Gloria prostului și a nemernicului

Mare carnaval electoral ne-a fost oferit pe mai toate canalele de comunicare. Cele mai stupide sau mărunte detalii legate de alegeri ne-au fost propuse ca știri, chiar și ca bombe. Toate transmisiile de duminică (și unele chiar de vineri și de sîmbătă) n-au fost decît niște forme de surescitare jurnalistică. Și pe vremea alegerilor comuniste, măsluitul proces verbal arăta ca o sărbătoare, deși oamenii nu sărbătoreau nimic. Dimpotrivă, gemeau sub apăsarea lipsei de libertăți. Așa și acum. Chițăiala surescitată avea parfum de eveniment sărbătoresc, deși România de azi poate scrie pe o tablă cel puțin 250 de argumente pentru nefericire. Și pe care listă să includă vreo 20-30 de dovezi legate de o democrație măsluită în chiar interiorul Uniunii Europene. De ce s-au înhăitat jurnaliștii la acest carnaval al fericirii electorale, al bucuriei deșănțate și fără temei?

Unii dintre ei au insistat grosolan pe cîștigătorul știut de dinainte, jucînd rolul atoateștiutorilor, deși această atitudine i-a putut dezarma și dezamăgi pe cei care ar fi vrut să voteze pentru altcineva. De ce au încercat unii să transforme aceste alegeri într-un test fără miză? Sau cu miză de doi rahați? Cîștigă cu un procent care începe cu 7 sau cu 8?

Alegerile din 24 noiembrie 2019 sunt un proces electoral pregătit îndelung de serviciile secrete și de factorii de putere din Comisia Europeană. S-a lucrat masiv ca partidul preocupat de creșterea redevențelor și de blocarea expatrierii mascate de profit să fie mai puțin credibil, adică să fie compromis, să fie coborît cît mai jos în sondaje și ridiculizat cu orice prilej, în așa fel încît România – sursă de profit greu de controlat – să nu încapă pe mîna cuiva care ar încurca socotelile. Carnavalul acesta deșănțat și gol face parte din aceeași strategie? În parte, da. De la Rareș Bogdan la Digi și Europa EM a pornit o hăhăială electorală menită a arăta o Românie fericită. Există și cealaltă jumătate care a mimat din prostie, care a luat în serios toată lucrătura din ultimii doi ani. Prostul montat de măsluirile propagandei a trăit o zi fericită, crezînd că are și el ocazia să pună umărul la consolidarea democrației. Și fără să-și dea seama că participă și el la livrarea pe tavă a țării sale, cu instituții, materii prime, materii cenușii etc.

Știu oameni care habar n-au de trecutul și prestațiile cei doi candidați, dar s-au mîndrit că au ieșit primii la vot, arătînd ca niște pești agățați în undițele propagandei. Alți oameni s-au speriat pentru că au auzit păreri contradictorii, unii ținînd cu unul, alții cu adversarul și cum să se hotărască fără riscul de a greși! Despre cei fanatici n-a nimic de zis pentru a nu se considera hotărîtori în producerea unui dezastru.
Pentru nemernicii aflați în culisele și jocurile acestui eveniment românesc, alegerile (indiferent de cîștigător) sunt o zi de glorie. Pot zice că le-a ieșit planul și de azi înainte ei vor fi marii profitori din spatele scenei politice.

Un lucru nu pricep! Cum se poate ca la începutul acestei săptămîni hotărîtoare pentru alegerea președintelui României, primul ministru Ludovic Orban să facă asemenea afirmații la un congres internațional al PPE de la Zagreb? A vorbit explicit, cu subiect și predicat despre motivele dărîmării Guvernului Dăncilă. Imaginile cu discursul plin de enormități rostite de premier a circulat pe net și la ore tîrzii pe o televiziune. Ba, Viorica Dăncilă a distribuit sîmbătă filmulețul însoțit de rugămintea de a-l distribui. Și, cu toate acestea, televiziunile din România s-au făcut că plouă, politicienii, la fel, șefii de partide s-au făcut că n-aud și nu văd.

În văzul unei mulțimi de politicieni din Europa, Ludovic Orban s-a lăudat că a dărîmat guvernul Dăncilă pentru a ajuta gruparea PPE în fața socialiștilor. Și Klaus Iohannis s-a lăudat prostește (adică nedemocratic, el neavînd rol constituțional în asta) cu debarcarea aceluiași guvern.
Și, cu toate acestea, în România, aproape nimeni n-a ieșit să ceară socoteală și să sublinieze ticăloșia. Dimpotrivă, s-a înghesuit la vot de parcă s-ar fi împărțit și mici și bere!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 50

100 de Comentarii

 1. Angajam urgent „bocitoare profesioniste” pentru azi ora 21, la sediul din Kiseleff, solda atractiva, dar locuri limitate, rugam seriozitate! Asteptam si „provincia”

 2. Cu instrumentele simple ale propagandei traditionale: lozinci (formule scurte cu un cuvant cheie), repetarea acestora „fara numar” si din multe „guri de foc”, interne si externe, s-a dirijat o populatie superficiala si fara exercitiul gandirii critice, pe care nici familia, nici scoala nu il formeaza, in directia cea mai rea pentru insasi populatia in cauza. Pornind de la realitati ale istoriei recente, s-a creat o antiteza, azi falsa, intre forte odata retrograde si forte pretins ale progresului. Produsul comercial „Iohannis” este promovat, ca orice produs, speculand aspiratiile „cumparatorului”: sa capete si el (sau ea) o imagine mai buna in lume, sa primeasca mai mult respect, sa nu mai fie privit de sus, sa arate „modern”. Asta are impresia ca obtine si hipsterul de 20 de ani si macelarul emigrat in Germania. Aceasta propaganda mincinoasa, pt. ca PSD nu mai este, azi, forta retrograda din anii ’90, iar produsul Iohannis nu a adus nimic si nu va contribui cu nimic la progresul tarii, a lovit in partidele guvernamentale ca furculita in baloane de sapun. Vax anti-propaganda, hiper ignoranta in domeniu. Astfel, dupa masuri care au adus beneficii sociale si economice, guvernantii s-au trezit trimisi acasa de o galerie de extremisti finantata din exterior (reteaua #rezist & usr), in frunte cu un anti-democrat brutal, la care apucaturile totalitare se vad din cosmos. Porcentul de stupid people nu variaza. N-au vazut ca Iliescu e un bolovan de gatul tarii, acum se duc vioi si aleg un pietroi de gatul piticei democratii romane. Macar daca s-ar duce doar ei la fund, partea prosta e ca ne ducem toti.

 3. Daca W Dancila ar fi avut de luptat -dupa cum scrie autorul- doar impotriva UE si a serviciilor, inca ar fi fost bine: pe cei de la UE i-a lipit de pereti cand le-a zis ca nu le da socoteala iar serviciile au fost transformate de CCR, aliata PSD (altminteri onorabila) in niste forme fara fond. Ghinionul Dancilei este ca si-au bagat coada „statul pararel” pe care ea cu naivitate l-a ignorat, mutinationalele si spaima politicienilor, pe numele sau Soros. Ca 2/3 din cei ce-au fost la vot n-o doresc pe Dancila nici nu mai are importanta.

