Gruparea Monaco sau gașca milionarilor cu dosare penale ar fi pregătit un recensămînt instant

Pe Facebook și pe bloguri circulă de o săptămînă tot felul de texte despre Gruparea Monaco, un soi de gașcă a marilor beneficiari ai tranziției românești.

Toți sunt multimilionari și toți au cîteva semne de întrebare deasupra capului. Unii chiar dosare penale. În fapt este vorba de cîteva găști de afaceriști români, aciuați la Monaco (românii au izbutit astfel să ducă în ridicol și conotațiile unui principat de vis!) care își toacă banii în vacanțele de vară petrectute în Monte Carlo. Iată textul care circulă pe bloguri și pe Facebook în variante mai mult sau mai puțin aemănătoare.

”Recensământul Instant este un instrument dezvoltat de Gruparea Monaco la solicitarea Guvernului României. El vine în sprijinul Ministerul Administrației și Internelor și urmărește sprijinirea eforturilor Ministerului de a realiza un recensământ al populației într-un timp foarte scurt și extrem de costeficient, în vederea reactualizării listelor electorale. Recensământul Instant a fost dezvoltat în colaborare cu specialiștii MAI și a fost omologat ca metodologie internă de lucru prin certificatul ISOM412/08/2012. În ciuda simplitudinii sale aparente, Recensământul Instant este un instrument care, în urma unor calcule complexe, poate estima cifra finală a persoanelor cu drept de vot din România cu o eroare de 0.7%. Tot ce trebuie să faceți este să dați SHARE la această imagine. Veți putea câștiga chiar și un autoturism Dacia Logan – tras la sorți între participanții la recensământul instant!

GRUPAREA MONACO – Lista completă:

Dragos Dobrescu: 130-150 de milioane de euro. Imobiliare. Casă de vacantă în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Unul din liderii “Grupării Monaco”.

Radu Dimofte: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, construcții. Reședintă: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea.

Gabriel “Puiu” Popoviciu: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment. Reședință: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte.

Gheorghe “Bebe” Ionescu: 54 de ani. Avere: nu a fost evaluată. Fost director general FPS, fost director în compania Sidex International Ltd, asociat – prin intermediul soției cu Adriean Videanu, numit în consilii de administrație la Petrom, Eximbank, BCR de către ministerul Economiei. Casă în Monaco.

Radu Budeanu: 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco.

Adriean Videanu: 43 de ani. Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activitătilor în domeniul economic, fost primar al Bucureștiului, fost ministru al Economiei, lider PDL. Apropiat de Gheorghe “Bebe” Ionescu și Gabriel “Puiu” Popoviciu. Un vizitator des al Principatului Monaco.

Raul Doicescu: 63 de ani. 22-30 de milioane de euro. Bog’Art. Construcții. Un vizitator des al Principatului Monaco.

Rares Mănescu: 43 de ani. Vicepresedinte PNL. Apropiat al lui Dragos Dobrescu.

Sorin Blejnar: Avere neevaluată. Bugetar. Fost sef al ANAF. Un fin cunoscător al Principatului Monaco.

Codruț Marta. Declarație de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Prieten cu Dragoș Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg, Ion Țiriac și alți membri ai Grupării Monaco. Apartament în Monaco. Pasiune: vânătoarea, doamnele și băutura.

Frații Bogdan și Constantin Buzăianu. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Fondator al Energy Holding. Casă de vacantă: în Monaco și Elvetia.

Elan Schwartzenberg: 45 de ani. 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Patron Realitatea TV.

Ion Țiriac: 73 de ani. 1 miliard de euro. Domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Casă de vacantă: Monaco. Pasiune: vânătoarea.

Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Țiriac: Unicredit Țiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace.

Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 47 de ani. 40 de milioane euro. 15 firme. Dragonul Roșu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. Casă de vacanță: Avenue de la Madone, Monaco.

Dan Fisher: 350 de milioane de euro. Imobiliare, turism, off-shore. Apropiat al multor guvernări de după 1989. Rezident Monaco.

Cristian Burci: 47 de ani. 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems, Astra Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, Cupon Pro. Rezident Monaco.

Carmen Adamescu: Soția lui Dan Grigore Adamescu. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro.

Dan Grigore Adamescu, 64 de ani, om de afaceri, deține: Asta Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding (trustul care deține România Liberă), acțiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex International, Pullman, Mega Vision. Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.

Cătălin Voloşeniuc: Fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloseniuc. Un tradițional client al Principatului Monaco.

Bobby Păunescu: 220 de milioane de euro. Regizor și scenarist. Hoteluri, media, proiecte rezidențiale. Un client al Principatului Monaco.

Gruparea Monaco, formată din oameni de afaceri români de succes își propune pentru perioada 2012 – 2016 dezvoltarea și implementarea unei serii de măsuri, elaborate în spiritul filantropiei, responsabilității sociale și a costeficienței, având ca beneficiari cetățenii României.

Prima măsură privește minireferendumul anunțat de Ministerul Administrației și Internelor și va fi lansată luni, 6 august 201”.

În loc de concluzii

De reținut că luni, 6 august, Augustin Zegrean a cerut listele permanente actualizate, iar marti, 7 august, a fost lansată celebra erată, menită a întoarce pe dos rezultatele referendumului.

Greu de spus dacă milionarii români care nu se înghit în țară s-au unit la Monte Carlo, unde fiecare încearcă să arate că este mai bogat și mai deștept decît ceilalți, într-o grupare filantropică, într-o bandă sau într-o asociație cu scopuri umanitare. Un lucru reiese totuși cu claritate. Că în România sau pe aiurea cineva încearcă să îi lege de picior lui Victor Ponta pe toți milionarii urmăriți de Parchet, de Fisc, de poliție sau de domnișoare în căutarea unei partide istorice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.