Implicațiile achitării lui Trump în al doilea proces de destituire

Doar 57 de voturi s-au consemnat sâmbătă în Senatul american în cazul demersului Democrațior de destituire a fostului președinte Donald Trump, în condițiile în care erau necesare 67! Nu știu ce socoteli și-au făcut senatorii Democrați și președinta Camerei Reprezentanților din SUA, octogenara Nancy Pelosi, când s-au lansat cu atâta încrâncenare în a doua tentativă de impeachment care l-a vizat pe fostul șef al Casei Albe, dar este clar că nu și-au făcut deloc bine socotelile. Sâmbătă, la capătul celei de a 5-a zile a procesului, când s-a supus la vot propunerea lor de destituire a lui Trump, dar după terminarea mandatului (și acest fapt o premieră în istoria SUA!), 57 dintre voturi au fost pentru, iar 43 împotrivă, în condițiile în care Democraților le trebuiau două treimi din cele 100. Mai exact, celor 50 de senatori Democrați trebuiau să li se alăture alți 17 Republicani, dar au făcut-o doar șapte, dintre ei doar unul a fost nou, ceilalți șase fiind știuți de la început!

Încă de vineri seara, agențiile de știri au transmis ample depeșe al căror leitmotiv era că, dacă nu se consemnează o enormă surpriză, procesul se îndreaptă spre achitarea fostului președinte. Când, sâmbătă, procesul a fost reluat, lucrurile păreau aproape certe din moment ce influentul lider al Republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a anunțat public că va vota împotriva cererii Democraților. În atare context au rămas doar cei șase senatori republicani care se raliaseră de la început inițiativei Democrate, lor adăugându-li-se ulterior încă unul.

Ca urmare, până la urmă, senatorii Democrați, care, ca și colegii lor Republicani au fost atât martori, cât și judecători și jurați, au obținut același rezultat ca și în cazul primului proces din urmă cu exact un an de zile – achitarea.Asta deși, vineri, succesorul lui la Casa Albă, Joe Biden, care a petrecut 35 de ani în băncile Senatului, se declarase „neliniștit” în legătură cu ceea ce urmau să facă „prietenii” Republicani, el sperând ca ei să-și asume „responsabilitățile ce le revin”. Probabil că, intervenind personal, Biden s-a bazat pe faptul că, la primul vot, cel de marți, de la începutul actualului proces, s-a schițat un fel de majoritate, din moment ce 56 de senatori au fost pentru – șase dintre ei fiind Republicani.

O lectură în fugă a relatărilor privind dezbaterile din Senat arată că acuzarea Democrată a venit cu șabloane, și nu cu dovezi concrete, palpabile, care să-l incrimeze pe Trump. De altfel, pentru sâmbătă se prevedea că, dacă cele două părți o doresc, pot cere documente sau mărturii complementare, ceea ce nu s-a întâmplat. Ar fi renunțat Democrații la atare probe dacă erau convinși de justețea lor ? Mă îndoiesc.

Probabil că ei au mizat pe așa zisul elan favorabil creat de rezultatul alegerilor prezidențiale, cu cohorta lor de ciudate voturi anticipate și prin corespondență. Pe urmă, tentativa lor fățișă de a-l incrimina nemijlocit pe Trump ca autor moral și instigator direct al asediului Capitoliului de către acele mii de năimiți nu a trezit un ecou în rândurile americanilor de rând, pe care ei scontau prin propaganda deșănțată pe care au făcut-o CNN-ul și unele mari ziare.

Eșecul din Senat prin care s-a vizat și eliminarea lui Donald Trump dintr-o eventuală competiție electorală viitoare ar trebui să dea de gândit Democraților, care, încă de la insuccesul înregistrat de Hillary Clinton la precedentul scrutin prezidențial, nu au avut altceva pe agenda lor politică decât vânarea celui ce-l câștigase!

