Grupul Coral SOUND reprezintă România la Concursul Internaţional Coral de la Cracovia, Polonia

Grupul Coral SOUND al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, participă în perioada 14-20 iunie la cea de-a doua ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional Coral de la Cracovia, Polonia 2011. Formaţia bucureşteană este singura formaţie corală care va reprezenta România în cadrul competiţiei.

În cadrul concursului s-au înscris 38 de formaţii corale reprezentând 17 ţări din întrega Europă şi se vor interpreta mai mult de 350 de lucrări corale de înaltă ţinută artistică. Juriul din acest an este format din reputaţi muzicieni din Rusia, Marea Britanie, Spania şi Norvegia. Pe parcursul celor 4 zile de festival vor avea loc 20 de concerte, în cadrul a 7 categorii de competiţie, pentru care se estimează un public de 10.000 de polonezi şi turişti veniţi din toate colţurile lumii.

Evenimentele artistice prilejuite de cea de-a II-a ediţie a Festivalul şi Concursul Internaţional Coral de la Cracovia vor avea loc în mai multe locaţii de renume ale regiunii, cu tradiţie îndelungată în manifestări cultural-artistice: Şcoala de Muzică Karlowicz, Filarmonica din Cracovia, Bisericile din oraşul vechi (Biserica Mariacki, Biserica Sf. Petru şi Pavel), Mina de Sare Wieliczka şi alte locuri din Cracovia sau împrejurimi. Mai multe informaţii despre programul manifestărilor artistice dar şi despre corurile participante, puteti găsi aici http://www.krakowchoirfestival.pl/pliki/Folder_Krakow2011.pdf

Grupul Coral SOUND va duce arta corala românească în patria celebrilor muzicieni Frederic Chopin, Karol Szymanowski, Krzysztof Penderecki, împreună cu dorinţa de a reprezenta cu onoare România în cadrul celor trei categorii de competiţie la care s-a înscris:

Folclor – unde vor fi prezentate lucrările:

  1. La casa di peste drum – Tudor JARDA
  2. Suită corală din Ţara Oaşului – Dariu POP
  3. Nunta – Constantin ARVINTE
  4. Chindia – Alexandru PAŞCANU   

Muzica Sacră:

  1. Tatăl nostru – Dragoş ALEXANDRESCU
  2. Tatăl nostru – Dan VOICULESCU
  3. Notre Pere – Maurice DURUFLEE
  4. Pater noster – Alberto GRAU

Coruri mixte:

 

    9.   Pripeala – Filotei MONAHUL

    10. Suită corală din Ţara Oaşului – Dariu POP

    11. Benedic, anima mea, Domino – Dominique GESSENEY-RAPPO

    12. Witness – spiritual, arr. Jack HALLORAN

Marea majoritate a costumelor populare în care coriştii vor defila la deschiderea oficială a competiţiei şi în cadrul secţiunii de Folclor este asigurată prin amabilitatea domnului director al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, d-l Timotei Stuparu, precum şi din zestrea personală a coriştilor. Costumele reprezintă diversele zone ale ţării, din Teleorman până în Sibiu, din Maramureş, până în Suceava, Bihor sau Dobrogea.

Participarea corului SOUND la Festivalul şi Concursul Internaţional Coral de la Cracovia a fost posibilă datorită celor care au înţeles misiunea noastră artistică şi au ales să fie alături de noi în această acţiune culturală, lucru pentru care le mulţumim şi pe aceasta cale.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.