 4. Si eu cred, ca daca cei ce voteaza ar fi luati in calcul, ar fi trebuit sa ne interzica sa votam. Dar suntem chemati la vot sa ne simtim bine ,ca si noi prin vot sa credem ca schimbam lumea. Dar de fapt jocurile sunt facute . Votati bine!

 5. Si dai si lupte neicusorule, pana la ultimul cartus.
  Ar fi de ras daca nu ar fi de plans. Candva Codidianul era um brand de presa.
  L-ai transformat intr-o fituica pesedista.

 6. „Votul popular este baza. Lăsați amăgirile”(14 februarie 2017 articol in cotidianul.ro)
  Cu stima maxima,domnule Nistorescu!

 7. ca sa vezi! brandurile de presa sunt, musai, pro-occidentale sub forma de tradare, asa-i?

 8. atunci, vorba unui om deştept, n-a mai rămas decât jihadul…

 9. Ha ha ha …. ! I-auziti , cica : ,,…partidul preocupat de creșterea redevențelor și de blocarea expatrierii mascate de profit …. ” ! Mai al dreaqului partid , auzi cu ce era el ocupat ! D-aia n-a vazut el ca guvernul propriu a ajuns sa se imprumute cu mai mult de 1 miliard euro / luna , ca au luat inflatia de la -0,4% si au dus-o la +5,2% , ca hotii , violatorii , talharii , criminalii ,pedofilii , …, sunt eliberati din inchisori pe motiv de lipsa de zugraveala a tavanului puscariei , ca judecatori din complete dupa 2 -3 ani de proces se pensioneaza si procesul se reia de la inceput in timp ce timpul de prescriere se scurge , se scurge ,…,ca niste unii schimba completele de judecata precum ciorapii pana sunt pe gustul lor , ca se masluiau cifrele cantitatii de lemn taiate in padurile Romaniei , ca romanii mor cu zile in niste grajduri carora li se spune ,, spitale ” , ca 300 000 de copii romani se culca flamanzi , ca 1/3 din copiii romani sunt in familii aflate sub limita de saracie , …. ! Ei , da’ astea nu se pun , PARTIDUL !!!!! ( ma si trec fiorii de emotie cand scriu ! ) beneficiaza de intelegere ,, preocupat fiind de creșterea redevențelor și de blocarea expatrierii mascate de profit… ! Pai nu ? Parol !

 10. @Ciuma Rosie
  Stai jos, ești prost! Nu știi de ce exiști pe pământ. ?

 11. @Gollum
  Filozofule, baza de care vorbești este cu nasul în țărână, supusă unei manipulări profesioniste. Dacă această masă de manevră este folosită pentru a decide în numele altora, asta nu este democrație. Ceea ce îi este interzis lui Dăncilă îi este permis lui Iohannis, iar zevzecii aplaudă cu frenezie. Halal!

 12. @Nastratin
  De multă vreme ești cu nasul în hambarul propagandei, înghițind furajul manipulator. Nici acum nu faci excepție. Ești consecvent cu prostia ta. Felicitări! În fond, pe cine să se bazeze securicii? Pe unii de teapa ta. Te vinzi foarte ieftin.

  • Mi se pare ca ar trebui sa te vinezi singur…”vinotorule de prosti”.De exemplu Nastratin,are dreptate si orice roman normal sunt sigur ca e deacord cu mesajul lui.Numai un timpit sau unul cu creierul spalat,poate gindi altfel.

 13. Chiar și Carmencita a zis că ziua de astăzi este una glorioasă.

 14. Să de-a Bunul Dumnezeu să văd poporul asta trezindu-se și amintindu-si istoria
  Dar nu oricum sa vad cum simte durerea, cum îl stringee cureaua lui Orban in jurul gitului, și cum îi apăsa bocancul lui Klaus pe cap.
  Să văd votanții cum își amintesc de ce a abdicat Cuza și de ce a murit în exil.
  Să văd cum simt toți durerea pe care au simtit-o țăranii, înaintașii noștri în 1907.
  Vreau sa văd poporul plingind că îl arde singele care îi curge în vene, de rușine fata de strămoși, că am ajuns un neam de sclavi in tara noastra.
  Rușine să ne fie!
  Nu la vot trebuia să mergem azi!
  Azi trebuia să ieșim în stradă și să facem odată pentru totdeauna curățenie în ograda noastră România!!!

 15. La asemenea „candidati”, asemenea „votanti”.Prostia ucide…

 16. @Vânătorul de proști: Editat,nu te mai da inteligent pe forum,familiei tale ii e rusine cu tine!

 17. L-as compara pe Jhoannis cu un produs ieftin, chiar foarte ieftin, oferit de marile lanturi de magazine, la un pret ridicol. I s-a facut reclama ca cea mai reusita inventie a bucatarie Ardelenesti, ca cea mai eficienta tigaie care n-are nevoie de ulei si nici, chiar, de o sursa de caldura pentru a-ti pregati mancarea. Au venit occidentalii si au laudat si ei produsul. Apoi li s-a prezentat si diasporezilor ca o revolutie de dimensiuni cosmice in revitalizarea alimentatie din tarisoara numita Romania, pe care au parasit-o flamanzi si pe care spera s-o flamanzeasca si mai tare, ca de Noul Edorado se prefigureaza la orizont. Si Doamne, cum s-au inghesuit romanii sa-si achizitioneze tigaia. Si-au facute calcule cat o sa economiseasca, cate concedii de vis o sa-si peteaca in liniste fara a mai reflecta la viitorul tarii.
  ps. De maine vor veni in tara valuri, valuri de disporezi. Primul popas va fi la Noua MECA a Romaniei, Palatul Cotroceni. Al doilea popas va fi daca va mai fi. In rest o sa vedem daca vom mai fi si noi, cei care am atras atentia asupra unui fenomen ingrijorator pentru sanatatea unei natiunii si pentru prosperitatea ei. DAc nu vom mai fi noi, cu certitudine vor fi altii.
  ps. Si Hitler s-a crezut nemuritor. Si cine credea c-o sa sfarseasca asemeni unei pisici neagre din Evul Mediu.
  ps. Semnificatia unei victorii depinde de modul in care te raportezi la ea si Doamne, cate raportoare mai sunt inca prin magazine!!!