În prima sa reacție după ce a aflat că a fost achitat, Trump a promis că „va continua” să apere „măreția Americii”.„Mișcarea noastră magnifică, istorică și patriotică, Make America Great Again nu va face decât să înceapă”, a spus el într-un comunicat, arătând din nou că a fost victima unei „vânători de vrăjitoare”.„În lunile viitoare, voi avea multe lucruri de împărtășit cu voi și sunt nerăbdător să continuăm incredibila noastră aventură pentru măreția Americii”, a adăugat el, fără a da amănunte despre felul în care vede viitorul lui politic. „Nici un președinte nu a fost tratat niciodată în felul acesta”. Mulțumind tuturor senatorilor „care au apărat cu ardoare Constituția”, el a reacționat folosind o formulă la care a recurs mereu în timpul mandatului.De reținut că nu i-a amintit niciodată pe cei șapte senatori rebulicani care s-au alăturat Democraților, declarându-l vinovat pentru acuzațiile aduse.

E drept, în primele analize privind implicațiile acestei noi tentative de destituire a lui Trump politologi europeni, precum franțuzoaica Nicole Bacharan au apreciat că, deși acest proces înseamnă o „victorie” pentru Trump, el a fragilizat Partidul Republican. Este adevărat, dar nu se știe cât de gravă este această fragilizare, pe care, de fapt, au mizat Democrații la început. Pentru Bacharan „este pentru prima oară când atâția senatori din partidul președintelui au votat contra lui”. Dar, în trecut nu s-au mai consemnat cazuri similare.

O altă consecință imensă după noua achitare: dacă, la începutul procesului, Democrații fluturau insistent posibilitatea ca, în final, Trump să nu mai aibă posibilitatea de a candida la vreo funcție, acum, așa cum relevă și politoloaga citată, el este „eliberat de această amenințare, de condamnare în Senat, deci liber de amenințarea de a nu fi ales care plana asupra destinului său politic”. „Acest lucru înseamnă că el poate continua o viață politică, dacă vrea poate să încerce să fie reales (președinte-n.n.), are drum deschis.Totuși, acum nu putem spune că umarea va fi simplă, nici pentru el, nici pentru Partidul Republican”. Să recunoaștem, aici a fost o altă miză uriașă a demersului Democraților, și anume scoaterea totală din joc a lui Trump!

În ce-l privește pe președintele Joe Biden, agenția France Presse sublinia aceste adevăruri foarte importante: „a preferat să tacă, așteptând să se deschidă o nouă pagină a președinției sale, debarasată de umbra jenantă a acestui proces care a monopolizat mass-media și Congresul”.

Pentru final, în ce mă privește, nu fac decât să amintesc titlul unei celebre piese a lui William Shakespeare – „Mult zgomot pentru nimic”- deși este o comedie romantică, în vreme ce, acum, în Senatul american s-a jucat o suigeneris tragi- comedie!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

26 de Comentarii

 1. Tot ce ati vazut in ultimele cinci luni a fost un film orchestrat in vederea extractiei unui „element obraznic” din contextul unui razboi bilogic. Nu de alta dar „elementul obraznic” mai avea chef de alte idei razboinice sa le mai puna in practica si oricum avea o lista lunga de antipatii. Mai ales ca avea obraznicaturi pe decizii climatice grave in program.

 2. Se stia ca vor fi „doar” 57 de voturi „pentru” de cand a inceput procesul!Nu asta a fost scopul procesului de destituire,
  chiar nu mai aveau pe cine,Trump plecase singur, scopul a fost ca o jigodie de dictator, membru Kosher Nostra sa fie pus la locul sau de Istorie!Punct ochit, punct lovit !!
  In rest, numai gargara media…

 3. Victorie măreață pentru Trump! MAGA!!! Acum urmează socotelile cu trădătorii!

 4. Nimic mai sublim decit ocazia s-o vedem pe babatia Pelosi, cu spume la gura, „tunind si fulgerind” si batind cimpii, ca de ce „niste lasi senatori republicani” (!!!) n-au votat asa cum dorea muschiu’ ei !

