Hai la lupta cea mare, conduși de securiștii CIE!

O veche vorbă românească spune că “ la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Proverbul se aplică și în cazul judecătorului militar Constantin Udrea, noua vedetă a luptei împotriva statului paralel. Mediatizat excesiv datorită criticilor sale la adresa intervenției spionajului intern în activitatea statului de drept, mai ales în Justiție, colonelul Udrea și-a uitat activitatea intensă în structurile de informații comuniste. Înainte de 1989, judecătorul militar Udrea, apărătorul statului de drept de astăzi, era ofițer de informații în cadrul U.M. 0544, Centrul de Informații Externe al Securității. Zilele trecute, un justițiabil l-a surprins pe judecătorul Constantin Udrea în biroul unui procuror militar, având cu acesta din urmă un dialog de șantierist.

În luna septembrie a acestui an, presa angajată în lupta împotriva statului paralel, alături de Liviu Dragnea și de Daniel Dragomir, a scos la iveală un erou guraliv și curajos nevoie mare. Într-o serie de interviuri televizate, magistratul militar, Constantin Udrea, ne arăta  cum serviciile secrete își bat joc de statul de drept. Colonelul Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel București, acuză  cu aplomb serviciile de informații că “au cotropit Justiția, îndeosebi cea penală”.

“În ce privește protocoalele secrete încheiate cu organele judiciare, ele constituie o mare dramă a poporului român. N-aș fi crezut vreodată ca voi trăi momentul în care un serviciu de informații să gireze și să coordoneze activitatea, în mod obscur evident, adică secret, activitatea organelor judiciare. N-am crezut că voi trăi aceste vremuri, și sper ca tinerii să înțeleagă ce pericole paște țara și statul de drept dacă un serviciu de informații conduce activitatea judiciară. E un semnal de alarma pe care vreau să îl tragem împreună. E dramatic ce se întâmplă.”, afirmă colonelul Udrea. Spusele colonelului sunt cu atât mai uluitoare cu cât, chiar el a servit, ani la rând, sistemul totalitar.

Dacă cineva ar fi avut curiozitatea să ceară mapa profesională a justițiarului Udrea, ar fi avut parte de o surpriză de proporții. Trecutul eroului nostru este, în întregime, legat de spionaj. Conform foștilor săi colegi din SIE, colonelul Constantin Udrea a lucrat cu spor înainte de 1989, în Centrul de Informații Externe, U.M. 0544, adică în spionajul extern comunist. Revoluția l-a prins tot în sistem , în calitate de ofițer de informații, în MApN, în cadrul Direcției de Siguranță Militară ( actuala DCSM), unde activa în subordinea colonelului de contraspionaj Nicolae Dorobanțu. Colegii își aduc aminte că, imediat ce a intrat în magistratura militară, viața ofițerașului Udrea s-a schimbat în bine. Și-a schimbat repejor casa și nevasta.

Chiar și după intrarea sa în magistratură, eroul antiprotocoale l-a păstrat “în lucru” pe unul dintre cei mai mari avocați ai României, cunoscut ca mare consumator de alcooluri (care după deces, în anii ’90, a fost îngropat cu onoruri militare și grad de general). Caracter flegmatic și retras, Constantin Udrea nu era prea iubit de colegi. Dar ca să înțelegeți mai bine cine este eroul dezvăluirilor despre preluarea justiției de către noua Securitate și serviciile secrete, vă relatăm un episod surprins de un justițiabil, prezent în biroul procurorului Paul Truică, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, exact în perioada în care judecătorul minune lupta împotriva statului paralel.

 Vizită amicală în biroul procurorului Truică

Ca să întregim profilul moral al luptătorului din interiorul sistemului împotriva statului paralel, vă propunem să luați aminte la declarațiile justițiabilului Nicolae Moldoveanu, care în ziua de 17.09.2018, a avut o experiență de neuitat în biroul procurorului militar Paul Truică.

În ziua aceea, în prezența cetățeanului Moldoveanu, judecătorul Constantin Udrea făcea o vizită cât se poate de amicală procurorului militar Truică. A câta oare ? Moldoveanu se contra cu Serviciul Român de Informații și cu Serviciul de Informații Externe într-un dosar la Tribunalul Militar București, când i-a venit ideea să ceară instanței de judecată să întrebe Parchetul Militar, dacă în dosarul său s-a lucrat pe vestitele protocoale mult contestate de societatea civilă în ultima vreme.