 18. A trebuit sa ajungem in ziua votului pentru turul doi pentru ca autorul sa recunoasca indirect ca l-a atacat constant ani in sir pe Dragnea si politica pe care a promovat-o, de diminuare a puterilor Securitatii(servicii, ne zice autorul!?)si mai ales de crestere a redeventelor, in general al aportului multinationalelor, atacuri lipsite de suport, este adevarat de multe ori in mai mare masura pentru a crea o „echidistanta” artificiala, pe care nu i-o cerea nimeni, prost obicei analitic romanesc de a se legitima o critica intr-o directie, prin alta in cealalta directie!? Un alt exemplu, acela in care laudele adresate unui politician de varf sa fie insotite de asigurarea ca laudatorul nu e un fan, ba chiar ar fi un adversar notoriu!?Cine ne cadelnitza despre mediocritatea lui Dragnea si a echipei sale facandu-se ca nu observa activarea conservelor Securitatii din PSD si ALdeNasul pentru trei randuri de rebeliuni? Acesti indivizi mediocri au avut viziunea si forta de a zdruncina STATUL SECURIST baso-yoha-nist si numai interventia Justitiei i-a putut stopa definitiv anihiland
  persoana care reprezenta corolarul gruparii reformiste.Securitatea mai avea nevoie de CINCI ani de respiro pentru a sterge
  urmele crimelor, dar si pentru a-i scapa pe criminali…Nu numai ca vocea mea si a inca vreo doi comentatori nu a fost sub
  nicio forma receptionata, dar Cerberul cenzurii ne-a blocat sau intarziat comentariile, impingandu-le la subsol unde sansa de a fi citite se reduc radical…

 19. În “România educată” de prezidentul Iohannis cu sprijinul SRI cu media care umple urechile ziua prin posturile de radio și sera prin televiziuni cu minciuni, În România buiacă prin salariile pe care le-a dat PSD artiștilor, medicilor, dascălilor, a penșiilor mărite , etc… scuipatul domnului Ludovic Orbán pe democrația din România, pe români nu i-a deranjat. Și ce dacă scuipatul a fost dat într-o stare de mândrie și extaz pentru mărimea și scârbosenia lui, în fața unor europeni care sigur au fost șocați? Sunt steluțe și luminițe pe străzi, e încă pe sfârșitul lui noiembrie piața plină de roșii și ardei capia românești, de varză, cartofi, praz, conopidă.? E! Este carnea de porc ieftinâ? Este. Majoritarii s-au șters de scuipat și au început să înfulece.

 20. Popor de sclavi, să ne ajungă blestemele străbunilor, să ne ardă în vene singele țăranilor de la 1907, să simțim cum ne sufoca cureaua lui Orban in jurul gitului și cum ne apasă bocancul lui Klaus pe cap, să ne trezim in chinuri, asta meritam popor de moluște fara coloana vertebrală și fără respect pentru istorie și înaintași!!!

 21. Ce faceti mai amaratilor ofticosi ca o sa aveti la conducerea tarii un presedinte democrat,care nu este pesedist?P sa va sufocati si o sa dati falomebt,daca la anul nu mai aveti nici guvernul!La gunoi cu voi!

 22. Politica la noi e cum e coloana infinitului, te.mai strange ,te mai lasa, acum cred.ca vine perioada cu strangerea.

 23. Pentru toti Editat gen NASTRATIN< GOLLUM si alte MOLUSTE care azi au votat DOBITOCUL din DEAL…sunteti aceiasi IDIOTI care l-ati votat pe GUNOIUL de BASESCU…adica SECURISTUL DOVEDIT CU ACTE IN REGULA…o haita de HAIMANALE PROASTE SI INFATUATE…asta SUNTETI!

 24. Domnule Nistorescu nici in al 25-lea ceas nu va reveniti?! Fidelitatea este de admirat dar nu cand este pentru infractori si prosti cum sunt pesedistii. Unde credeati ca o sa ajunga PSD-ul avand o candidata o analfabeta arivista care intr-o tara in care copiii se culca nemancati isi etaleaza brosele, rochiile si ceasurile de zeci de mii de euro desi e presedinta partidului asa zis de stanga?! De ce nu ati zguduit PSD-ul cand si-au ales ca presedinte un infractor de drept comun ca Dragnea Liviu Nicolae petru ca si dumneavoastra si eu si Kovesi si pesedistii si Dragnea stiu ca acest nemernic de Dragnea ar trebui sa faca ani grei de inchisoare nu pentru frauda de bani europeni si voturi ca acum, ci pentru complicitatea si protectia pe care le-a acordat-o clanurilor interlope?! Unde ati fost domnule Nistorescu cand PSD-ul si-a dat singur jos premierul cel mai inteligent si cu sange in instalatie si anume pe Sorin Grindeanu asa cum si-a dat jos si guvernul Tudose si guvernul Dancila?! Domnule Nistorescu v-ati alaturat in campanie terfelirii lui Barna singurul candidat care ii facea pe liberali si pe ficus sa tremure. Prostii si nemernicii nu sunt in tabara care a votat azi ficusul cu sabia lui Damocles deasupra capului, prostii si nemernicii sunt in taberele care i-au pregatit ficusului victoria glorioasa de azi prin prostia, infatuarea si frustrarilor lor!

 25. Un sincer proverb francez pentru marea majoritate a „comentatorilor” acestui oficios al defunctului psd: „Nebunul tot timpul aleargă”. A bon entendeur, salut!

 26. PSD in prag de implozie??
  infrangerea previzibilă usurata si de baronii psd, dumitru buzatu-vs, oprisan vr, nt-arseni, sectoruș 3 robert negoita, campioni la duplicitate, aroganta, nesimtire, tradare, cand cu ponta chefuri si antremergatori. despre cauzele unei infrangeri previzibile , propaganda due, diaspora femeilor de serviciu in bucatarie si baie, dormitor si livezi, o legislatie idioată, permisivă și tradarile multor capi din psd incepand cu liviu dragnea, +ponta, tariceanu, absenteismul a vot, lasitatea, incompetenta, sorosismul, acoperitii din toate institutiile, diversiunile, manipularile, presa aservită, incompetenta si ipocrită, lipsa de echipă si de spirit de sacrificiu, incapacitatea de comunicare si dialog, schismele lui mihai tudose, ponta, tariceanu, letargia si lehamitea baronilor psd, sforile lui marcel ciolacu pt a prelua interimatul, aducerea colegului de la scoala de informatiia lui m tudose cu trupa sa, preluarea psd de catre servicii pe panta de schi, europarlamentare, prezidentiale și …locale , parlamentare in 2020, =INCEPUTUL SFARSITULUI?

 27. @Cetățeanul Turmentat: te amagesti, frate! Poporul asta si-a vandut istoria pe istorioare pentru prosti, repetate pana la aplecare pe Facebook etc. Poporul acesta pe care-l plangi nu mai este decat o turma turmentata care se compune din 60 % prosti și a nemernici.Pacat – dar asta este! Fiecare pasare pe limba sa piere, fiecare popor pe prostia si nemernicia celor ce-l compun. Amin

 28. „Cine se aseamana se aduna” de obicei lotri si lupii mai ales iarna in haite, cum dupa o vreme calda sigur va veni o iarna geroasa cu viscol si troiene…

 29. Respect pentru atitudinea d-nei V Dancila in campania electorala;
  Pentru principiile democratice, curaj si verticalitate, net superioare contracandidatului sau.

 30. Figuri triste pentru o așa victorie, același discurs ca cel susținut la ‘dezbaterea mea’, căt despre declarația că va fi președintele ‘tuturor romănilor’ slabe speranțe; prezență la urne: până în 11 milioane (cu marjă) dintr-un totsl de peste 24 milioane (țară + diaspora), aceiași Mărie … aceiași pălarie !

