Încă două datorii în contul Ministerului Finanţelor

Ministerul de Finanţe a împrumutat, joi, de la bănci 1,6 miliarde lei în două emisiuni de titluri de stat scadente în 2021, respectiv 2028, la dobânzi de 3,05% şi 3,87% pe an.

Prima emisiune, de certificate de trezorerie cu discount în valoare programată de 600 mil. lei, a atras 6 dealeri primari, cererea totală fiind de 661 mil.lei. Din suma totală, băncile au oferit în cont propriu 591 mil. lei şi în contul clienţilor 54 mil. lei. Ofertele necompetitive s-au ridicat la 14 mil. lei.

În final, suma adjudecată a fost de 599,9 mil. lei, din care băncile au acoperit în cont propriu 535 mil. lei şi 50 mil. lei în contul clienţilor.

Nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta a fost de 3.05% pe an.

A doua licitaţie organizată de minister a vizat o emisiune de obligaţiuni de stat în valoare de 500 mil. lei, scandentă în 2028, la care rata cuponului era de 4,15%.

Valoarea totală a cererii a fost de 1,42 mld.lei, din care băncile au oferit în cont propriu 905 mil. lei şi în contul clienţilor 180 mil. lei.

Ofertele necompetitive s-au ridicat la 339 mil. lei.

Suma adjudecată a fost de 1,02 mld. lei, din care băncile au acoperit în cont propriu 718 mil. lei şi 180 mil. lei în contul clienţilor.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3.87% pe an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cred ca pina si prin anii 2500-2600, se va mai plati din cit au furat, in doar citeva luni, bagabontii astia ! Si asta, intr-o tacere „asurzitoare” si absolut complice a „opozitiei” (sictir !) … ca doar nu vreti sa-mi spuneti ca gesticulatiile si vrajelile genul „motiune de cenzura” servesc la ceva ?

  2. „dealeri primari, rata cuponului, randamentul pana la maturitate”. dupa ce ne-ati facut experti in legislatie, vreti sa devenim si experti in finante. nu ne ajunge fotbalul si politica?

  3. Zicea Citu la digi, citez:”suntem singura tara europeana care..” nu stiu ce! Va spun eu clar si raspicat, suntem singura tata europeana care dubleaza pensiile nesimtite ale pratrantorilor, suntem singura tara in care, gestionarea saraciei se face pe micile ecrane, suntem singura tara in care totui marii capi si politicienii isi executa conationalii majoritari din toate punctele de vedere, suntem singura tara in care politicienii din guvern si parlament, in loc sa isi faca programul de munca ca a oricarui cetatean, chiulesc prin metoda „invitat la tv”! Si cred cu tarie: suntem singura tara care in care orice excroc din orice patura sociala, fura din bugetul statului fara a raspunde in fata legii! Aaa, am uitat, duntem singura tara in care politicienii si marii capi si cei medii(judecatori, procurori, politisti, notari, adunatura din primarii +destui), sunt ocrotiti de lege precum minorii indiferent ce fac! Sunt enorm de multe cazuri incepand cu paratrantorul si terminand cu boschetarii care sunt cap de afis fara sa stie(imprumuturi din banci, fonduri europene, trafic de orice defrisari de paduri si vieti la comanda+ destule)totul avand la baza furaciuni! Si inca mai sunt! Mai vreti, am destule!

  4. Vad ca tocmai aia cu pensiile in gura toata ziua miorlaie pe aici.
    Mariti pensiile cu 40% si vedeti voi imprumuturi.
    Un an doi ca pe urma Dumnezeu cu mila. Mai vindem un port,mai vindem un munte.

  5. Deștepți inprumută și fraierimea plătește pînă la al 10-lea neam asta se întâmplă în colonie de sclavagism

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.