Guvernul de la Paris a folosit Inteligenţa Artificială

Guvernul de la Paris a folosit Inteligenţa Artificială (AI) pentru a-i permite preşedintelui francez Emmanuel Macron să difuzeze în toate limbile oficiale ale UE discursul susţinut pe 25 aprilie la Universitatea Sorbona, a anunţat miercuri ministrul francez pentru afaceri europene, Jean-Noël Barrot, potrivit AFP.

Ministrul a postat pe platforma X o serie de înregistrări video, inclusiv un extras din discursul de campanie pentru alegerile europarlamentare, în care Macron spune că se teme de „moartea” UE, referindu-se la creşterea popularităţii partidelor suveraniste europene care contestă puterea Bruxellesului.

„Într-un moment istoric în care se joacă viitorul Europei, preşedintele Republicii a propus o foaie de parcurs inedită pentru a garanta securitatea, prosperitatea şi libertatea în Europa, care se adresează tuturor europenilor”, a scris ministrul Jean-Noël Barrot pe reţeaua de socializare.

„Traducerea discursului său de la Sorbona cu ajutorul Inteligenţei Artificiale le va permite celorlalte ţări europene să-l cunoască, ştergând barierele de limbă”, ceea ce este „o condiţie esenţială a vitalităţii democratice europene”, adaugă el.

Acelaşi ministru a precizat că discursul lui Macron, existent acum în franceză, engleză, germană, bulgară, daneză, estonă, spaniolă, greacă, maghiară, portugheză şi suedeză, va fi disponibil până sâmbătă, tot cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, şi în celelalte limbi oficiale ale UE care nu se regăsesc printre acestea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. Adică francezul asta numește un translator automat, vorba bune caci la francezi traducătorii sunt sclavii romanache, inteligenta artificiala. Pe bune? Și voi înghițiti gălușcă cu gura plină? Asae trendul sa punem ceva de ai?

 2. Si daca UE „moare” si n-o sa mai fie care e problema? Ni se baga in cap ca asta e singura optiune de parca ar fi soarele fara de care nu se poate trai. E doar o organizatie care a devenit un colhoz si care se amesteca constant in politica tarilor. Si Gigi din P2 credea la 18 ani ca Mimi de la scara 3 care se culcase cu tot cartierul e singura femeie din lume si iubirea vietii lui cu care trebuie neaparat sa se casatoreasca pe vecie!

 3. Macron sa bage undeva birocratii de la bruxelles. Auzi tu, aia iau tot felul de decizii in paguba europenilor si mai se vor si iubiti.
  Daca nu esti deacord sa cu politica lor climatica , de emigranti sau de gen nu esti democrat.

 4. Eu credeam ca, in lipsa inteligentei naturale, Peshtishorul oceanic (Macrou) a apelat la AI sa-i scrie discursul. Cand colo, AI a fost folosita doar la traducerea flatulentelor cocoshelului galic.

 5. UE a devenit un supra-aparat de stat birocratic ce risca sa nu mai foloseasca la nimic 0w viitor

 6. Pacat ca AI este folosita de prosti si poate sa devina proasta si ea…AI este o tehnologie exceptionala cu care vom face saltul evolutiv daca este folosita de oameni cu adevarat destepti. Dar avem cateva conditii, sa ne debarasam de imbecilii globalisti care vor sa prostitueze AI pentru interesele lor impotente, si sa incepem sa ne mai iubim copiii prin a le oferii invatamantul de calitate care le respecta inteligenta si le dezvolta imaginatia.

 7. Probabil tot IA-ul i-a scris și discursul.Apucați-vă de citit cărti și nu discursuri ale politrucilor făr de școală, în felul ăsta vom schimba lumea. Cu cât mai mulți oameni ”cu carte”, nu cu diplome cu atât mai rău pentru cei de teapa lui Macron, le va fi din ce în ce mai greu să ne mintă. Educați-vă copiii în primul rând. ”Micronii” au distrus școala cu întenție , pentru că vor oameni ”proști” pe c are să îi stăpânească loazele lor fără creier.
  Macron tată , i-au in stilou și apucă-te tată de caligrafie , începe cu bastonașe să fie ușor și să nu te descurajezi, încetu cu incetu ajungi tu și la propoziția ”Ana are mere”…. Lasă IA-ul pentru mai târziu , după ce ai citit măcar câteva sute de cărți…

 8. Corect! Artificiali folosesc artificii artificiale pentru amorțirea mentalului viu cetățenesc la nivel global! Ăștia nu sunt oameni, nu au creier viu, la ei totul merge doar artificial.

 9. Cu un presedinte ca Macron, pe francezi numai AI o sa-i salveze. Poate-l fac caledonienii kaikai.

 10. „Motorul” franco- german condus de doi șoferi vraiște, alde Ursula și Macrin trebuie casat, pentru că e un Euro Zero!!

 11. Citind pe Internet, am inteles dece s-a dus Macron cu armata in colonie. Noua Caledonie detine 20% din rezerva mondiala de nickel. Daca pierde si asta, Franta se intoarce la masinile cu abur. Din Africa au fost goniti, cu Rusia s-au suparat, iar China i-a pus la colt. Guvernul de poponauti si feministe, in frunte cu Emmanuel jumuleste cocosul galic de toate penele.

 12. De , daca duc lipsa de inteligenta naturala.De cind i-a gonit pe chinezi din Franta si UE ,nu mai au de unde .Le-a dat Xi un App cu free translation ,cadou la ultima vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.