 5. baba pelosi si coechipieru biden sint de la geriatrie
  pacat ca nu mai e ana aslan(ro)sa ii ajute,le statea bine la institut la amindoi

 6. KomiSSarul Bernie Sanders a trimis Ultimatum la Capitoliu Congresului Socialist American.
  Tovarasa Nancy Pelosi a fost Declarata Oficial Deviationista Burgheza si va fi Sinucisa in Data de 9 Mai ziua celor ce se fac ca muncesc.
  Tiranul Donald J Trump nu va participa la funerarii deoarece este foarte ocupat cu Scrierea Memoriilor despre Turneele de Golf Presidential.
  Gangsterul Mike Pence va fi totusi Prezent din Partea Proletariatului Militar.

 7. E o victorie a la pirus a lui trompisor. Tot la bulau ajunge obsedatu sexual care a ordonat atacul parlamentului

 8. Am citit undeva un comentariu genial despre infrangerea democratilor:”Parca aud un discurs de antrenor de fotbal: am dominat incontestabil fizic si tactic meciul, am avut posesie, dar pe fondul acestei posesii, impotriva cursului jocului, ei au marcat si au invins. De fapt noi nici n-am pierdut pentru ca la finalul meciului baietii au fost aplaudati de galarie pentru minunatul joc facut. Sintem in fapt niste invingatori care au plecat doar fara cele 3 puncte. ”
  P.S. Si gazonul n-a creat probleme.

 9. Fuck BIDEN AND PELOSI .. LOCUL LOR E INTR-O CLINICA ALZHEIMER’S..

 10. Cine are interes sa arunce USA in aer? De data asta dusmanii sunt din interior. Societatea americana este mai divizata ca niciodata, iar lucrurile nu par sa se clarifice. Caderea Imperiului Roman a inceput de la foamea de putere si avere a elitelor. S-au batut pentru putere si avutie, i-au invadat migratorii, scindarea si odata cu caderea Constantinopolui, trecerea in istorie a marelui Imperiu. In zilele noastre, lucrurile se misca repede, foarte repede. Vor fi in stare democratii si alesul lor Biden sa se opuna fortelor centrifuge din interiorul USA sau vom asista la aparitia unor noi tari pe harta lumii

 11. Imi plac toate cuvinetele cu „r” :rabdare, ratatouille, razvratit, razboinic, reparabil, ridiche, rinichi.
  Cineva a stat cu kaki azi :)))))

 12. (I): Încep prin a o „demasca” pe numita Bacharan Nicole „experta în SUA”, individa cu suflet national-socialist (Democrat). Indiferent de câte faradelegi fac, indivizii gasindu-si, în ochii tipei, justificarea, ba chiar si „logica”. Pornind de-aicea, îl felicit pe autorul articolului, @Dumitru Constantin, echilibrat. Istoria „atacului Capitoliului” fiind, cum bine spune, cusuta cu ata alba. Unul din autori (si-ai falsificarii alegerilor prezidentiale, de altfel) = paranoica de Pelosi Nancy, 82 de ani. Altul, Mitch Mc Connell, fost, am impresia, presedinte (Republican) al Senatului, si adversar, în subsidiar, al lui Trump. Condamnarile cele mai drastice pentru înscenare, între senatori, meritându-le Mitt Romney, din momentul în care Mc Connell vteaza, totusi, impotriva destituirii. Adica pentru candidatura lui Trump, de fapt, la urmatoarele alegeri prezidentiale. Faptul ca Robinette se vâra direct, se pronunta, adica, privind procesul si „democratia”, tocmai el, autor de crime-mpotriva umanitatii (de la Orientul Apropiat-si-ndepartat, la Africa de Nord la Ucraina), face dovada ca Mefisto al înscenarii, chiar el este.

 13. (II): Alaturi, desigur, de paranoica de Pelosi, carora toata viata numai de lovituri de stat si de varsari de sânge le-a fost, numai în asa ceva fiind „specialisti” (în extazul altei „experte”, Bacharan Nicole). Ce-nseamna achitarea lui Trump? în afara de faptul ca-n SUA niciodata nu s-a respectat separatia puterilor în stat, si-un avertisment serios pentru Robinette, al carui proces în destinuire se si pregateste, si care n-are mâna libera pentru ADN-ul de nedezmintit pe care-l are: înscenari, bombardamente, asasinate, maceluri, Navalnîi. + ca Trump îsi aduna fidelii (89 de milioane pe fostul lui cont twitter, abonatii lui Telegram înmultimndu-se-n fiecare zi, actualmente), si-si pregateste alegerile partiale din 2023 si pe-aia prezidentiala din 2024. Hai, batrâne! Hai! singurul presedinte al SUA din ultimii aproape 80 de ani de la WW2, care sa nu se fi dedat macelurilor (Cambodgea, Coreea, Vietnam, Orientul Mijlociu si Apropiat, Africa, Europa, America de Sud …).@ vulpea: de acord.