 31. nistorescule, numai bine o angajezi pe veorica la redactie, sa corecteze greselile gramaticale si de exprimare din articolele cotidianului :))))

 32. Pe aia din „liga vestului” i-as intelege, ca suferind de sindromul Stocholm (sluga si stapanul), dar pe ceilalti nauci nu doar ca nu-i inteleg, merita sfidati. Isi merita soarta cei 67%. Si iar or sa invoce mintea de pe urma a romanului.

 33. De la Rousseau citire: * vointa populara este suverana, dar poporul poate gresi!* sa ne aducem aminte ce sarbatoare formidabila a fost la victoria domnului Basescu! cati dintre exuberantii de-atunci au avut curajul sa spuna * am gresit*?

  sa fim seriosi…victoria domnului Iohannis nu va putea fi evaluata decat minim peste 3 ..

  si apoi, alegerile dovedesc a cata oara ca in democratia noastra nu exista doar doi actori, partidul si cetateanul…daca nu intelegem acest lucru inseamna ca suntem naivi…

  si se pare ca nu doar in democratia noastra se intampla acest lucru…

  alegerile prezidentiale prefateaza batalia de la anul..presedintele a mai avut odata in mana intrega putere, cand cu guvernul Ciolos si cand, vorba domniei sale, legata de tragedia de la Colectiv, a trebuit sa moara oameni ca guvernul (Ponta) sa-si dea demisia…

  infruntarea de la anul va fi aceea intre capitalul romanesc, politic exprimat de psd si capitalul strain politic exprimat de pnl…

  sunt sigura ca presa straina va comenta victoria domnului Iohannis ca o victorie a fortelor proeuropene..

  dupa *autonomia* Ungariei si a Poloniei, ar fi greu de acceptat un guvern mai degraba nationalist decat european la Bucuresti..

 34. Totul ne lipseşte în acelaşi timp, de-ndată ce depăşim linia primitivă a dreptăţii; o minciună dă naştere la o sută de minciuni şi o trădare revine printr-o mie de trădări.
  (Maeterlinck)

 35. Grig- care minte? Ceva de genul „ Johanniv, minte, Jhoannis minte, Jhoannis minte intunecata-plata”.
  De maine va aparea in comert o noua marca de apa plata- Plata de JHoannis si o noua marca apa carbogazoasa „ BOR- SEC-URIST”

 36. Ce păcat că prostia nu doare, s-a votat un penal, alte comentarii nu se merită.Veți vedea curând,iohaniștilor.-

 37. Dle Nistorescu, ati exprimat in „cuvinte potrivite” ceea ce am simtit si eu toata ziua aceasta. Referitor la comentarii, am gasit cateva stralucite si altele de neinteles cum ar fi „nastratin” si ceilalti „prieteni” ai acestuia intuind ca au varsta necesara la care sa poata intelege corect mersul lucrurilor. Ce alta explicatie in afara aceleia data de L Orban ca au dat tara peste cap pentru a pune comisarul european dorit de PPE, le mai trebuie?

 38. Plagiez o fraza rostita de un om cu carte: „Johannis a castigat, dar de pierdut a pierdut ROMANIA”. Sa traiesti, Romania! Asa cum ti-ai asternut! Sa ne mearga la toti exact asa cum au decis astia de-au castigat aceste alegeri! Urat blestem, pe cinstea mea. Dar binemeritat. Restul nu mai are absolut nici o importanta.

 39. @grig:Pentru aia din liga vestului ar fi fost aproape la fel si daca in locul lui Verner ar fi candidat menestrelul Pomohaci. Indivizii sufera clinic de acele complexe seculare regionale ce le-au fost inoculate categorisindu-i in populatie de mana a doua. Intotdeauna vor prefera cu plus unul de-al lor indiferent de continut.

 40. jupanu german iohannu vo tranteste in fata cu „romania normala”, ca si cum voi nu sunteti normali. Ati bhelito serioja. Numa armata vecina si prietena rusa, de va mai scoate din ghearele germanului. Interesant ca „serviciile” platite de popor, ar trebui sai preocupe starea cetateanului, acum revind tara germanilor, austriecilor la care vau dat apa potabila, padurile etc. Pai sa marga un roman in austria, sa le cumpere padurile. Ba tampitilor.

 41. In sfarsit guverneaza direct Johannis. Să-l vedem la treaba, asta a vrut. Să-l vada si poporul in toată splendoarea lui.

 42. Traiască Tableta! Adevăratul ‘preşedinte’ al României. Hip, Hip, Hurey!

 43. Ludovic Orban le-a spus clar ca el inchina tara PPE-ului. Peste ani, aceiasi care acum s-au indignat de „astia” copiat de Dancila de la Iohannis dar care si-au inchis urechile la declaratia de supunere a lui Orban, cand vor realiza si va fi prea tarziu, vor spune ca „strainii au fost vinovati pentru tot ce li s-a intamplat in istorie”, nu ca ei au gresit in momente cruciale.

 44. NU am TIMP sa concep o DIZERTATIE Serioasa SI SINCERA – asa cum NU am vazut NICIODATA – cum numai IO
  (INDEPENDENT fiind o pot face, despre Situatia din Romania, dupa 30 de Ani GREI de Freckangeala „POLITICA” Tampita SI Criminala.

  Care Freckangeala a clocit si eclozat un Sistem TAMPIT si CRIMINAL prin Efectele TAMPENIEI Sustinute continuu, vreme de 30 de ani.

  ACUM, NU ma pot opri sa expun o COMPARATIE intre :

  – Declaratia de Independentza a Partidului Comunist ROMAN, din 1964, fatza fr Moscova
  – Declaratia RATATA (care PUTEA fifacuta de PSD)de INDEPENDENTZA fatza de Curvele POLITICE din UE.

  „ASHTIA”, Curvele POLITICE din UE – SI ELE, Curvele LA FEL de Papagali POLITICI, ca si ASHTIA de la noi, din Romania au reusit sa :

  – FURE din Romania
  – DISTRUGA POlivalent ROMANIA

  MUUUUU….UUUULT mai mult decat URSS din 1944 pana in 1964.

  DACA PSD era compus din AUTENTICI Oameni POLITICI, si imediat dupa Cazul CARACAL apuca Europa INCURVITA Morla de Parul PUBIAN, cerandu-i imperativ si public, la Brussel sa

  ERADICHEZE Total si cu Mijloace DURE Fenomenul MAFIOT din Europa,
  le dadea SAH MAT.

  CE puteau sa obiecteze PUBLIC Curvele Alea POLITICE ?
  Ca MAFIILE Tolerate de ELE, Curvele POLITICE fac parte DIN Pradigma „VALORI EUROPENE” ?

  Si se pipilea in Capetele SECI ale TUTUROR Slugilor Interne ale Curvelor POLITICE de la Brussel, ca Johannis si Orban, adica acolo UNDE le stau Mintzile TICALOASE si Tradatoare de tzara … …

  Pentru ca MULTZI Romani TEMBELIZATZI se trezeau …

  Deocamdata ATAT.

