Giuliani s-a predat la o închisoare

Rudolph Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump,  s-a predat, miercuri, la o închisoare din comitatul Fulton din Georgia, pentru a înfrunta acuzaţiile în dosarul vizând alegerile din 2020 în care fostul preşedinte american a pierdut, transmite Reuters.

Giuliani, un fost procuror federal şi fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauţiuni de 150.000 de dolari şi să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpaţi sau martori în acest dosar, potrivit documentelor instanţei.

”Această punere sub acuzare este o parodie. Este un atac la Constituţie”, a afirmat Giuliani în fața presei, după ce s-a prezentat la închisoare.

Şapte alţi co-inculpaţi ai lui Trump în acest dosar penal deschis de procurorul districtual din comitatul Fulton Fani Willis care îl acuză pe acesta şi pe asociaţii săi că au încercat să răstoarne pierderea sa în alegerile din 2020 din Georgia s-au predat şi ei la închisoarea din Atlanta, potrivit documentelor autorităţilor.

Trump continuă să susţină că a fost ”furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot. Giuliani a avut un rol public important în eforturile echipei de campanie a lui Trump de a impune acuzaţiile false privind frauda la vot.

Donald Trump urma să se predea joi pentru a înfrunta cea de-a patra punere sub acuzare penală din acest an. Ceilalţi zece co-inculpaţi numiţi în punerea sub acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea.

Trump spune că cele patru puneri sub acuzare motivate politic.

În dosarul din Georghia, Giuliani a fost acuzat că a făcut mai multe declaraţii false privind fraude la alegeri, inclusiv în  faţa unor oficiali din alte state, precum Arizona şi Pennsylvania, într-o încercare eşuată de a-i convinge să aprobe o listă alternativă de electori pentru certificarea formală congresională a rezultatelor alegerilor, pentru a-l menţine pe Trump la putere.

Giuliani şi alţi aliaţi ai lui Trump au mai fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa legislatorilor din Georgia cu privire la alegeri.

Avocatul Sidney Powell, care a jucat un rol cheie în promovarea afirmaţiilor false ale lui Trump privind frauda, a fost reţinut la închisoare miercuri, potrivit datelor postate pe site-ul şerifului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Hei, meșterică! Poate vrei sa sa spui “afirmațiilor PRESUPUS false ale lui Tramp”… Ai facut(se presupune) o școala de ziaristica, totuși…Fii mai atent la modul de exprimare! Încă nu s-a dat nici un verdict definitiv…

  2. Umilirea este placere femeiasca. Justitia americana satisface babe nesatisfacute ? Valorile lumii libere !

  3. Rudy Giuliani, simbolul luptei antimafia din USA, este inculpat cu niste acuzatii fantasmagorice, de niste „justitiari” aflati in buzunarul planetarilor( the five families). Se pregateste filmul „Nasul”, seria a patra.

  4. O tâmpenie mai mare decât formularea “ s-a predat” este greu de găsit ! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca toate sunt niște acuzații inventate, care arată frica celor aflați acum la butoane de o posibila revenire a lui Trump la Casa Albă !

  5. Articol partinitor in slujba Satanei globaliste. … HAI TRUMP.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.