 14. Pana si oamenii strazii din America stiau ca asta va fi rezultatul. In nebunia lor cei cu capatzanile spalate , tinerii hastagisti erau convinsi de victorie crezand orbeste in mama mare ‘Nanci’. Televiziunile prietene, adica aproape toate, i-au intoxicat zilnic pe americani cu acele dezbateri ridicole in care acuzatorii democrati pareau vechii comisari bolsevici din timpurile comuniste. Nici aia, dar nici astia nu credeau nimic din ceea ce dadeau pe clanta. Un circ pentru fraierii lor.

 15. Trump e liber bine merci dar cei pe care i-a trimis la Capitoliu sa-i apere mandatul sunt in puscarie. Dar pe Trump il doare in spate. Putea sa-i gratieze pe amaratii aia dar nu i-a pasat…trageti concluzia ce caracter are individul.

 16. Felicitari autorului articolului . Face dovada perfecta a logicii jurnalistice. Pe 6 ianuarie, a avut loc la Capitoliiu o mineriada. Trump i-a chemat pe mineri (repetand ad nauseam minciuna cu „castigarea alegerilor” si pe cea cu „fraudarea alegerilor”, pentru nici una neavand nici o proba), i-a pregatit pe mineri cand le-a tinut discursul in care i-a trimis sa planteze floricele la capitoliu si a spus ca Pence e un neobrazat pentru ca respecta legea. A vorbit la telefon cu McCarthy care i-a spus sa le zica alora sa se opreasca, iar el a zis ca-l doare la basca de faptul ca aia pregatesc spanzuratori. Le-a multumit minerilor si le-a spus ca-i iubeste. Totul a fost perfect legal si pasnic la fel ca la mineriada. De aceea nici nu vede autorul articolului vreo dovada ca Trump era vinovat. Intrebare: este Iliescu vinovat de mineriada din 1990? sau de cea din 1991? Asta as vrea sa-mi explice autorul talentat si inteligent al acestui articol.

 17. Merită făcută o comparație: cu trei proceduri de impeachment în urmă, Clinton era crucificat pentru pata de pe rochița albastră, de către inchizitorii lui de ieri și de azi. Apărătorii valorilor de cinste, dreptate, credința, familie se erijau în postura de judecători ai depravării moravurilor și le înfierau cu mânie înspumată.
  Azi procedura pare cel puțin ridicolă. Pentru că a venit vremea schimbării rolurilor: cu teama pentru propria piele în coaste, republicanii vânjoși s-au gudurat ca niște cățelandri de pripas, înfierând cu mânie atitudinea abjectă a marelui lor lider, dar votând cum trebuie. Au făcut asta și când a fost vorba despre șantajarea unui lider străin în beneficiu personal, și când a fost vorbă de incitarea sistematică la violență.
  Să ne înțelegem: îndemnul la răzmerița a venit de la D.Trump, a fost argumentat pe o perioadă de câteva luni înaintea alegerilor și și-a găsit apogeul la 6 ianuarie. Cu alt rezultat decât cel estimat. Care ar fi fost, de fapt, o dictatură demnă de un bantustan.
  Iar vajnicii lui apărători republicani vor avea de acum o temă în plus de meditație: cum să-și salveze credibilitatea, șifonată iremediabil, printr-un politicianism de cea mai joasă speță.