 45. psd si-a facut-o singur cu dragnea si manechinul batran tradiceanu s-au frecat evitand suspendarea navetistului care a frecat menta 5 ani la care acum se nai adauga alti 5 ! bravo psd si fostul alde cat si cozile de topor cu care psd a fost intesat !tacerea inexplicabila la toate balivernele pe care le-au debitat goarnele de servici ai pdl=pnl si-au facut EFECTUL !ati ramas cu un panou suedez !

 46. @paula

  cu tot respectul o spun, dumneata nu intelegi mai nimic…altfel spus, il confirmi pe Rousseau…

  macar de ai citi presa straina…uite un articol in Le Figaro, de-acum cinci zile, ca sa intelegi cate ceva din mizele actuale,

  «La Chute du Mur a préfacé la désoccidentalisation du monde», al lui Max-Erwann Gastineau

  banuiesc ca ai votat si la europarlamentare..as putea sa stii ce? pentru armata UE sau armata Nato, pentru migratie sau antimigratie, pentru o UE puternic centralizata sau pentru o Ue descentralizata, pentru intarirea cerintelor de mediu, cum vrea Franta sau pentru relaxarea cerintelor de mediu, cum vrea Germania ..? nu, dumneata ai votat la europarlamentare ca la alegeri generale.

  iar acum, la aceste alegeri prezidentiale ai votat impotriva capitalului privat romanesc…

 47. „Eu de-o singura-ntrebare ma scarbesc si ma mai manii / Totusi unde-au fost romanii… totusi unde sunt romanii?!”
  Adrian Paunescu

 48. NASTRATIN,GOLLUM, Marele urs,o femeie ,lili si inca unu pe care nu-l spui DECAT in fata MARII ADUNARI NATIONALE au castigat lupta cu cele 50 de LICHELE de pe acest for.

 49. E jale mare in tabara HOTILOR. ,Dar nui bai.Se infiinteaza cantina saracilor!

 50. Dle CORNEL,cel mai spumos jurnalist al momentului, v-a ametit viteza personala a condeiului,si nu ati luat in seama avertismentul meu.S-a scumpit COVRIGUL de la 1 leu ,la 1 leu jumate,desi graul e 30 de bani Kilu Si 2 s-a scumpit CARTOFUL la 4 lei de la 1 leu,iar CACANARUL pesedist de la statistica,dat primul afara,zicea ca s-a scumpit doar cu 18 bani.Astea sunt PROBLEMELE REALE ale POPULATIEI ,nu gogosi ca redeventele

 51. Daca la TEMBELIZOARE s-ar fi dat ce a facut IOHANNIS in ultimii 5 ani,ar fi castigat din primul tur ,cu 99 la suta ,nu ca ceasca ci pe bune ca FIDEL CASTRO ruz.

 52. Ma gandesc la castratii de pe acest for,ba io lam votat pe IOHANNIS ca arata ca mine 1,95 si 125 de kile.,avortonilor ,Daca pesedeaua arata ca ANGELINA JOLIE,o votam pe pesedea.

 53. fiecare GOARNA pe limba ei piere! In 92 lucram la un film mare produs de evrei nemti, scutiti de plata profitului daca era investit in cultura.Scenografulprincipal englez,platit cu 5000 dolari pe saptamana,romanul de rand avea salariu5-100 dolari lunar,mi-a aratat niste videoclipuri,care costasera 2 milioane dolari azi 20 milioane dolarui,cu EFECT SUBLIMINAL. si tu ca pesedea vii dupa 30 de anicu rahaturi pestilentiale ca IOHANNIS a vandut organe, PTIU!

 54. Maestre, iti da rautatea p-afara! Ai preluat limbajul fan-clubului pe care-l pastoresti printre comentatori. Nu se face maestre, la unu´care-si zice „ziarist”!

 55. @OCHILA, Bunicul meu a venit in romania cu 50 de angajati pietrari,si le-a dat de lucru in ROMANIA desi el avea un palat pe CANAL GRANDE,VENETIA.dL NISTORESCU,cel mai mare jurnalist al momentului,a hranit in 3 decenii,sute de guri.Nu confunda un material deschis cu ce intelege lumea cititoare .

 56. Rușine fata de strămoși, mare rușine!!!
  Mă mir că unii chiar pot dormi noaptea!
  Păcat de bunicii cărora le-am întinat memoria și păcat de copiii cărora le-am vinduta tara.
  Dar va veni ziua în care copiii ne vor judeca!!!

 57. Maestre, ai perfecta dreptate cand spui: „In văzul unei mulțimi de politicieni din Europa, Ludovic Orban s-a lăudat că a dărîmat guvernul Dăncilă pentru a ajuta gruparea PPE în fața socialiștilor. Și Klaus Iohannis s-a lăudat prostește (adică nedemocratic, el neavînd rol constituțional în asta) cu debarcarea aceluiași guvern.
  Și, cu toate acestea, în România, aproape nimeni n-a ieșit să ceară socoteală și să sublinieze ticăloșia. Dimpotrivă, s-a înghesuit la vot de parcă s-ar fi împărțit și mici și bere!” Eu nu pot decat sa adaug ca poporul roman a devenit o natiune indobitocita, fara creier! Crezi ca-i pasa cuiva ca cei doi nemernici si cu sleahta lor au tradat interesele tarii? Nici cat negru sum unghii! Dupa aceste alegeri, poporul isi merita soarta! Fie-i jugul suportabil!

 58. incep cu o nedumerire: majoritatea postacilor STIAU ca monumentul de aroganta castigase alegerile cu doua treimi INAINTE de anuntul exit-polurilor …cum? de unde? telepatie sau trepanatie?…oricum de ieri a devenit OFICIAL: Romania unita a fost suprimata!…revansarzii hamesiti ai imperiilor scapatate ne-au aratat ca un „anschluss” nu mai este nevoie sa fie nazist , poate sa fie si FDGR-ist cu arma economico-financiara si/sau de inalta tehnologie „socializanta” (este imposibil sa se dovedeasca aportul IA-urilor pentru obtinerea acestei „victorii zdrobitoare”!)…ceea ce este limpede pentru cei carora neuronii le mai fac (inca!) sinapse „libere” este ca asa cum dezradacinatii hamesiti ai europei au creat o america care ne aduce in pragul colapsului planetar (hamesiti au ramas dar dupa profit prin orice mijloc!) tot asa dezradacinatii hamesiti ai Romaniei ne aduc in pragul desfiintarii ca natie…o imparteala „justa” (M)UE cu transilvanenii si cu cei care au uitat cum au impanzit Romania in ’46 din cauza secetei si foametei si americanii cu un „Deveselu” plantat in buricul romanismului (daca tot au „experienta” cu exterminarea „indigenilor” americani!)..asta da strategie!!… din acest moment Romania PROFUNDA va desfide politica si comunicarea cu autoritatile va inceta!…sa vedem daca cei care au adus dupa 30 de ani Romania inapoi la „tribalizare” (o teza extrem de vehiculata !) vor avea si capacitatea sa suporte consecintele!…unele imperii au renuntat de „bunavoie” !
  PS unii le mai spun hamesitilor dezradacinati si scursuri!