Ca să fie mai convingător, mai întâi, justițiabilul s-a prezentat în 17 septembrie, la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel București, la procurorul Paul Truică, pentru a depune o cerere referitoare la cooperarea dintre Justiție și serviciile de informații sus menționate în dosarele sale. Cetățeanul indignat povestește :

“ Cert este că eu când am ajuns acum, pe 17.09 [ 2018, nota red.] la el, că pe 20 aveam termen la Tribunalul Militar. Ca să depun cererea asta, am intrat la el în birou. La el în birou, ti-am povestit… M-a întrebat direct. – Ai venit pentru protocoale, nu ? Asta, iarăși este o întrebare. De unde știa ? Nu pun bine hârtia pe masă, și intră în birou Udrea. Eu nu știam că e Udrea ăsta, dar îl știam după figură. Intră și zice :  Bună ziua maestre. Ăsta zice :

– Bună ziua, domnule judecător. Și în timp ce mă întorceam cu spatele, judecătorul întreabă: – Unde-ti e, unde e canapeaua de futut ? Deci judecătorul îl întreabă pe Truică cu subiect și predicat unde-i canapeaua de futut. Sunt curios dacă în ziua aceea domnul judecător a fost înregistrat că a intrat. Că acolo e unitate militară. Oricine intră și iese trebuie notat la intrare. Mi se pare, în primul rând, grav, că intră un judecător în parchet, în biroul procurorului. Ce căuta acolo ? Nu mai vorbesc că era amicală.”

“Ești evreu și ar trebui să fi mândru că ești spion”

Nicolae Moldoveanu nu era la prima experiență halucinantă în biroul procurorului Truică. Din plângerile și sesizările depuse de justițiabil la instituțiile competente, împotriva procurorului militar aflăm că, în cursul unei audieri la parchetul militar, în cursul lunii ianuarie 2015, Moldoveanu a fost victima unei acțiuni de intimidare fără precedent.

“Evidențiez din nou că pe parcursul audierii, în prezența secretarei mi s-au spus următoarele:

-Ești un bolnav, ai venit să ne molipsesti aici, nu pune mâna pe birou, nu atinge pixul meu, nu te apropia de mine, nu sta pe canapea ca lași păduchi, spune clar ce boli ai?

-Esti evreu și ar trebui sa fi mândru ca ești spion, minti.

-Ești un hoț și un recidivist.

-Ne îmbolnăvești de psiriazis (dl. procuror nu putea pronunța corect cuvântul psoriazis).

– Ești un mincinos.”, se arată în sesizarea nr. 1341 din 29.01.2018, depusă de Moldoveanu la PÎCCJ.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Eduard O. Ohanesian 148 Articole
Author

13 Comentarii

 1. Este bizar ce urmăriți dle. Ohanezian cu acest articol. Sunteți dintre aceea care și în anul Centenarului credeți că patriotismul ține de regimul politic? Vă întrebați ca dl. Radu Tudor “ce român e acela care nu-i iubește pe americani?” Vreți să spuneți că toți care am muncit și înainte de 1989 în institute de cercetare, fabrici, uzine, învățământ, biserici, armată, servicii de informații externe nu ne-am facut datoria ci am slujit regimul comunist și merităm blamul? Iar cei care au plecat, nu discutăm de cei extradotați cărora țara noastră nu le putea oferi dotarea științifică de care aveau nevoie, ci cei care au plecat pentru un trai mai bun, și dintre care unii de la posturi finanțate nu de organizațiile democrației vestice ci de agenții de spionaj merită numai laude? Credeți că statutul de PRINS (de Petre Popescu) în “lagărul comunist” a fost opțiune noastră sau articol din tratatele de pace semnate de părinții democrației de ieri și de azi? Parinții noștrii educați profesiniști, barbații luptatori pe front au fost vinovați fiindcă au crescut și învățat în regimul burhgezo-moșieresc, iar noi în regimul de tristă amintire. Știți domnule Ohanezian, în acest mod de a judeca, prin tratatul de la Malta ce vină îi așteaptă pe copiii noștii mai la bătrânețe?

  • Imi place cand se activeaza si securistii de rit vechi, judecatorii cu nume fake si se apuca si scriu ei randuri dupa randuri si uita ca justitia se face in instanta de catre judecatori si nu de catre fosti sau actuali securisti , chiar ministrul de justitie spunea ca nu stie sa existe printre magistrati fosti sau actuali angajati ai serviciilor , poate e momentul sa se mai gandeasca si sa faca si o verificare cu toate ca nu cred ca nu cunoaste adevarul , un adevar trist!