 18. @Observator: scrii jumatati de adevar, adica minciuni provocatoare. Albul fiind negru, si invers. Ca de-obicei. Sa ne-ntelegem : Democratii au furat alegerile. ASTA trebuie-n primul rând recunoscut. Frauda electronica masiva, sistem virusat dintre orele 3.00-3.15 dimineata, orele SUA. De-aia fiind, acuma, Trump interzis pe platformele unor Zuckerberg si Jack Dorsey (Facebook + Twitter, care, cu ocazia asta, au si pierdut sute de miliarde-n bursa + monopolurile de platforme-n linie. Bibliografie : Rumble, Telegram, Elon Musk, cel mai bogat om al planetei si prieten cu Trump). „Democratii” crimelor împotriva umanitatii (Robinette, Pelosi, si restul carora înca le lipsesc de la mâini catusele) au pierdut. Ai priceput, amice? AU PIERDUT. Si nu-mi veni cu imitarea sloganurilor unor Pelosi-Robinette, etc., privind „asaltul Capitoliului”. CINE, daca nu POPORUL, MULTIMEA are dreptul si DATORIA de-a verifica ce-i fac „alesii”, respectiv de-a-i trage la raspundere? umilitii si asupritii de la Capitoliu erau milionari sau miliardari, amice? NU. Aia dinauntru, de la Pelosi si Mitch Mc Connell, la Mitt Romney, madam Cheney cu tac-su cu tot, Bush, Ted Cruz, da. Si peste noapte. High Tech fiindu-le sprijinul. Bursele de valori nebune. Speculatiile. Soros. Pariurile lui pe tari (între care, si România). Îti convin, te-nfrupti, la fel tipilor, din lovituri de stat? din genocide? bine, macar, ca-mpreuna cu majoritatea „comentatorilor”, ti-ai dat arama pe fata. @cristian: Trump n-a „repetat pâna la greata minciuna câstigarii alegerilor”, tipul le-a si câstigat. Numai ca ti-e-ti convin o senila (Pelosi), si-un criminal apucat si de Alzheimer. Cu care semeni. Viitor de aur tara lor (adica SUA) mai si având.

 19. @Ileana Rollanson: D. Trump a pierdut fără drept de apel, asta va trebui să între și mintea ta puțină. Bați câmpii fără grație. Iar istericalele tale sunt de noaptea minții. Îți mai închipui ca dai note de bună conduită celorlalți participanți la Forum. Trezește-te, ești doar o fluturare jalnică.

 20. TRADUCERE -PENTRU CINE ESTE INTERESAT-
  Nu stiu de ce Pence nu a trimis/respins voturile si ecuatia era simpla. Un Domn avea un mic fimulet cu o moneda
  luata de Pence de la Nancy (baba aia sifilitica la fel Carol II ). Sa ai 74 milioane voturi pt Repuclicani CEL MAI MARE % DE VOTURI DIN ISTORIA AMERICANA si sa vina nataraul de la subsol/basement cu +82 de milioane voturi nu degeaba CHARLES GAVE a numit pe cei care au falsificat – putregaiuri sociale .Vagabonzii astia doreau sa-l dea jos din prima zi in 2016, cu investigatii de 40 milioane cu Rusia. Nataraul are de rezolvat
  Covidul 19 in cele 100 de zile promise (covidul african,brazilian, chinez, nigerian ,patagonian,alaschian si
  cine stie ce mai este in mintea lui slaba) Ziceau Batranii -FEREASCA DUMNEZEU CAND CEI DE LA PUTERE ISI PIERD
  MINTILE. Unii mai hatrii ziceau pana prostii conduc CEI DESTEPTI TRAIESC/FURA BINE.

 21. @Observator : vrei sa te-alegi si tu c-o plângere penala (pentru „sa-ti intre-n mintea ta putina”, „istericale”, „noaptea mintii” (tale, nu a mea) „fluturare jalnica” (= plagiat, the Beatles, ceea ce-nseamna c-ai o anume vârsta si-ai crescut alimentându-te-n rele, infractiuni, inclusiv)? Produci discriminare (penalmente pedepsita) + fake news: de batut câmpii – si chiar fara gratie-, tu-i bati: Trump are 75 de MILIOANE de voturi cinstit exprimate. Fara „Dominion” si „High Tech” în spate. Plus ca, înjurând si atacând la persoana, faci dovada ca Robinette a pierdut alegerile la mare: n-ai argumente-mpotriva, asa ca insulti. Mahalagiu. Caid. Si nici „Rollanson” nu ma cheama. Învata-ntâi sa citesti. @75: Robinette a uitat de covid, adica de primul lui sprijin electoral, urgent. Nici ca-i pasa de epidemie. N-au decât sa crape cu totii. N-are nevoie de oameni : pentru tipu’ necontând decât robotii. Lac sa fie, ca broaste (el, Pelosi , dascalimea, popa, si moflujii) …