 59. ,,Les sportifs, le temps qu’ils passent à courir, ils le passent pas à se demander pourquoi ils courent. Alors, après on s’étonne qu’ils soient aussi cons à l’arrivée qu’au départ !,,(Coluche comic francez!).Un răspuns pentru proverbul,,francez,, al doamnei Paula!( Timpul pe care îl petrec sportivii alergând,nu îl petrec gândindu-se pentru ce aleargă! Atunci ne mirăm de ce, la sosire, sunt la fel de stupizi ca la plecare). Să vă trăiască realesul!Bine ar fi ca alergând încă 5 ani alături de bicicleta lui Iohhanis, să vă gândiți, nu la faptul că nu aveați pe cine alege din cei doi candidați ca președinte ci la faptul dacă poporul român va putea găsi un om capabil să conducă!

 60. mai panarama cu staif ce mare branza sa ghicesti ca IOHANNIS castiga cu 66 la suta,e de ajuns panarama sa intrebi la birt si vezi ca 2 voteaza IOHANNIS si 1 pesedea.ARTIMETICA SIMPLA PANARAMA.

 61. I-auzi dle.,6,5 mil de votanti Iohannis au fost manipulati de servicii si de UE. Asta e noua tema de la PSD? Ca asta face autorul de 3 ani. Preia temele de la partid si patineaza pe ele. Banii curg,ziarul traieste! Greseala,autorule, e ca trebuia sa ramai doar analist. Nu e treaba analistilor sa fie proprietari de ziare. Pt. ca fac ce faci dta., ca sa traiasca ziarul. Dta. ca analist trebuia sa pui Psd-ului oglinda in fata,sa-si vada adevarata fata. Asa ii ajutai! Asa ar fi facut un prieten. Pariez ca vei sustine ca Dancila sa ramana sefa la PSD. E bine asa! Suntem siguri ca se alege praful de partidul Kgb-istilor romani. Asa si trebuie!

 62. Ramane cum bine a spus Petre Tutea : un popor de idioti, si slugi,as spune eu.In plus,poporul a avut de ales intre doua nulitati.In general, fiind si misogin, a ales pe masura.Ne meritam soarta.

 63. Nu stiu ce asteapta tuma de idioti care apara PSD? Cred ca in 30 de ani de dominatie aproape absoluta PSD a dat masura incapacitatii sale functionale de a guverna o tara la orice nivel, adica local si central. Zonele locuite de sustinatorii PSD sunt cele mai sarace, si aplicand proverbul omul sfinteste locul, deducem ca saracia li se datoreaza in cea mai mare parte. A incercat Ceausescu sa puna oamenii la lucru, dar dupa executia lui, sub conducerea PSD sau cum s-o fi numit el de-a lungul vremii, au distrus intr-o veselie tot ce s.a construit anterior si au dat la fier vechu in Turcia fabrici intregi sau siateme de irigatii. Asta este electoratul PSD, o tara nu se poate baza pe astfel de oameni. Ce spun eu aici sunt fapte, nu insult pe nimeni, asta au facut.

 64. Că tot veni vorba: ce „jucărie” avea în mâini pe RoTv, acea iscoadă numită Niels Schmecker?! Data trecută avea o „jucărie” superman!… Ceva legat de subliminal?! De război psihotronic?! Oare cum explici MOARTEA a 2 – 3, apoi 4 bătrâni la urne?! Unul, să-i zicem, accident, 2 e cam mult, dar… 3 sau 4?! Lăsând la o parte războiul hibrid, tot LA NOI este buba! Trăim fala tiribombistică a calicului fudul, mândru că e luat în seamă, că a fost păcălit frumos, cu fast, adică i s-a gâdilat multul orgoliu și (prea) puțina minte! Gâdilatul o dată la 4 – 5 ani, le legitimează gangsterilor tâlhărirea cotidiană! Am trecut și peste această crasă, cinică îmbrobodire a unei turme debusolate întregi! Legitimarea impunerii dictatoriale a vătafului, guvernatorului, cu o imitație, un surogat de democrație a unei (DOAR) 1/2 din electoratul românesc… Mai există speranța ca jumătatea ce a boicotat această farsă să fie jumătatea critică a exploziei… mămăligii! Căci NU toți am mușcat momeala prost mascată!

 65. Romanii sunt un popor de prosti pntruca au iesit la VOT sau sunt prosti pentruca si.au ales un presedinte pus „pe afise” de politica romaneasca de dupa 1990 ?. Voi jurnalistii ati preamarit atat democratia care trebuie neaparat instaurata in Romania dupa 1990 dar „ati creat monstrii” care astazi reprezinta clasa politica romaneasca cu acolitii lor. Sunteti cei mai vinovatio poate la egalitate cu monstrii din politica romaneasca, le-ati `promovat intentiiokle de privatizare dezastruoase si pentru economia Romaniei si pentru romanii calificati care au emigrat in masa in occident. Doar ca, nici clasa politica corupta si nici voi jurnalistii care prin laude si sprijin efectiv ati creat politicienii corupti, hoti si tradatori, NU va asumati nici o vina. Este de vina poporul roman pentru ca a iesti la vot sa-si aleaga presedintele creat de voi si clasa politica – mintit ca asta-i democratia !!!!! – sau … si voi care ati promovat „toti” in diverse momente „banesti” monstrii mizerabili din politica romaneasca ?

 66. Vine si 1 Decembrie si Iohannul va sta ca un bulibasa mandru, acceptandu-i cu marinimie si pe invinsi si nu va mai „privatiza” sarbatoarea nationala, ca in 2017, tu vii, tu nu vii. Parca ii vad pe pesedeii fericiti la firimiturile marinimosului si o armonie politicianista (politrucista?).

 67. Sustii ceva dar total aiurea. Dupa ’90 distrugerea tarii s-a facut de baietii securitatii in procent de cel putin 90% iar politicului ii revine restul de 10%. Sigur ca propaganda securista a bagat mereu vina pe politic si a prins minunat la gagautzi. Iar daca vorbim de securitate si securisti, este de notorietate ca grosul lor exista in alte partide: PNL-ul basesc, PMP, USR,PLUS, PRO.

 68. Intr-o Romanie normala si meritocrata turul doi s-ar fi desfasurat intre cei mai educati si mai noi candidati Paleologu si Barna. Manipulati de vuvuzele vandute caci noi nu avem presa si de propaganda partidelor mari, romanii au trimis in turul doi doua mediocritati exact dupa chipul si asemanarea lor. Degeaba va dati victime, ati avut de unde alege in turul I, dar din prosti, pe bani si pe interes ati pus stampila pe doi impostori, bugetari toata viata cu averi pe care voi nu o sa le strangeti nici in zeci vieti. Iar acum ca a iesit invingator impostorul mai frecventabil si mai inteligent tipa cealalta parte ca impostoarea lor a fost invinsa, in loc sa fi tipat cand impostorii au fost propusi de partidele lor ca si candidati. Hai, sictir!

