Guvernul, în şedinţă extraordinară pentru Republica Moldova

Guvernul s-a reunit, sâmbătă, la ora 12.00, în şedinţă extraordinară pentru ratificarea Acordului de asociere la UE a Republicii Moldova şi gazoductul Iaşi (România)-Ungheni (Republica Moldova).

Executivul a aprobat acordurile de asociere cu UE a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, premierul Victor Ponta afirmând că vrea ca România să fie prima ţară care ratifică aceste acorduri şi atenţionând că Moldova va fi supusă unor presiuni din partea Rusiei pentru faptul că a semnat acest acord.

Guvernul a aprobat documentele sâmbătă, în şedinţă specială, prin proiecte de legi care vor fi transmise Parlamentului spre a fi adoptate săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară.

Ponta a anunțat că a discutat cu premierul moldovean, Iurie Leancă, acesta informându-l că Guvernul de la Chişinău s-a reunit tot sâmbătă dimineaţa, pentru propriile proceduri aferente acestui acord.

„Din punctul meu de vedere, în special Moldova va avea o perioadă de presiuni din partea Rusiei pentru faptul că a semnat acest acord şi eu cred că prima ţară care are datoria să facă, nu să dea din gură, să vorbească, cum s-a întâmplat zece ani, vorbe goale, ci chiar să facă ceva este România”, a spus Ponta.

Uniunea Europeană a semnat vineri acorduri de asociere cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Parafarea acestui acord reprezintă un pas important spre integrarea în Uniunea Europeană a celor trei ţări.

Acordurile au fost semnate în mod oficial la Bruxelles de către cei 28 de şefi de stat şi de guverne UE – reuniţi într-un summit de două zile, cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi premierii georgian Irakli Garibaşvili şi moldovean Iurie Leancă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.