Harta ţării, la cheremul PDL: România, redesenată până în noiembrie

Pentru partidul lui Emil Boc, nici o concesie nu este prea mare când vine vorba de a-şi asigura viitorul politic. Chiar dacă este vorba despre harta României. După ce în vară Traian Băsescu a cerut reîmpărţirea administrativ-teritorială a ţării în opt judeţe, variantă respinsă categoric de UDMR, PDL a propus partenerilor maghiari de guvernare împărţirea ţării în opt judeţe, plus alte două regiuni care să includă Harghita şi Covasna. Nici această variantă nu a fost însă pe placul maghiarilor. Partidul lui Boc nu renunţă însă şi este dispus să facă orice ca să păstreze coaliţia de guvernare şi un eventual parteneriat politic pentru alegerile din 2012.

Duminică seară, pedeliştii au pus din nou pe tapet reîmpărţirea administrativ-teritorială a României. În timpul discuţiilor de la Vila Lac pe tema reorganizării administrativ-teritoriale au fost avansate o serie de propuneri, de la împărţirea ţării în nouă judeţe, până la zece sau doisprezece regiuni. Totodată, liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au mandat BPN al formaţiunii ca până la finalul lunii noiembrie să definitiveze detaliile reorganizării administrativ-teritoriale.

Este foarte posibil însă ca UDMR să nu agreeze nici una dintre variantele vehiculate duminică seara. Partidul lui Boc este însă hotărât însă să definitiveze acest proiect electoral. Potrivit unor surse din interiorul partidului, PDL vede necesară comasarea alegerilor doar împreună cu reorganizarea teritorial-administrativă a României. De ce? Întrebarea este mai mult decât retorică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.