 22. @Ileana Rollason
  Subscriu la tot ce ai scris. Subliniez ca Observator este satanist get-beget, pentru ca cine se alatura altor satanisti dovediti, nu poate fi decat ca ei, adica tot un satanist, cale de mijloc nu exista. Acum toti satanistii zbiara ca disperatii, sunt distrusi pentru ca nu mai pot practica pedofilia fara riscuri majore, pentru ca nu-si mai pot face ritualurile satanice in siguranta, pentru ca nu mai pot face fara riscuri sacrificii umane ca sa isi extraga din oamenii torturati (de regula copii) si apoi ucisi cel mai puternic drog (un hormon) de care au devenirt puternic dependenti. Cel mai tare zbiara si se tavalesc satanistii de la Holywood care nu au rezerve de drog ca oligarhia si intra in sevraj. Astea sunt realitatile sataniste. Scosi la lumina, satanistii pier ca si vampirii pentru ca devin neputinciosi in afara tenebrelor lor. Am ajuns sa ma rog ca macar Rusia sa scape de aripa neagra a stanei, ca sa mai putem avea sperante de viitor. satanismul este real, desi in mod normal bine ascuns, dar planurile globalist-sataniste l-au scos la suprafata. Miscarea asta de reducere a populatiei globului prin genocid are ca varfuri de lance familia regala britanica, Bill Gates, Henry Kissinger, familiile Rockefeller si Rohtschild, Klaus Schwab si multi alti oligarhi sau capete incoronate. Ea nu poate fi decat o miscare satanista, nimic din planurile lor demonice nu este legat de binele omenirii ci de propria putere si apararea bogatiei furate umanitatii si pe care si le-au insusit in mocd cu totul nemeritat, pentru ca nu le-au muncit, ei sunt doar hoti, nu zei!

 23. @Ileana Rollason
  Subscriu la tot ce ai scris. Subliniez ca Observator este satanist get-beget, pentru ca cine se alatura altor satanisti dovediti, nu poate fi decat ca ei, adica tot un satanist, cale de mijloc nu exista. Acum toti satanistii zbiara ca disperatii, sunt distrusi pentru ca nu mai pot practica pedofilia fara riscuri majore, pentru ca nu-si mai pot face ritualurile satanice in siguranta. Cel mai tare zbiara si se tavalesc satanistii de la Holywood care intra in sevraj. Astea sunt realitatile sataniste. Scosi la lumina, satanistii pier ca si vampirii, devin neputinciosi in afara tenebrelor lor. Am ajuns sa ma rog ca macar Rusia sa scape de aripa neagra a satanismului, ca sa mai putem avea sperante de viitor. Satanismul este real, desi in mod normal este bine ascuns, dar planurile globalist-sataniste l-au scos la suprafata. Miscarea asta de reducere a populatiei globului este planuita avand varfuri de lance pe printul Prince Philip-Duke of Edinburgh , Bill Gates, Henry Kissinger, familiile Rockefeller si Rohtschild, Klaus Schwab si multi alti oligarhi sau lideri din umbra. Aceasta miscare este clar o miscare satanista, nimic din planurile lor demonice nu este legat de binele omenirii ci doar de propria putere si apararea bogatiilor furate umanitatii si pe care si le-au insusit in mod nemeritat, pentru ca nu ei le-au muncit, ei sunt doar hoti, nu zei!

 24. @ Ileana Daca democratii au furat alegerile in statul republican Georgia atunci republicanii sunt niste pampalai incapabili sa organizeze ceva si nici sa aiba presedinte. Pt ca la americani nu vine ambasadorul roman, dna-ul si sri sa bage la puscarie pe liderul politic neconvenabil care a castigat alegerile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.