Hartă post-electorală

Echilibrarea politică a României nu se poate realiza altfel decât printr-o reformare a partidelor politice ca entități de utilitate publică, funcționând în regim special însă prea puțin sau deloc supuse standardelor constituționale. Exemplul UDMR, care nu este constituit ca partid politic însă este admis pe listele electorale, reprezintă un aspect care va trebui sancționat la viitoarele alegeri, în sensul respingerii sau, în consecință, admiterea altor ONG-URI să poată participa la alegeri.

Modul de funcționare și reacție a Biroului Electoral Central nu oferă deocamdată garanții nici asupra corectitudinii procesului de vot, nici asupra gestionării contestațiilor. Principiul abuzului ca formă de autoritate se regăsește în rezolvarea cererilor. Având în vedere fraudele electorale implicite, din care a rezultat corupția actuală, care a dus la captivitatea statului român, denunțarea unor situații concrete de falsificare a rezultatelor ar trebui să ducă la repetarea alegerilor, renumărarea lor fiind o validare a fraudei.

Biroul Electoral Central ca entitate cu atribuții procedurale dovedește o pasivitate suspectă, în slujba puterii. Această modalitate de aliniere la comandamente politice are consecințe pentru perspectiva gestionării atmosferei electorale. Faptul că din urne au ieșit buletine cu numele unor persoane decedate nu reprezintă simple incidente, așa cum pare la prima vedere. Procesul electoral permite tot felul de excepții în ordinea celor care se regăsesc la baza corupției instaurată prin lipsa rigorilor presupuse de legislație.

Harta post-electorală arată un PSD slăbit, însă nu trebuie subestimat fostul partid totalitar și fosta Securitate, instituții care se regăsesc prin arborele genealogic al familiei în toate structurile actuale. Pierde sau câștiga PSD, demagogia și populismul trec pe alte ulițe. Partidul totalitar număra peste 4 (patru) milioane de membri, dintre care mai mult de jumătate reprezenta cam 60% din populația onorabilă a României, însă în profundă eroare politică și avantaje social- economice antidemocratice. Acest prag nu a fost depășit și nu sunt șanse cât responsabilizarea instituțiilor și funcționarilor publici nu devine literă de lege.

Sistemul mafiot se regrupează cu fiecare sezon electoral, România aflându-se într-o situație mult mai gravă decât orice țară din fostul lagăr comunist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Mai rapid decimeaza populatia la modul real, decat sa se reformeze partidele! Si INSP-ul creste numarul viilor cu drept de vot, in loc sa scrie numarul real ! Apropo, astia mai stiu tabla adumarii reala din clasa I sau aII-a?! Pare ca adunarea se practica doar la rotunjire in favoarea unora sau altora, nu in favoarea traitorului roman din Romania! Apropo, acum isi poate da seama orice dement care doreste, cam cati cetatenii sunt in Romania(adunati voturi stampilate+ voturi nule+ micul procent dezamagit cras) su veti afla cat de cat adevarul de maxim 14 mil. cetateni in Romania.

  2. Nea Vieru, ai auzit azi cum s-au mutat voturile in fals de la un partid la altul prin dictare in tableta buclucasa? Incredibil cata furaciune si cat de mizerabili sunt co alarii pilitici de lux dictand numarul de voturi real al unui candidat la alt candidat! Parca pmp a primit prin tableta voturile primite de psd-proRoaia-alde sau cam asa ceva, incat, partidul lui basescu a primit cadou voturile celuilalt partid! Da, au mutat voturile la alt candidat(este practica deja de vreo 3 runde de alegeri), la nevotatul pmp-candidatul partidului basescian! Parca in caransebes, nu imi amintesc exact, aziau auntat! ASADAR: pnl o harabanura, un dezastru politic nemai intalnit in cel putin 55 ani! Deh, lege exista, cumva se respecta?

  3. Ce corectitudine din partea mafiei?!
    S-a dovedit clar ca degeaba votam. Cum sa validezi niste alegeri la care mafiotii umbla noaptea la sacii cu buletine si ies cu ei in spinare din camera ,,pazita” de jandarmi? Buletine anulate ptr ca era stampila pusa pe cine nu-i convenea mafiei, procese-verbale mazgalite, modificate cu datele finale falsificate, candidati fara cetatenie romana admisi sa concureze la primarii.
    ,,Traim intr-un stat mafiot, asculta-ma ca stiu ce vorbesc”—–citat Petrov.

  4. Foarte corect, Kuku Bau! Mafia securista trage sforile si nu de acum ci de zeci de ani. Partidele sunt pentru reflectoare si scena, conteaza numai cei din spate. Gramada de primari PSD trecuti peste noapte la adversari cui se datoreaza? Marii iubiri si increderi acordate lui Orban? Sa fim seriosi, baietii au fost lamuriti de securitate cu un posibil dosar. Cat despre hotiile la vot inregistrate, ele se intampla de ani ani de zile si au ca autori unitatile din securitatea rebotezata. Ceea ce este bagat in fata cu niste indivizi singulari este vrajeala securista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.