Halal stat de drept!

În loc să se ducă la moşia sa de la Nana şi să intre în pământ de ruşine pentru ce-a făcut din Instituţia Prezidenţială, Traian Băsescu dă din nou lecţii de moralitate politică şi de democraţie. Preşedintele care a încălecat instituţii ale statului, a încurajat delaţiunea şi trădarea, a învrăjbit populaţia şi a călcat în picioare legile scrise şi cele mai elementare norme ale bunului-simţ a reînceput să se dea apărătorul şi garantul statului de drept. Traian Băsescu a readus în discuţie tema loviturii de stat eşuate în încercarea disperată de a găsi un rost în viaţă, în viaţa politică, Partidului Mişcarea Populară, după ce acestuia nu i s-a permis nici măcar să aducă tava cu cafele la masa tratativelor la care s-au aşezat liderii PDL şi cei ai PNL. Speriat că protectorii săi din străinătate îi vor întoarce spatele când, la finalul mandatului de preşedinte, vor vedea că acesta este un nimeni în politica românească, domnul Băsescu vrea să-i convingă pe cei care mai au timp şi nervi să-l asculte că domnia sa este cel mai mare apărător al statului de drept de pe faţa pământului românesc.

Însă ce s-a întâmplat după ce „lovitura de stat din vara lui 2012 a eşuat” datorită lui Traian Băsescu şi forţelor pe care acesta le-a antrenat pentru a apăra statul de drept?

Decizia Curţii Constituţionale care a invalidat rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui a indus o stare profundă de nemulţumire în rândul populaţiei.

Traian Băsescu şi Victor Ponta au semnat un pact de coabitare care a accentuat starea de nemulţumire a cetăţenilor care votaseră demiterea preşedintelui la insistenţele premierului.

În baza înţelegerii dintre domnii Băsescu şi Ponta, şeful DNA, Daniel Morar, a ajuns judecător la Curtea Constituţională, iar şefa Parchetului General, Laura Codruţa Kovesi, a fost mutată la conducerea Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA şi Parchetul General sunt două instituţii care nu sunt foarte credibile atunci când încearcă să demonstreze că acţionează doar în baza prevederilor legale, nu şi ca urmare a unor comenzi politice.

Parchetul General a hăituit cetăţeni care au participat la referendum şi a deschis peste 1.000 de dosare privind fraudarea votului, însă până la urmă au fost descoperite mai puţin de 10 nereguli.

Din cauza pactului de coabitare semnat de Traian Băsescu şi Victor Ponta, între liderul PSD şi cel al PNL, Crin Antonescu, s-a produs o ruptură, care mai apoi s-a transformat într-o prăpastie de netrecut pentru cei doi. Din cauza desfiinţării de facto a USL, Constituţia nu a mai fost modificată, ceea ce-i va permite viitorului preşedinte al României să se comporte la fel ca Traian Băsescu. Sau poate mai rău. Totodată, actuala Constituţie le dă voie parlamentarilor să treacă de la un partid la altul, viciind puternic rezultatele alegerilor generale. Astfel este posibil ca PP-DD-ul să dispară din Parlament, să apară partidul lui Călin Popescu Tăriceanu şi să crească nepermis de mult PSD-ul.

În statul de drept salvat de Traian Băsescu şi cei împreună cu dânsul, preşedintele României a rupt PDL-ul, pe motiv că la conducerea acestuia nu a ajuns febleţea sa. Traian Băsescu discreditează sistematic PDL şi PNL, slăbind astfel Opoziţia, şi întărind PSD-ul. Un PSD care după alegerile prezidenţiale din noiembrie ar putea deţine puterea absolută în România, lucru ce i-ar permite să desăvârşească opera de politizare a instituţiilor statului.

Halal stat de drept!

Nici o clipă, dar absolut nici o clipă, Traian Băsescu nu a apărat statul de drept. Traian Băsescu a apărat sistemul pe care l-a construit în lungii săi de ani şedere la Palatul Cotroceni şi şi-a apărat statutul său de unic cetăţean aflat deasupra tuturor legilor scrise şi nescrise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.