 2. Autorul se face de ras cu acest articol fara cap si coada, dar de o tendentiozitate revoltatoare. Cunoscut ca un luptator infocat si neinfricat al statului basist se face ca nu pricepe o realitate de necontestat, statul basist
  este statul SECURIST paralel!!! Ca o consecinta a acestei realitati cumplite, autorul ar trebui sa fie un dusman
  la fel de neimpacat al statului SECURIST paralel, dar surpriza, simte o adversitate vizibila fata de adversarii
  statului SECURIST PARALEL!!! Atacul dur si neelegant la judecatorul militar Udrea, singurul magistrat roman care
  a avut forta de a condamna oficial, intr-un dosar, PROTOCOALELE SECURITATII, il dezvaluie pe adevaratul autor care
  nu este cel pe care il admirasem entuziast pentru curajul sau in lupta cu statul basist! Pentru ca nu conteaza ce a fost si ce a facut in trecut un individ daca in prezent prin faptele sale se intoarce impotriva acelui trecut, care
  se perpetueaza!!! Autorul arata adversitate si fata de Daniel Dragomir, tradatorul Securitatii unde a activat in
  trecut, dar si fata de Dragnea care a declarat razboi Securitatii!!! Cetatenii Romaniei nu au alta sansa decat ca
  securistii sa se incaiere intre ei si sa se faca inofensivi, de aceea tradatorii Securitatii merita apreciati caci
  determina limitarea puterilor acestei institutii criminale…

  • #Charlie Pai, cum ramane cu „Iubesc tradarea, dar urasc tradatorii” (apud Nemuritorul Gambeta)? Pe de alta parte, intr-un sens ai dreptate: intre cei care ai lucrat in fostele servicii de informatii ALE ROMANIEI au fost si oameni integri, pe care propaganda de indoctrinare comunista nu i-a afectat si nu i-a deturnat de la onestitatea lor. Acestia sunt cei mai in masura sa reactioneze la elucubratiile si deraierile asa-zis securiste care se petrec astazi. Dar crezi ca acest gen de persoane sunt si/sau merita eticheta „TRADATOR”?

  • „Omule trecator”, cei care iubesc tradarea o fac din postura de beneficiari ai tradatarii, dar ei nu-i urasc pe
   tradatorii adversarilor sai, cel mult ii dispretuiesc, in spirit romantic! Cei care urasc tradatorii sunt cei tradati
   de acestia! In Securitate nu au fost oameni integri intrucat servind o institutie care era bratul inarmat al PCR condus de criminali bolsevici, nu serveau Romania, ci Romania comunista!!! Niciun ofiter de securitate crescut in spiritul acestei ideologii nu avea cum sa inteleaga ca servea o ideologie criminala orientata catre distrugerea traditiilor poporului roman si a tuturor celor care li se opuneau. Eu ma refer la acei ofiteri, cativa, care dupa
   lovitura de stat kgb-ista si dezvaluirile atrocitatilor au inteles marea eroare comisa, datorata spalarii creierelor!
   Ai prins ultima perioada cand rezultatele teroarei din primii 30 de ani de comunist au permis slabirea constrangerilor
   Securitatea actionand exclusiv subteran, mai putin la vedere! „Deraierile” de astazi nu sunt „asa-zis securiste”, ele
   facand parte din „normalitatea” acelor 30 de ani de stalinism/neostalinism(ceausism). Constat din modul pozitionarii tale ca esti un fost securist care azi isi invoca integritatea de atunci pentru a obtine indulgenta, in fapt aparand
   cu cerbicie Securitatea de atunci, inclusiv prin delimitarea de Securitatea de astazi! Integritatea si-o pot recastiga
   numai tradatorii sinceri ai Securitatii!!! Partidul reintrand in ilegalitate si Securitatea s-a disimulat, astazi, ca si ieri fiindu-i bratul inarmat. Partidul din umbra e compus din ILEGALI NEOBOLSEVICI…

 3. Daca a fost SIE si inainte si dupa 1989, cu atit mai bine ca demasca acum abuzurile sistemului on cunostinta de cauza !

 4. nu poti fi invitat in 2014 ca parte intr-un proces ce va fi declansat in 2015. In rest, se confirma calitatea execrabila a a porcurorilor din Romania…

  • Dosarul a fost disjuns si s a format un nou dosar verificati inainte sa comentati

  • Incheierea de sedinta prin care Tribunalul Militar Bucureşti a decis ca Angajatii Brigazii Anti Tero a SRI vor fi cercetati penal in continuare pentru abuz in serviciu si Tribunalul a solicitat efectuarea unei anchete complete in vederea aflarii adevarului si de asemenea extinderea cercetarilor pentru infractiunile de: ascultare convorbirilor telefonice si supravegherea comunicatilor electronice in lipsa unui mandat, declinarea , uzurpare de calitati oficiale, trafic de influenta, violarea corespondentei, santaj.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1873003866346632&id=1532826693697686

 5. Mi s-a părut ciudat cum reușește autorul să-și dea singur șuturi în fund. Pe urmă mi-am dat seama că e nevoie nu numai de mobilitate fizică ci și de multă confuzie psihică și morală. Dacă doar de confuzie e vorba…

 6. Domnule Nistorescu, le ia cineva alcolemia la jurnalisti? Asta e articol?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.