 69. Apoi, votati PNL – Johannis sau … PSD – Dancila, unde este Romania aici ?. Johannis reprezinta – PNL, Dancila reprezinta PSD, romanii unde se afla ?, unde si de cine sunt reprezentati ? din cele 2 optiuni pentruca altele nu exista. Romanii au avut 2 optiuni de a alege un „presedinte politic” si nu un presedinte al Romaniei, tot asa cum, duopa alegerile parlamentare, unul saui mai multi parlamentari, dupa ce aui obtinut „fotoliul din parlament, bine platit si cu multe beneficii gratuite, isi parasesc alegatorii „migrand la alt partid politic, pe acei alegatori >NU ii mai reprezinta N>IMRENI, unde este de,ocartia aici, cand zeci de mi de alegatori careau fost la vit si si-au ale parlamentarul NU mai sunt reprezentati de NIMENI in parlamanetul Romaniei … DEMOCRATIE … A CUI SI PÈNTRU CINE ?. Cand un popor are doar 2 optiuni de a alege un „presedinte politic al unui partid politic sau altui partid politic, dar al lor al tarii lor si al poporului cand va apare candidatul pe afisul electral !!!.

 70. @ @smarandache spune:
  25 noiembrie 2019 la 10:34
  De cate ori sunt nevoit sa se disculpe, PSD-istii baga textul cu bau-baul securitatii. Au trecut 30 de ani de la desfiintarea securitatii, dar conceptul continua sa le fie de folos indivizilor fara scrupule din PSD care arunca vina hotiilor lor pe un concept imaginar. Sigur ca exista si servicii secrete in Romania, dar nu la ele se refera PSD-istii nevoiti sa caute un tap ispasitor pentru toate nelegiuirile lor.

 71. Hei trompetele lu’ davaiceas&ciumarosie, „faceti terapie de grup”, aruncand acelasi venin si jignind, ca si Veorika, in toti cei care vor ca tara sa nu mai fie condusa de o gashka interlopa, de impostori analfabetzi, progenituri, fufe, amante, interlopi, infractori, o tara prospera cu cetateni respectati, pe un drum european si nu spre davai ceas, in saracie si cu cetateni umilitzi! In ce tara din lume ati vazut un candidat la presedentie, o matroshka analfabeta si redusa mintal ghidonata de grupuri interlope si agenti a lu’davai ceas?!

 72. @Agata Cristea

  eu zic ca cine a scris pe forumuri de 1 decembrie 2018 ca impreuna cu familia a semnat o petitie de federalizare a Tarii, tocmai cand sarbatoream o suta de ani de la infaptuirea Romaniei Mari este o canalie!

  eu ziceam ca Lili este singura canalie de pe-acilea..

  dar vad ca are sustinatori, parafrez dupa Boileau, o canalie cauta o alta canalie pe care s-o admire!

 73. § mariuta:Vă înșelați amarnic.Capitalul românesc nu are nicio legătură cu aparatul de stat supradimensionat dar ineficient, adus la un nivel cu 50% mai mare ca al Germaniei,care are o populație de 4 ori mai mare,nici cu pensiile speciale pentru putorile de primari din primării sau din parlament/senat,nici cu distrugerea justiției pentru eliberarea violatorilor și a tâlharilor înainte de termen,nici cu distrugerea relațiilor cu Europa de vest prin discursuri antioccidentale,nici cu schimbări de ambasade și capitale contrar UE,nici cu 8 de miniștri în 3 ani,nici cu apartenența noastră DOAR LA NATO,căci armata europeană înseamnă de fapt dorința țărilor de a vinde ele în locul SUA, armament performant,nici cu politica de imigrație,care pe noi nu ne atinge din motivul nivelului de trai,etc.Ci cu dorința de bine a românilor educați de a îndepărta acest monstru cu apucături comuniste,care distruge bugetul în favoarea buyunarului propriu,care promite dar minte,care nu investește ci doar dorește să se mențină la țâța bugetului pe spinarea handicapaților olteni.Scopul nostru ar fi să stăm cuminți și să primim cât mai mulți bani de la UE, bani pe care să îi investim în infrastructură, măcar.

 74. ciudata lumea… ceea ce spun eu e jignire, ceea ce spui tu e parfum de lacramioare… triatorii degeaba nu inteleg ce statut s-a rezervat Romaniei. nu inteleg ca nu exista respect din partea altora cind lipseste respectul de sine. iar cun acest termen „respect” a dobindit un continut foarte fluid, care se muta dintr-o parte in alta dupa cum ii place celui care-l foloseste, rezulta o dezbatere lipsita de continut lipsind continutul „respectului”. a avut cistig de cauza un individ fara capacitatea de a intelge si face dincolo de propria persoana, un primitiv fara niciun fel de traire umana. asta vrea majoritatea, asta sa aibe! cind va vor crapa maselele-n gura, la fel ca dupa cele 2 mandate ale betivului sugator de …. la licurici, sa nu plingeti ci sa iesiti bravi, cu pipetu-nainte, si sa va asumati mizeria pe care ati pus-o in scaunul de presedinte. inevitabil se va ajunge acolo pentru ca normalitatea iohannista nu este decit propria-i mizerie imorala si niciodata nu va putea sa-si depaseasca conditia. nimic a facut, nimic va face. da, va merita votul pentru asa ceva. pe mine, aceasta bestie, nu ma reprezinta. bestia ramine bestie!

  • @Cata
   Mai necajitule, nu vrei tu mai bine sa iesi cu cercul pe maidan, ca imputi locul. Lasa pe altii sa comenteze, in 30 de ani PSD a demonstrat impotenta administrativa si coruptie. Nu mai are ce sa ne arate, duca-se pe pustii!

 75. Uratii iubitului conducator calatotii placute si concediu fericit 5 ani.

 76. Desi nu sunt un fan al lui Nistorescu,ma simt obligat,in fata evidentei,sa recunosc ca are dreptate.Se confirma statutul de teritoriu al acestei tari,guvernat de unii care nu au nici in clin nici in maneca cu poporul roman.Asta e!

  • Ardeleanul Rares Bogdan ne-a adus un Prim Ministru ungur si un Presedinte neamt !
   Adica exact ca inainte de 1918 ! Guvernator ungur si imparat neamt(austriac) !
   Tot Ardealul e mandru acum !

 77. @paula

  unele din aprecieri sunt adevarate, la altele bateti apa in piua..iar alele sunt de-a dreptul oribile..

  1. la alegerile europarlamentare romanul trebuie sa se gandeasca ca este cetatean european si are de votat un partid politic care face parte dintr-un grup politic din Parlamentul Europei care are o filosofie si un program politic…tot ce ati spus este complet eronat..

  2.psd-ul are treaba cu capitalul privat romanesc iar pnl cu capitalul strain. Punct.

  3. aparat de stat supradimensionat? puteti face proba afirmatiei *aparatul de stat supradimensionat dar ineficient, adus la un nivel cu 50% mai mare ca al Germaniei*?

  4. aveti dreptate in ceea ce priveste pensiile speciale, dar observ o lacuna de caracter: la enumarari ati uitat judecatorii, politistii, sereistii, jandarmii…cumde legea de impozitare a pensiilor speciale nu a fost votata de pnl?

