Incident grav cu un avion care a zburat şi pentru Tarom

Un avion Boeing 737-300, care a zburat şi pentru Tarom, a ieşit de pe pistă în timpul decolării de pe Aeroportul Internațional Blaise Diagne din Senegal, au anunțat autoritățile locale.

Zborul HC301 al companiei Air Senegal, operat de Transair, „a ieșit de pe pistă” joi, în jurul orei 1:14, a precizat Ministerul senegalez al apărării. Unsprezece persoane au fost rănite, a precizat armata senegaleză, dintre care patru persoane sunt în stare gravă.

Imaginile care circulă pe internet arată un avion zăcând pe un mal de iarbă. Motorul stâng al avionului pare avariat, iar tufișurile din apropierea sunt acoperite cu spumă.

Avionul a aparținut companiei aeriene Tarom până în 2022.

Mai mult, pilotul care a fost rănit uşor este Cristian Budiaci, fiul pilotului militar, general de aviație, Budiaci care a avut și el o catapultare la activ dintr-un MIG 21.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Si ce are avEonul cu iesirea de pe pista? Ca doar nu-i ca_calul ala naravas care o ia cand ii vine lui pe chelie prin porumb?
  Este clar greseala de pilotaj a dlui ex ghinarar……[Rumburak]

 2. a contat mult:
  la Tarom era/sint piloti din spatziul ex-sovietic;
  au aia o phonatzie de-ti vine sa suni la 112
  cat sa apuci sa parasesti aeronava….

  de fapt e o problema majora,
  la sovietici unele instrumente se interpretau invers,
  gen giro-orizontu…..

 3. Politica de cadre progresista instituita la Boeing face ca mai nou, zborul cu un avion produs de mirobolanta firma sa se transforme intr-un adevarat sport extrem.

 4. Poate era interesant să ne spuneți că , în ultimă vreme apar oameni care lucrează pe posturi CTC (control tehnic de calitate)la nemaipomenita fabrică murikană care semnalează probleme grave de construcție.Unul a fost sinucis exact când trebuia să apară în fața Congresului, celălalt a avut un „accident” iar ultimul, a încercat să se sinucidă dar n-a fost găsit acasă pentru că a ajuns sa vb la „Redacted” cu Clayton Morris despre chestie.Binențeles că incidentele curg, 737 fiind , mai nou un soi de ruletă rusească.

 5. Si daca a operat pentru TAROM , care-i problema ? acum este alta firma , deci responsabilitatea este a firmei nu a TAROM-ului. Can-can si victimizari Cotidianul ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.