În Senat s-a dezbătut Legea Pensiilor, Ciolacu la sindrofie

Lumea mondenă bucureșteană s-a adunat marți seara la evenimentul de lansare a noului film Miami Bici2, continuare comediei Miami Bici, producţie cu BRomania şi Codin Maticiuc. La eveniment a participat și premierul Marcel Ciolacu, scrie G4media.ro.

Oaspete,  Marcel Ciolacu a ținut să se pozeze cu vedetele  filmului.  În acest timp la Senat aveau loc dezbateri aprinse pe Legea Pensiilor.

Legea pensiilor a trecut marți de Senat, cu 85 de voturi „voturi”, 6 „contra” și 19 abțineri.  Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Legea a primit aviz pozitiv în comisii fără vreun impact bugetar scris, efectiv, în proiect.

Marcel Ciolacu anunța, luni, că toate aspectele legate de noua lege a pensiilor, inclusiv cel privind sursele de finanţare, au fost clarificate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. …s-a dus sa vada pe unde or sa se distreze pensionarii cociocari cu atata bogatie de la ciolacu…

 2. Domnul PM Ciolacu este un (editat) de cea mai joasa speța. De 70 de ani activitatea in zonele de radiații de nivel 1, domeniul nuclear, a fost limitată la o vechime de 15 ani. In noua lege a pensiilor se majorează perioada la 22 de ani, fără perioada de tranziție (cum a procedat in cazul specialilor din justiție). După 22 de ani de activitate o sa-i ducă direct la cimitir pe angajații ce lucrează in domeniul nuclear. Culmea este ca oamenii tac și nu protestează!

 3. Din păcate Multi Pensionari au Murit ! Nici nu au mai Apucat Pensia din Luna Următoare ! Pana la 1 Septembrie 2024 , este mult Timp de asteptat !

 4. Noua lege a pensiilor este despre jejuirea celor mai saraci pensionari pentru a premia pe cei cu vechime mai mare in munca.

  Daca vrei sa premiezi pe cei cu vechime mai mare nu trebuie sa bagi mana in banii celor mai saraci pensionari ca sa-i iei de acolo!
  Cat de cinic poti sa fii sa furi cu legea pe cei mai saraci pensionaari, indifernt pe ce motiv!

  Despre aceasta vorbim atunci cand se aloca puncte de pensie fara suport financiar celor cu vechimea mai mare, deoarece fondul de pensie bazat pe contributie nu creste prin aceste puncte fara suport finaciar. Prin adaugarea la puctele pe contributie a punctelor pe vechieme ,deci fara suporat finaciar , numarul total de puncte in sistemul de pensie va creste fara sa creasca in schimb fondul de pensii.
  Fodul de pensii impartit la un numar mai mare de puncte va duce la diminarea valorii puctului de pensie, ceea ce va afecta pe cei care nu beneficiaza de puncte de vechime sau beneficiaza de cele mai putine puncte acordate pe vechieme.

  A lua din dreptul celui mai sarac ca sa dai la cei mai avuti , reprezinta apogeul rautatii.
  Iata stadiul la care a ajuns acest parlament prin votarea acestei legi.

  Nu am vazut vereun parlamentar sau jurnalist care sa demaste acest furt, aceasta rautate care se face celor mai saraci pensionaari prin acesta lege. Dar pe cine-i mai intereseaza daca saracul este nedreptati si furat si inca in Parlamentul Romnaniei si culmea chiar cu legea? Si mai spun ca s-au consultat in privinata acestei legi cu UE si Banca Mondiala.Deci daca i-au aprobat , si acestia sunt de acord cu acest furt.

  Se vede ca omul sarac nu-l mai are ca sprijin decat pe Bunul Dumnezeu!

 5. Pentru Pensie de 1100 de lei si cu vechime de 30 de Ani , vechime incompleta . Se mai da Ceva la Pensie ?

 6. @ Neagu Mircea,
  dupa o lege corecta puncutl de penie trebuie legat de salariul minim care este unul transparent si nu de salariul mediu care este greu de verificat pentru un om oarecare.

  munca timp de o luna pe salariul minim, mai precis contirbutia la fondul de pensii corespunzatore salariulului minim pe o luna, trebuie echivatat cu un punct de penie luanr.

  In acest caz un om cu stagiul complet de 35 de ani daca lucreza in tot acest timp doar pe salariul minim va acumula 12×35=420 puncte lunare de pensie.
  Tu daca ai lucrat 30 de ani doar pe salariul minim ai acumula in acest caz 12×30=360 puncte lunare de pensie cea ce repezinta 85,7 din numaraul de puncte al unui stagiu complet.
  Pentru un om care a lucrat tot timpul stagiului complet doar pe salriul minim echvialent cu 420 puncte lunare de pensie ar treui sa aiba o pensie de cel putin 85% din salaraiul minim brut care e de 3 300 lei, deci o pensie de cel putin 2805lei.
  Tu cum ai doar 85,7din punctele unui stagiu complet ,ti-ar reveni 2404 lei dupa o lege cat de cat ecchitabila care leaga punctaul de pensie de salariul minim ,si nivelul pensiei minimie pentru un stagiu complet de cotizare de 420 de puncte lunare de pensie, socotite ca mai sus, la valoarea de cel putin 85%din salariul minim brut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.