  5. distrugerea justitiei? credeam ca o sa spuneti despre protocoalele secrete, despre controlul pe care serviciile il fac asupra actului de justie,controlul pe care-l au asupra Parlamentului, cum se militeaza pentru desfiintare sectiilor care ii are in vedere pe judecatori si procurori…

  6. sunteti crestina? tineti Craciunul? dar Pastele? credeti in Mantuitor? ce va spune Judecata de Apoi? a se vedea Evanghelia dupa Matei cu privire la detinut! ati citit *Mizerabilii*? dar *Invierea*?

  7. votantul oltean este handicapat? aveti toate tiglele pe casa puse? primii pe care Hitler i-a omorat au fost cei considerati handicapati..aici sunteti mental si moral…
  Nu ma mira ca l-ati votat pe domnul Iohannis..

 78. O țară de proști cu o intelectualitate de căcat, adică fără caracter.

 79. Cinste multa d-lui Johannis,impreuna cu ceilalti romani inimosi si sinceri,vor sa schimbe multe faradelegi,care s-au depus ca piedici in drumul Romaniei spre o viata mai buna.Nu va fi usor,deoarece aceia care o sa franeze reusitele,nu isi dau bogatiile adunate de bunavoie tarii inapoi.Totusi, speram in reusita,ca tinerii romani plecati in lume,sa se intoarca cu drag in tara si sa aiba unde sa isi castige existenta, pentru a intemeia o familie.
  -Cinste dubla d-lui Johannis,ca nu a parasit tara ca multi altii,ci a ramas,vrea sa schimbe mersul patriei sale, pentru toti din tara,chiar daca nu este din nastere roman si ortodox. Poporul roman ca majoritate si celelalte 21 de nationalitati conlocuitoare,vor reusi sa schimbe prin incredere si harnicie Romania in bine.

 80. @mihnea turcitul= ba io nu votai cu borno meleonaru,care ceru bani pentru handicapi,care ciungi fiind,ala ii baga in propriu lbuzunar. nu votai nici cu grecoteiul subtire care impila poporu roman ca fanariot sau alte mizerii.Am votat cu germanul IOHANNIS ca arat ca el,am 2,15 si 125 kile.Duminica,cand intru in biserica ma incovoi.Nu sunt un naparstor.cu freza data cu scuipat.IOHANNIS ne-a reprezentat cu cinste, cu aroganta,fudulie pe intelesul tau,cu 3 limbi grele in cap fatza cu GREII LUMII=TRUMP,PAPA,MERKEL,MACRON,IMPARATIL JAPONIEI,ERDOGAN

 81. § mariuta: „-Bună ziua, țață Safta!…-Mulgeam vaca!”
  1. Ieri au fost alegeri prezidențiale, nu parlamentare, deci despre astea discutam…
  2. PSD are treabă nu cu capitalul RO, ci cu sugerea bugetului statului RO. Ceilalți și cu atragerea fondurilor europene pt țară.
  3. reforma ar trebui să meargă în profunzime și să îi vizeze pe toți cei care sunt prinși în aparatul de stat: peste 1,2 milioane de persoane strict din sectorul bugetar sau aproape 1,4 milioane de persoane dacă ar fi luate în calcul și societățile cu capital mixt. Germania are doar 810.000.
  4.Matei 10:31/35 și Luca 14:26 sunt favoritele mele din biblie.

  4. Pensiile speciale sunt imorale și ilegale, in orice domeniu. Punct zic doar idioții, când bagă pumnul în gură cuiva…Urmează…

 82. Klaus, Kovesi, Helvig, Orban, Siegfried (fost Vasile), bravo Romania!!

 83. Cornel incearca te rog sa fii obiectiv!
  Nu prea avem ce sa alegem intre PSD(raul cel mare,corupt si f. bogat) si PNL(rau mai mic,mai putin corupt si mai putin bogat).Alegem raul mai mic.
  Cornel vezi cine conduce PSD de sus in jos(judete) si de jos in sus! Asa-zisii baroni super-corupti si super-bogati!
  Daca ne uitam cine conduce PSD putem spune ca e un partid social-democrat? Absolut,NU.

 84.  

  Teleorman – județul în care alogenul parazit klaus werner iohannis a obținut cel mai mic număr  de voturi 40,8%!
  Cinste teleormănenilor!

  • Sa le dea PSD-ul de mancare la milogii astia din Teleorman care refuza sa munceasca.

 85. @paula

  eu am vorbit serios, dumneavoastra vad ca glumiti!

  asta ca sunteti crestina inseamna ca ceea ce spune Evanghelistul Matei 25/35-40 v-a intrat in fibra…or nici vorba de asa ceva!

  domnia-voastra isi bate joc de detinuti, de oamenii saraci, bolnavi, de handicapati..

  spiritul nazist este la inaltime!

 86. @Krauss Gerhard

  mortal, absolut mortal!

  deci solicitati ca macar 5 ani tinerii plecati in alte zari sa nu se casatoreasca pe-acolo si sa astepte ca bunastarea sa creasca aici mai ceva decat in Punguta cu doi bani?

 87. @Forum

  pe acest forum a jigni oamenii care au avut o optiune politica este un fapt curent..

  unii pentru ca l-au votat pe domnul Iohannis, altii pentru ca nu l-au votat…

  asta inseamna in spiritul nostru public respectarea drepturilor cetateanului…

  cat priveste afirmatia dvs a merita a fi analizata, dincolo de aspectul politic…

  adica saracia din Teleorman se datoreaza absentei dorintei de a munci a celor de-acolo

  evident ca este o afirmatie dedusa dupa ce pesemne ati stat pe tron..

  dar ea are si alte radacini, daca pot spune asa…anume ca problema saracilor este vina lor…

  ori acest cu acest cinism de doi lei am eu treaba…

  pesemne ca tineti Pastele, sarbatoriti Craciunul…unde spune Mantuitorul asta?

  adica daca in lume la fiecare minut moare un om de foame, este vina lui?

  aveti toate tiglele pe casa puse? v-au dus parintii la Biserica cand erati mic?

  De ce simulati credinta religioasa daca nu o aveti in suflet? va obliga cineva?

  reproduc din memorie o vorba a Maicii Tereza: *problema saraciei azi in lume nu este ca avem saraci ci ca cei bogati nu se mai satura*

  hai pa…

  • Ceiu bogați, oportuniști, fără scrupule… presarii noștri dragi, reveniți la unitate.

 88. PSD a avut recent, prin Viorica Dancila in primul rind, citeva luari de pozitie suveraniste. Acelasi lucru l-a facut si Margareta, dovada ca lumea s-a saturat de nesfirsitele excese grobiene din partea UE la adresa Romaniei. Totusi, acestea nu caracterizeaza stinga politica romaneasca. Acordurile PSAL 1 si 2, adica Planul Valev in varianta occidentala, au fost mosite de PD. Privatizarea dezastruoasa a Sidex Galati s-a facut sub guvernarea lui Adrian Nastase. Nu este unicul exemplu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.