenea, însă fără obligaţia de a-l completa, au precizat aceste surse.

Ideea acestei recenzări este atât de a trezi eventualul interes al tinerilor, cât şi, pentru armată, să-i selecţioneze pe cei mai apţi sau mai motivaţi şi să-i convoace pentru un interviu.

Potrivit informaţiilor AFP, decizia de a efectua sau nu un serviciu militar va rămâne cu toate acestea voluntară. Modelul va presupune o formare de bază de şase luni, cu opţiunea de a o prelungi până la 17 luni.

Ministrul va prezenta public această nouă formulă miercuri după-amiaza.

Tinerii care şi-au executat serviciul militar se vor ralia rezerviştilor. Cu acest plan, este vorba „exclusiv de capacitatea de a accelara şi a întări rezervele pentru apărarea globală”, a declarat un participant la reuniunea parlamentară.

Obiectivul pe termen lung este de a aduce efectivele Bundeswehr la 460.000 de soldaţi: circa 200.000 activi permanent în armată, restul în rezervă.

În pofida unei campanii de recrutare, numărul de militari activi a scăzut în Germania la 181.500 anul trecut.

Boris Pistorius, în prezent personalitatea politică cea mai populară din Germania, insistă de luni de zile asupra necesităţii de a face armata „aptă de război” pentru a asigura apărarea ţării şi a-şi îndeplini rolul în NATO. După ce i-a redus fondurile la sfârşitul războiului rece, Germania investeşte masiv de doi ani pentru a o readuce la nivel, însă ministrul cere mai multe mijloace.

Cancelarul Olaf Scholz, alături de majoritatea formată din SPD (social-democraţii) şi verzi, aliaţi în cadrul coaliţiei guvernamentale, pledează deocamdată pentru un voluntariat total.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. „Keep the germans down, russians out, americans in”… cu putin noroc, Red Banner o sa fluture din nou peste un Reichstag radioactiv

 2. Dacă toți măresc efectivele și se înarmează până în dinți,asta din cauză că sigur nu v.a fi război!Si uite așa veți participa la un nou conflict artificial pentru a rari efectivele de populație și plăti ,,datoria publica,, și umple rezervele statului de bani cu care în loc de pensii vor fi plătite arme și cu siguranță și niste datorii extra care sa le plătească cei rămași vii ,buni de i făptuit DICTATURA DIGITALA!!!

 3. Daca tarile Europei ar renunta la soldatii americani pe care sint obliti sa ii plateasca si sa ii intretina cu toata familia lor,atunci aceasta ideie cu o armata, poate ar fi mult mai bine.Europa nu ar avea nevoie sa stationeze trupe americane si ar putea si singura sa se apare in caz de ceva ,cu toate ca nu vad cine ar avea acest interes.In aceasta situatie siguranta si linistea oamenilor ar fi mult mai mare ,neavind in Europa trupe de soldati americani.

 4. „Boris Pistorius, în prezent personalitatea politică cea mai populară din Germania”, va rugam respectuos sa ne explicati noua astora de la sat de ce domnul Boris este cel mai popular, ce a facut la veața lui, ce pedigriu are in tolba de mareșal. Mii de mulțumiri!

 5. Poate cu tancuri din stevie la viteza cu care se dezindustrializeaza Jarmania. Bine ca mai au paduri pentru puscoace de lemn. S-au dus si fritzii pe tobogan. Tschuss!

 6. Ha ha ! Sint sigur ca se vor inghesui toti drogatii, toti trotinetistii si „geeker”-ii Germaniei, ca si cei care o tin din rave party in rave party, toate tatuatele cu belciuge in rit, buric si alte parti prin care nu se prea bronzeaza, sa urle intr-un glas : „Servim patria ! Si miine plecam sa ne luam la trinta cu ursul rus !” … Aaa … si sa nu uit : musai ca primele doua armate formate din cei enumerati mai sus sa poarte numele „Stalingrad” si „Kursk” !

 7. Creanga a numit chestia asta „Prostia omeneasca”, iar in locul Rusiei era un drob de sare …

 8. Cum dracu sa fii razboinic neamt si sa te numesti BORIS si PISTORIUS….Careva si-a batut joc de individ cand l-au luat de la maternitate.Abia astept ca pe comandantul Grupului de armate Sud,ala condus de Von Paulus pe timpurile Barbarossei,sa-l cheme Von Muhammad Ali.

 9. Elitele care ne conduc au mari probleme cu logica elementară, care le lipsește cu desăvârșire. Din această cauză comit erori grave, unele fiind doar foarte costisitoare iar altele extrem de periculoase. Să vedem până unde mai putem continua in acest fel…

 10. Aiurea!
  merg pe Burtici pana AU Armată, sărind pe Ocazie.
  Contra CUI?
  That’s the Question!

 11. Poate ca au pus ochii pe tinerii turcaleti si vor incerca sa-i pacaleasca. Nu prea tine vrajeala.

 12. Înaintea Franței sau e baza pentru apărare entități ordinare pline de căpoși infecți din Europa care acționează împotriva drepturilor omului?! Doar întreb, nu constat.

 13. din defensiva Germania poate devine ce a fost? Multi si-au pus problema unificarii. Acum din anumite motive a intensificat o industrie. Cand prietenul devine prea atent si te sufoca, s-ar putea sa vrei sa stai la distanta, iar conducta n-a picat bine, azi gazul desi e vara, dar necesar industriei e in crestere din lipsa unei oferte diversificate…

 14. Încă un prost de rând..
  E lăudat în presa globalistă fiindcă îl gatesc de ceva.. Poate pentru locul cârnațului fiert ..

 15. Deci femeile sunt iar privilegiate si barbatii iar sunt obligati sa faca armata. Halal democratie, halal drepturi egale.

 16. Germania este tara sub ocupatie militara americana, din 1944 pana acum. Nu se face nimic in plan militar decat la ordinul, sau cu aprobarea, americanilor. Probabil, americanii le-au dat ordin sa pregateasca niste carne de tun nemteasca, sa nu ii mai acuze lumea numai pe americani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.