Holeră: 3.000 de oameni, blocați pe un vas de croazieră

sursa foto https://www.tagesschau.de/ausland/asien/kreuzfahrtschiff-cholera-102.html

Africa de Sud se luptă cu un focar masiv de holeră, autoritățile din Mauritius fiind, de asemenea, îngrijorate de un posibil focar de holeră pe o navă de croazieră, scrie presa austriaca. De aceea, au împiedicat debarcarea a aproape 2.200 de pasageri.

Peste 3.000 de oameni sunt blocați la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unui posibil focar de holeră. După o serie de afecțiuni gastro-intestinale la bordul „Norwegian Dawn”, autoritățile din Mauritius au refuzat să permită navei să acosteze duminică în portul capitalei Port Louis.

 

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani . „Sănătatea și siguranța pasagerilor și a întregii țări este de cea mai mare importanță pentru autorități”, a spus autoritatea portuară. Pe navă sunt aproape 2.200 de pasageri și 1.000 de membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi trebuit să debarce în Port Louis, iar aproape 2.300 ar trebui să se îmbarce din nou, a spus autoritatea. În prezent, acest lucru nu este posibil, dar s-ar putea întâmpla marți, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei de transport maritime din SUA, Norwegian Cruise Line. Unii pasageri de pe „Norwegian Dawn” au prezentat simptome ușoare de boală de stomac în timpul călătoriei de douăsprezece zile din Africa de Sud.

Rezultatele testelor sunt așteptate marți

Angajații Ministerului Sănătății au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord duminică dimineața. Rezultatele anchetei sunt așteptate marți. Potrivit informațiilor autorităților, cel puțin 14 pasageri și un membru al echipajului ar fi suferit de diaree și vărsături și acum sunt izolați în camerele lor. Compania de transport maritim a mai anunțat că au fost mărite măsurile de igienă la bord și se iau toate măsurile necesare pentru a proteja oaspeții, echipajul și destinațiile de călătorie.

Holera este cauzată de o bacterie care produce o otravă în intestine. Se răspândește în principal prin apă potabilă contaminată și alimente contaminate. Multe infecții nu au simptome, dar în cazurile severe pierderea severă de lichid și sare poate duce la colaps circulator, crampe musculare și chiar șoc și moarte în câteva ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Când epidemia de tifos (1813) a trecut prin Leipzig, când armata s-a retras din est, Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a reușit să trateze 180 de cazuri de tifos — a pierdut doar două. Asta, într-o perioadă în care tratamentele convenționale aveau o rată a mortalității de peste 30%…. Când holera a lovit în sfârșit Europa în 1831, rata mortalității (sub tratament convențional) era între 40% (Consiliul Imperial al Rusiei) și 80% (Practica de medicină a lui Osler). Din cinci persoane care au contractat holera, două până la patru dintre ei au murit sub tratament regulat. Dr. Quin, la Londra, a raportat mortalitatea în cele zece spitale homeopatice din 1831-32 ca fiind de 9%…. În general, este recunoscut că nu există un vaccin satisfăcător împotriva holerei. Produsul disponibil până în prezent a fost în mare măsură un mod de relații publice. Atât de neîncrezător este vaccinul actual, încât autoritățile medicale nu s-au obosit să trimită medicamentul în Peru în timpul focarului de acolo din 1991. Nu este ciudat că sănătatea se îmbunătățește atunci când populația renunță la utilizarea apelor uzate diluate ca băutură principală. Este bine cunoscut faptul că febra tifoidă și holera se datorează ambele alimentelor sau apei contaminate cu ape uzate. Prin îmbunătățiri sanitare, Marea Britanie a scăpat de toată holeră și de cea mai mare parte a tifoidei fără niciun vaccin; iar oficialii care acum recomandă utilizarea lor trebuie să fie suspectați că au minți murdare, proaste, deșelate și trebuie tratați în consecință.

  2. La naiba, plătește bani grei sa pleci intri excursie, cazul nostru, croazieră, când de fapt, ai platit sa te îmbolnăvești sigur!

  3. Du-te Greta si blocheaza-i la mantinela! Cum indraznesc sa foloseasca numele norvegiei pe bacurile lor hyperpoluante! Infiereaza-i cu mania ta vikinga!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.